נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מכלול מימון: שיפור ברווחים והכנסות, מקימה קרן דיור להשכרה עם כלל

מכלול מסכמת רווח נקי רבעוני מנוטרל מהוצאות חשבונאיות שאינן תזרימיות של כ-14.3 מיליון שקל

 

 
אורי פז, מנכ״ל קבוצת מכלול, צילום: דניאל לילהאורי פז, מנכ״ל קבוצת מכלול, צילום: דניאל לילה
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
26/11/2025

המשך מיקוד ביישום אסטרטגיה להשגת יעד רווח נקי של 90-120 מיליון שקל בשנת 2027.

החברה בוחנת אפשרות לגייס הון בהיקף של 40 עד 50 מיליון ₪ במטרה להגדיל את מבנה ההון.

אמון משוק ההון ושמירה על נזילות גבוהה והוזלת מקורות המימון:

במהלך הרבעון השלישי (אוגוסט) החברה השלימה לראשונה גיוס נע״מ, בהיקף של כ-400 מיליון שקל, בריבית משתנה בשיעור ריבית בנק ישראל + 0.45%.

בנוסף, במהלך הרבעון השלישי (יולי) מכלול מימון השלימה הרחבת סדרת אג״ח ב׳ עם גיוס של כ-135 מיליון שקל, בריבית קבועה של 5.52% ומח״מ של שנתיים.

כמו כן חברת הבת מכלול נדל״ן הנפיקה אג״ח בהיקף כ-237 מיליון שקל אשר מחד מגובה בטחונות של פרויקטים לליווי בניה למגורים בתחום ההתחדשות העירונית ומאידך ללא זכות חזרה למכלול.

אירועים מהותיים לאחר תקופת הדוח:

בנובמבר, הוזלה נוספת של קווי האשראי של חברות הבת של מכלול מימון.

מכלול מימון הודיעה כי יחד עם כלל ביטוח, הן עתידות להשקיע בקרן ראשונה מסוגה לקידום שוק הדיור להשכרה בישראל.

הקרן, בהיקף צפוי של 400 מיליון ₪, עתידה להציע פתרון שיאפשר ליזמי נדל"ן להתגבר על חסמי המימון בהקמת הפרויקטים להשכרה ארוכת טווח.

עוד בחודש זה, חברת הבת מכלול נדל״ן השלימה גיוס נוסף של אג״ח מגובה בטחונות רביעי, בהיקף של כ- 214 מיליון שקל.

נקודות מרכזיות:

נרשמה עליה בהכנסות של כ-14.6% ביחס לרבעון השני לשנת 2025, לסך של כ-58 מיליון שקל.

נרשמה עליה בהכנסה החשבונאית מעמלות ליווי ל-9.6 מיליון שקל (מ-8.5 מיליון שקל ברבעון השני של שנת 2025).

רווח נקי רבעוני מנוטרל מהוצאות חשבונאיות שאינן תזרימיות הסתכם בכ-14.3 מיליון שקל וההכנסות הרבעוניות עלו לסך של כ-58 מיליון שקל. ההון העצמי עלה לכ-338 מיליון שקל, התשואה על ההון ברבעון השלישי של 2025, בנטרול הוצאות שאינן תזרימיות, במונחים שנתיים, הסתכמה ל-17.3%. יחס הון עצמי מוחשי למאזן נכון לסוף רבעון השלישי של 2025 עמד על 16.2%.

נכון לסוף הרבעון השלישי של 2025, תיק האשראי וההשקעות המנוהל של הקבוצה הסתכם לכ-2.43 מיליארד שקל, עלייה של כ-14.3% בהשוואה לסוף הרבעון השני של שנת 2025 ותיק האשראי המאזני של הקבוצה הסתכם לכ-1.98 מיליארד שקל, עליה של כ-10% בהשוואה לסוף הרבעון השני של 2025. לאחר תאריך המאזן הנפיקה מכלול נדל״ן אג"ח מגובה בטחונות בהיקף של כ-214 מיליון שקל, שהקטין את היקף התיק המאזני.

המשך הגדלת והוזלת מקורות אשראי. נכון להיום, לחברה מסגרות אשראי, אג"ח ונע״מ בהיקף של כ-2.3 מיליארד שקל (לא כולל אג"ח מגובה בטחונות במכלול נדל"ן).


חברת מכלול מימון (ת"א: מכלל) העוסקת במתן אשראי חוץ בנקאי ליזמים בבנייה למגורים ובמתן חוב מורכב, מימון עסקים בצמיחה ומימון מזנין ומשכנתאות גישור, מודיעה על פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השלישי של שנת 2025.

