נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

יעקב אטרקצ׳י: אאורה תגיע ל-10,000 דירות בביצוע; השלמנו מהלכי ענק להצפת ערך לבעלי המניות

אאורה, החברה המובילה בשוק המגורים בישראל, מדווחת על התוצאות לתשעת החודשים הראשונים של 2025

 

 
יעקב אטרקצ׳י, מנכ״ל ומבעלי חברת אאורה, צילום: ראובן קפוצינסקייעקב אטרקצ׳י, מנכ״ל ומבעלי חברת אאורה, צילום: ראובן קפוצינסקי
 

מורן שקד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/11/2025

רווח גולמי בתשעת החודשים הראשונים של 2025 הסתכם לסך 276 מיליון ש״ח – שיעורו עמד על 22%. הרווח הנקי הכולל בתקופה זו הסתכם לכ-183 מיליון ש״ח.

ההון העצמי בתשעת החודשים הראשונים ששנת 2025 עלה בכ-500 מיליון ש״ח לסך של כ-1.8 מיליארד ש״ח.

תנופת הפעילות במהלך הרבעון השלישי של השנה כללה את הנפקת מגידו, כניסת הפניקס חברה לביטוח להשקעה בהיקף של 140 מיליוני ש"ח בחברת ״אאורה מרכזי מסחר״ לפי שווי של 800 מיליון ש״ח וכן מימוש אופציות של כלל ביטוח תמורת 48 מיליון ש״ח.

אאורה מכרה מתחילת השנה 840 דירות.

מהלך תשעת החודשים הראשונים של 2025 נמכרו 801 דירות, ולאחר תאריך המאזן נמכרו 39 דירות נוספות. ההישג נובע בין היתר בזכות הפריסה הגיאוגרפית ומיצובה של אאורה בשוק הדירות בו קיים ביקוש אמיתי ולא בשוק הדירות למשקיעים.


אאורה הינה חברת הנדל״ן המובילה בישראל עם 29 פרויקטים בשיווק וביצוע, בהיקף 7,580 דירות, ולאחרונה פתחה  החברה לשיווק את הפרויקטים  בירושלים (603 יח״ד) וביהוד (300 יח״ד), ועד לסוף שנת 2025 תפתח לשיווק את הפרויקט בבני עייש ( 182 יח״ד) ואת עפולה - תל עדשים (156 יח"ד).

היקף הביצוע בחברה יגיע בשנה הקרובה לשיא של כ-10,000 יח״ד.

לקבוצה כיום שיא של 173 פרויקטים, בהיקף כולל של כ-78,649 יח״ד.

לחברה רווח גולמי כולל בסך של כ-4.6 מיליארד ש״ח בפרויקטים בשיווק וביצוע, מתוכו הוכר 877 מיליון ש״ח בלבד. היקף הרווח הגולמי, אינו כולל 133 פרויקטים נוספים אותם מקדמת החברה.

סה"כ הרווח הגולמי הצפוי מהפרויקטים בשיווק וביצוע וכן הפרויקטים שצפויים להתחיל בשנה הקרובה מסתכם בכ- 6 מיליארד ש״ח.

אאורה מרכזי מסחר, המרכזת את פעילות הנכסים המניבים של קבוצת אאורה, השלימה במהלך הרבעון הסכם השקעה עם הפניקס בסך של כ-140 מיליון ש״ח לפי שווי של כ-800 מיליון ש״ח. החברה תאכלס השנה את הנכסים המסחריים הראשונים בחדרה ובכפר יונה, ותמשיך באכלוס נכסים נוספים בשנת 2026. 

חברת הבת מגידו עברה שינוי אסטרטגי – במהלך הרבעון השלישי השלימה הנפקה ציבורית מוצלחת וגייסה 181 מיליון ש״ח לפי שווי של 781 מיליון ש״ח, וכיום נסחרת מגידו בשווי 1 מיליארד שקל, כשרק לפני שנה וחצי נרכשה על ידי אאורה לפי שווי 280 מיליון שקל. הנהלת החברה שודרגה באנשי מקצוע מהשורה הראשונה, ומהלכי השבחת זכויות בניה בקרקעות שבבעלותה הואצו. החברה יצאה לשיווק וביצוע בפרויקטים בטבריה, באופקים ובמעלות, ותחל בשיווק פרויקט בני עייש בחודש הקרוב. 

מגידו חתמה על הסכמים לביצוע הפרויקטים בלוד וביהוד עבור אאורה בהיקף כולל של כ- 800 מיליון ש״ח. 

מגידו זכתה לאחרונה ב-3 מכרזי רמ"י – בבאר יעקב להקמת 183 יח״ד, בכפר סבא להקמת 146 יח״ד ובבית דגן להקמת 120 יח״ד.

דרוג אאורה A2 על ידי מדרוג.

מתחילת השנה חילקה החברה דיבידנד בסך 40 מיליון ש״ח.

יעקב אטרקצ'י, מנכ"ל ובעלים אאורה: "אאורה ממשיכה במגמה כחברת הנדל״ן המובילה, הדומיננטית והחזקה בתחום המגורים בישראל – לחברה היקף חסר תקדים של 29 פרויקטים בשיווק וביצוע ובכוונתנו לפתוח בשנה הקרובה 11 פרויקטים חדשים כך שנגיע להיקף מצרפי של 10,000 דירות. אאורה ממשיכה למכור מאות דירות ברבעון, על אף גורמי המאקרו, הודות לפיזור הרחב של הפרויקטים, התאמה לכל תקציב ולכל משפחה ומהלכים חדשניים, ביניהם ״דירה בביטחון״, המספקת הגנה לרוכשים כנגד ירידת מחיר ומשקפת את ראייתנו לגבי מגמת מחירי הדיור בישראל על רקע ביקוש אמיתי וחוסר כרוני בהיצע. 

אני גאה בהצלחה של החברה ובהישגים שבאים לידי ביטוי באמון שנותנים בנו הדיירים הוותיקים והרוכשים בכל הפרויקטים של החברה ברחבי הארץ.

במהלך הרבעון השלישי השלמנו מהלכים אסטרטגיים להצפת ערך משמעותית לבעלי המניות שלנו - הנפקת מגידו תוך הצפת ערך של מאות מיליוני ש״ח ומיצובה כחברה ייזום נדל״ן מהמובילות בישראל הנהנית מנזילות גבוהה ויכולת ניצול הזדמנויות בשוק. בנוסף, הפניקס השקיעה בחברת ״אאורה מרכזי מסחר״ לפי שווי של 800 מיליון ש״ח, מהלך המציף ערך משמעותי נוסף. עוד ברבעון זה, כלל ביטוח מימשה אופציות למניות בהיקף של 48 מיליון ש״ח – עדות נוספת להבעת אמון עקבית ומתמשכת משוק ההון.

בהסתכלות קדימה, אאורה ממשיכה לבנות את ישראל במרכז, בצפון ובדרום כך שאלפי יחידות דיור יבנו על ידינו במהלך השנה הקרובה, בכל הארץ, תוך יצירת ערך רב לבעלי המניות שלנו.״

 

לגרף אאורה לחצו כאן

171 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 301.14 מיליון באאורה
קרנות נאמנות שמחזיקות את אאורה. לרשימה המלאה

x