נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מיסוי רווחי הבנקים: ״יוזמה שתועיל לפוליטיקאים, לא לציבור״

עו"ד יאיר ליבוביץ׳, המתמחה בייצוג בנקים, על התוכנית למיסוי רווחי הבנקים: "יוזמה שתיטיב בעיקר עם הפוליטיקאים ולא עם הציבור"

 

 
עו״ד יאיר ליבוביץ, צילום: יעקב מהגרעו״ד יאיר ליבוביץ, צילום: יעקב מהגר
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
05/11/2025

בהמשך לתוכנית שר האוצר להטיל מס על רווחי הבנקים, מצורפת תגובת עו"ד יאיר ליבוביץ, שותף בכיר במשרד ב. לוינבוק ושות', המתמחה בין היתר בייצוג בנקים:

"מדובר ביוזמת חקיקה פופוליסטית ומזיקה, שתיטיב בעיקר עם הפוליטיקאים אבל לא עם הציבור. זוהי הצעה שמפנה גב לכללי השוק החופשי, היוזמה האישית והניהול המקצועי לטובת כלכלה שבה הקומיסר מחליט כמה כל אחד ירוויח ומה יהיה המחיר שיגבה. הניסיון ההיסטורי מלמד שכלכלות שנותנות מקום לשוק החופשי, ליוזמה האישית ולמצוינות ניהולית הן הכלכלות המפותחות ביותר, עם רמת החיים, הטכנולוגיה, הבריאות והחינוך הגבוהות ביותר, בעוד שכלכלות שמנוהלות על ידי הממשלה ולא על ידי כוחות השוק חוגגות את נצחונן מול מדפים ריקים בסופרמרקטים ובתורים לחלוקת מזון. בזמן שישראל משוועת להשקעות זרות, ההצעה הזו של הממשלה משדרת לעולם שמי שמצליח להרוויח בשוק תחרותי וקשה, שבימים אלה נכנסים אליו עוד ועוד שחקנים, מי שעובד ביעילות, במקצועיות וברווחיות - נענש והרווח נלקח".

x