החברה ממוקדת ביישום אסטרטגיה להקצאת הון אופטימלית לצמיחה והגדלת הרווחיות תוך העברת חלק מסיכון האשראי לגופים שלישיים. החברה מאשררת יעדים הכוללים רווח נקי של 90-120 מיליון שקל בשנת 2027, הגעה לשיעור הון עצמי למאזן של כ-20% והמשך מדיניות חלוקת דיבידנד. 

במהלך הרבעון השלימה החברה שלושה מהלכים פיננסים משמעותיים שכללו הרחבת סדרה של אג״ח ב׳ בהיקף כ-132 מיליון שקל, גיוס אג״ח מגובה בטחונות סדרה 3 בהיקף כ-236 מיליון שקל (שמטרתו העברת חלק מסיכון האשראי לגופים שלישיים) במכלול נדל"ן, אשר היקפו ירד מהתיק המאזני והוא כולל מנגנון חדשני להרחבה עתידית של הסדרה. כמו כן החברה דיווחה על גיוס נע״מ לראשונה, בהיקף של 400 מיליון שקל. מהלכים אלו נועדו להאיץ יישום התוכנית הרב שנתית ועמידה ביעדים האסטרטגיים.

לאחר סוף הרבעון החברה הודיעה, כי היא עתידה להקים קרן ראשונה מסוגה לקידום שוק הדיור להשכרה בישראל, בהיקף של 400 מיליון שקל, בשיתוף עם כלל ביטוח ופיננסים,. הקרן עתידה להציע פתרון שיאפשר ליזמי נדל"ן להתגבר על חסמי המימון בהקמת הפרויקטים להשכרה ארוכת טווח. הקרן עתידה להוות מנוע צמיחה וכניסה לתחום משיק, בעל סינרגיה גבוהה לתחומי פעילותה, שעשוי לתרום לרווחיה העתידיים.

בנוסף, לאחר הרבעון השלימה החברה גיוס אג״ח מגובה בטחונות סדרה 4 של מכלול נדל״ן, בהיקף של כ-214 מיליון שקל. בעקבות הכנסת רכיב "הרחבה", לאג"ח מגובה בטחונות (סדרה 3 ו-4), החברה עתידה להאיץ את אסטרטגית התרחבות פעילות מכלול נדלן וכך חלק גדול יותר של סיכון האשראי יהיה מחוץ למאזן החברה.

כמו כן, החברה בוחנת אפשרות לגייס הון בהיקף של 40 עד 50 מיליון ₪ במטרה להגדיל את מבנה ההון.

אורי פז, מנכ"ל מכלול מימון: ״מכלול ממשיכה בהובלת תחום המימון בישראל, עם פתרונות אשראי חדשניים, מגוונים ומותאמים לצורכי השוק. אסטרטגיית הצמיחה שלנו מתמקדת באופטימיזציה של הקצאת ההון, באמצעות הגדלת הרווחים האבסולוטיים ושיעורי הרווחיות, לצד העברת סיכוני אשראי לגורמי חוץ והגדלת התשואה על ההון. במקביל, אנו פועלים להרחבה וגיוון מקורות המימון, להוזלתם ולהגדלת תיק האשראי המנוהל – הן במאזן והן מחוץ למאזן – ובכך מייצרים ערך מתמשך לבעלי המניות.״

סיכום פיננסי – רבעון שלישי של 2025:

מכלול מימון מדווחת ברבעון על תיק אשראי והשקעות המנוהל שעלה בכ-15.7%, לסך של כ-2.427 מיליארד שקל. מתוך התיק, בסוף הרבעון, תיק ההלוואות של מכלול נדל״ן עמד על כ-1,869 מיליון שקל (עלייה של כ-18% ברבעון), תיק ההלוואות של מכלול צמיחה עמד על 454 מיליון שקל (עלייה של כ-2.5% ברבעון) ותיק ההלוואות של מכלול מזנין, עמד על 55 מיליון שקל (עלייה של כ-9% ברבעון). מכלול משכנתאות, הפעילות שהוקמה ברבעון הראשון של שנת 2025, רשמה עלייה בתיק ההלוואות של 212% בין הרבעון השני לשלישי של שנת 2025 לסך של כ-50 מיליון שקל בסוף הרבעון השלישי כאשר נכון לתאריך המאזן עמד על 86 מיליון שקל. תיק האשראי וההשקעות המאזני  של הקבוצה עלה בכ-8.3% ועמד על כ-1.975 מיליארד שקל בסוף הרבעון.

לאחר תאריך המאזן מכלול נדל"ן הנפיקה אג"ח מגובה בטחונות בהיקף של כ-214 מיליון שקל שהקטין את התיק המאזני. לחברה יש אגרות חוב מגובות בטחונות בהיקף כולל של כ-612 מיליון שקל במכלול נדל"ן.

