בתוקף סמכותי לפי סעיפים 35 ו- 37 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), התשס"ה – 2005 (להלן – חוק הפיקוח על קופות גמל), אני מורה כדלקמן:
1 . כללי
סעיף 37 לחוק הפיקוח על קופות גמל קובע כי חברה מנהלת רשאית למזג קופת גמל אחת שבניהולה (להלן – הקופה המתמזגת) בקופת גמל אחרת שבניהולה או שבניהולה של חברה מנהלת אחרת (להלן – הקופה הממזגת), ובלבד שתוכנית המיזוג אושרה מראש בידי הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, והחברה הודיעה על כך לעמיתים, מראש, באופן ובמועד שהורה הממונה.
מטרת חוזר זה היא הסדרת אופן יידוע עמיתי הקופה המתמזגת בדבר מיזוג כאמור, וכן יידוע עמיתים במסלול השקעה המתמזג בדבר מיזוג בין מסלולי השקעה.
2 . יידוע עמיתים לפני מיזוג קופות גמל
החברה המנהלת תשלח הודעה בדואר רגיל לכל אחד מעמיתי הקופה המתמזגת, לפחות 45 ימים ולא יותר מששה חודשים לפני מועד ביצוע מיזוג. נוסח ההודעה יכלול לפחות התייחסות לפרטים הבאים, רק לגבי המיזוגים הנוגעים לקופה או לקופות שבהן קיים חשבון לעמית (להלן – הודעה מקדימה):
א. הסבר קצר על הנסיבות בשלהן החברה ממזגת את הקופות;
ב. מועד משוער לביצוע מיזוג הקופה המתמזגת בקופה הממזגת;
ג. מדיניות ההשקעה הצפויה של הקופה הממזגת לאחר המיזוג, וזאת בהתאם להוראות חוזר 2009-9-13 שעניינו "הצהרה מראש של גוף מוסדי על מדיניות השקעה שלו";
ד. מידע אודות זכותו של כל עמית להעביר את כספיו מכל קופת גמל לכל קופת גמל אחרת לאותה מטרה כפי שיבחר, והכול בכפוף להוראות הדין;
ה. תשמרנה זכויות העמיתים הקיימים והעמיתים המועברים.
3 . יידוע עמיתים לאחר מיזוג קופות גמל
לאחר ביצוע מיזוג, ולא יאוחר ממועד משלוח הדוח התקופתי לעמיתים הסמוך לביצוע המיזוג, או חודש לאחר ביצוע המיזוג, לפי המועד המאוחר מביניהם, תודיע החברה המנהלת לכלל העמיתים בקופה הממזגת אשר היו ערב המיזוג עמיתים בקופה המתמזגת, בהודעה שתשלח בדואר רגיל, על ביצוע המיזוג. נוסח ההודעה יכלול לפחות התייחסות לפרטים המפורטים להלן, רק לגבי המיזוגים הנוגעים לקופה או לקופות שבהן קיים חשבון לעמית, לפי העניין:
א. הסבר קצר על הנסיבות בגינן מיזגה החברה את הקופות;
ב. המועד שבו הושלם המיזוג;
ג. מידע אודות זכותו של כל עמית להעביר את כספיו מכל קופת גמל לכל קופת גמל אחרת לאותה מטרה כפי שיבחר, והכול בכפוף להוראות הדין;
ד. נשמרו זכויות העמיתים הקיימים והעמיתים המועברים.
4 . תחולה
הוראות חוזר זה יחולו:
א. על חברות מנהלות של קופות גמל;
ב. על מיזוג של מסלולי השקעה בקופות גמל בשינויים המחויבים, ובשינוי זה: בסעיפים 2(ד) ו-3(ג), הודעת החברה המנהלת תתייחס לזכותו של העמית לעבור למסלול אחר באותה קופה או לקופה אחרת והכול כאמור בסעיפים אלו.
5 . תחילה
תחילתן של הוראות חוזר זה ביום פרסומו.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

עודד שריג 


