הומין לי, אסטרטג מאקרו בכיר בבנק השוויצרי לומברד אודייר התייחס בסקירה חדשה לכלכלת ישראל, שלדבריו, צפויה להתאושש, עם תחזית לצמיחה של בין 4.0% ל־4.5% בשנים 2026–2027, ככל שמגבלות ההיצע יתמתנו והיצוא ישתפר. אמון הצרכנים נמצא בתהליך התאוששות, האינפלציה צפויה להישאר בתחום היעד בשנת 2026, ותהליך ההאטה באינפלציה יימשך על רקע יציבות במחירי הסחורות.
בנק ישראל צפוי לפתוח בסבב הקלה מוניטרית מצומצם בישיבתו הקרובה ב־24 בנובמבר, עם סדרה של ארבע הורדות ריבית, בהיקף כולל של 100 נקודות בסיס, על רקע שקל חזק וציפיות אינפלציה יציבות. המשק עשוי ליהנות גם מ"דיבידנד שלום": הוצאות הביטחון צפויות לחזור לרמות נורמליות יותר, לצמצם את הגירעונות הפיסקליים ולשפר את תנאי המימון.
על אף שיש לעקוב אחרי הסיכונים הגיאו־פוליטיים והאפשרות לבחירות בזק, פרמיות סיכון נמוכות יותר ויסודות מאקרו יציבים מצביעים על תחזית כלכלית יציבה יותר.

כלכלת ישראל בדרך לצמיחה / תמונה: Dreamstime