החברה אימצה את אסטרטגית התרחבות פעילות מכלול נדל״ן על בסיס הוצאת חלק מהסיכון, מחוץ למאזן החברה,  באמצעות מספר כלים כולל אג"ח מגובה נכסים (מיועד לכל גדלי הפרויקטים שבליווי מקטנים ועד גדולים) ושותף מוסדי להעמדת האשראי (מתאים לפרויקטים גדולים).

החברה מדווחת ברבעון השלישי של 2025 על הכנסות בסך של כ-58 מיליון שקל, עלייה של כ-14.6% ביחס לרבעון השני לשנת 2025. ההכנסות ברבעון השלישי מפעילות מכלול נדל״ן הסתכמו בכ-39.7 מיליון שקל, מפעילות מכלול צמיחה בכ-15.1 מיליון שקל, מפעילות מכלול מזנין בכ-2 מיליון שקל ומפעילות מכלול משכנתאות 1.2 מיליון שקל. 

נרשמה עלייה בהכנסות בעיקר עקב עלייה בתיק האשראי במכלול נדל״ן, וכן בשל עלייה בהכנסות מעמלות לכ-9.6 מיליון שקל, לעומת 8.5 מיליון שקל ברבעון שני של שנת 2025, והמשך צמיחה במכלול משכנתאות. החברה מדווחת על יציבות במכלול צמיחה כחלק מהתאמת תיק האשראי לאסטרטגיית החברה. 

הכנסות מראש ברבעון השלישי של 2025 הסתכמו ל-39.3 מיליון שקל, מתוכן 38.4 מיליון שקל במכלול נדל"ן, עלייה של 0.7 מיליון שקל בהשוואה לרבעון השני של שנת 2025. הרבעון עדיין הושפע מהמשך גידול בפתיחת פרויקטים לליווי ומעבר הדרגתי לפרויקטים גדולים יותר בהיקפם, אשר השפעתם על ההכנסות מעמלות צפויה לגדול ברבעונים הבאים.

רווח נקי ברבעון השלישי של 2025 הסתכם לכ-13.7 מיליון שקל, עלייה של כ-30% ברבעון בהשוואה לרבעון השני לשנת 2025.

הרווח הנקי מנוטרל מהוצאות חשבונאיות שאינן תזרימיות ברבעון השלישי של 2025 עמד על כ-14.3 מיליון שקל, עלייה של כ-28% בהשוואה לרבעון השני לשנת 2025. העלייה נבעה בעיקר מעלייה ברישום ההכנסה החשבונאית מעמלות ליווי במכלול נדל״ן, המשך גידול בתיק של מכלול משכנתאות והמשך הוזלת מקורות מימון.

הוצאות הנהלה וכלליות ואחרות ברבעון השלישי של שנת 2025, עמדו על 9.7 מיליון שקל, בהשוואה ל-7.7 מיליון שקל ברבעון השני לשנת 2025. עיקר הגידול (1.6 מיליון שקל) נבע מהוצאות אחרות  בגין הנפקת אג"ח צמוד אשראי במכלול נדל"ן ברבעון. בנוסף הייתה עלייה בשכר כולל דמי ניהול של (0.4 מיליון שקל).

התשואה על ההון ברבעון השלישי לשנת 2025 עמדה על 17.3%, במונחים שנתיים.

שיעור ההון העצמי המוחשי למאזן ברבעון השלישי של 2025 עמד על 16.2%. כאמור, לאחר תאריך המאזן מכלול נדל"ן הנפיקה אג"ח מגובה בטחונות בהיקף של כ 214 מיליון שקל, שירד מהתיק המאזני. בהנחה  שההנפקה הייתה לפני תאריך המאזן יחס הון עצמי מוחשי למאזן היה עומד על כ-18% (נכון ליום 30.9.2025).

סך קווי המימון העומדים כיום, נכון ליום פרסום הדוחות, לרשות החברה מסתכמים ל-2.3 מיליארד שקל (לא כולל אג"ח מגובה בטחונות במכלול נדל"ן בהיקף של כ-612 מיליון שקל) – כ-1.895 מיליארד שקל ע"י המערכת הבנקאית, כ-400 מיליון שקל באג"ח סחיר וכ-400 מיליון שקל בניירות ערך מסחריים (כנגד מסגרות בנקאיות). 

 

לגרף מכלול מימון לחצו כאן

35 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 26.69 מיליון במכלול מימון
קרנות נאמנות שמחזיקות את מכלול מימון. לרשימה המלאה

x