ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים של השנה טיפסו בכ-21% לשיא של כל הזמנים בסך של כ-759 מיליון שקל; ההכנסות ברבעון השלישי גדלו בכ-16% לכ-270 מיליון שקל, בתמיכת המשך צמיחה מואצת בתחום החשמל.
מגמת הצמיחה בתחום הגפ"מ נמשכה גם ברבעון השלישי, עם גידול בכמויות שנמכרו ללקוחות בהמשך לשורה של מהלכים שבוצעו לחיזוק הפעילות.
תזרים המזומנים נטו מפעילות שוטפת צמח בחדות בתשעת החודשים הראשונים של 2025 לכ-66 מיליון שקל.
חברת סופרגז פאוור (אלקטרה פאוור לשעבר) מדווחת על תוצאותיה לרבעון השלישי ולתשעת החודשים הראשונים של שנת 2025.
עיקרי התוצאות לרבעון השלישי לשנת 2025
ההכנסות ברבעון השלישי של 2025 צמחו בכ-16% לשיא של כ-270 מיליון שקל, בהשוואה לכ-234 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2024. הגידול נובע בעיקר מהמשך צמיחה במכירות מגזר הספקת חשמל, וכן מגידול בהכנסות מגזר הגפ"מ, בקיזוז עם קיטון במגזר הגז הטבעי, כמפורט:
בתחום הספקת החשמל ההכנסות ברבעון השני גדלו בכ-61%, לכ-129 מיליון שקל, לעומת כ-80 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2024, בעיקר הודות להמשך הצמיחה במגזר. ההפסד התפעולי של המגזר הסתכם הרבעון לכ-21 מיליון שקל, לעומת כ-13 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד ברבעון נובע בין היתר ממאפייני עונתיות, כאשר ההוצאות התפעוליות של המגזר עומדות בקנה אחד עם המשך תוכנית החברה לצמיחת פעילות זו, וכפי שהחברה ציפתה.
בתחום הגפ"מ ההכנסות ברבעון צמחו לכ-79 מיליון שקל, לעומת כ-78 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2024. הרבעון הסתכם בהפסד תפעולי של כ-4 מיליון שקל במגזר, שיפור של כ-22% לעומת הפסד תפעולי של כ-5 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2024.
בתחום הגז הטבעי והקוגנרציה ההכנסות ברבעון הסתכמו לכ-62 מיליון שקל, לעומת הכנסות בסך של כ-76 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2024. השינוי נובע בעיקר בגין מיעוט עסקאות מזדמנות ביחס לרבעון המקביל אשתקד. המגזר הציג רווח תפעולי ברבעון בסך של כ-9.5 מיליון שקל, לעומת רווח תפעולי של כ-11.5 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2024. השחיקה ברווחיות המגזר נגרמה מירידה במחירי האנרגיה וירידה בעסקאות מזדמנות.
ה-EBITDA ברבעון הסתכם לכ-2 מיליון שקל, לעומת כ-16 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2024.
החברה הציגה הרבעון הפסד בסך של כ-12 מיליון שקל, המיוחס לבעלי המניות של החברה, בהשוואה להפסד בסך של כ-5.4 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2024.
עיקרי התוצאות לתשעת החודשים הראשונים לשנת 2025:
סך ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים של 2025 צמחו בכ-21% לכ-759 מיליון שקל, בהשוואה לכ-630 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנת 2024.
ה-EBITDA בחציון הסתכם לכ- 56 מיליון שקל, לעומת כ-75 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
החברה רשמה בתשעת החודשים הראשונים של השנה הפסד נקי המיוחס לבעלי מניות החברה בסך של כ-3.4 מיליון שקל, בהשוואה לרווח של כ-7.2 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנת 2024. ההפסד בתקופה ב-2025 נובע בעיקר מגידול בפעילות החשמל שהינה פעילות בצמיחה, בהתאם לתכניות החברה, וכן משחיקה ברווחיות החברה כתוצאה מעלויות תוספתיות ישירות המיוחסות להשפעות מבצע עם כלביא.
מאזן ודגשים אחרים:
החברה רשמה בתקופת הדוח גידול במזומנים נטו שנבעו מפעילות שוטפת לכ-66 מיליון שקל, לעומת כ-18 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול נובע משיפור ההון החוזר התפעולי של החברה.
ההון העצמי של החברה נכון לסוף הרבעון השלישי של 2025 הסתכם לכ-743.6 מיליון שקל, לעומת כ-796.6 מיליון בסוף שנת 2024. השינוי בהון העצמי נובע מהתוצאות בתקופה, מהפרשי שערי מט"ח והיחלשות הדולר.
נכון ליום המאזן, לחברה מזומנים ושווי מזומנים בסך של כ-60 מיליון שקל, לעומת כ-16 מיליון בסוף התקופה המקבילה אשתקד.
בחודש אוגוסט 2025, הנפיקה החברה סדרת ניירות ערך מסחריים בהיקף של 150 מיליון שקל. תמורת ההנפקה תשמש את החברה לפירעונות אשראי קיים. ביום 21.8.2025 קבעה מעלות דירוג מנפיק זמן קצר ilA-1 לחברה.
בחודש אוקטובר 2025, חידשה החברה את שמה והחזירה אותו למותג הוותיק והמוכר "סופרגז", שינוי השם הינו חלק מהאסטרטגיה העדכנית של החברה, אותה מוביל המנכ"ל דניאל ספיר, שמונה לפני כשנה לתפקיד. החברה מזהה בתחום הגפ"מ פוטנציאל עסקי משמעותי שמציג עלייה בהכנסות, בין היתר לאור הצלחת החברה להגדיל את כמויות המכירה, באופן הממקם את תחום הגפ"מ, לצד החשמל, כמנוע צמיחה מרכזי וחשוב.
דניאל ספיר, מנכ"ל סופרגז פאוור: "החברה מסכמת את הרבעון השלישי של 2025 עם המשך יישום אינטנסיבי של האסטרטגיה להמשך המיקוד בתחומי הליבה של החברה וסימנים שמעידים על השיפור המתרחש. בהתאם, אנו מציגים גידול דו ספרתי בתחום החשמל וכן המשך מגמת הצמיחה בתחום הגפ"מ שאנו רואים בו מנוע צמיחה מרכזי וסבורים כי עם התמתנות השפעות 'עם כלביא' שעדיין ניכרו ברבעון, נראה את תרומתו גם בשורה התחתונה. לצד זאת, אנו ממשיכים לפעול להתייעלות וצמיחה, תוך יצירת סינרגיה בין תחומי הפעילות, וכן לחיזוק מבנה ההון ולצמצום החוב, כך שיתמוך בצמיחה העתידית. בהתאם החברה השלימה ברבעון בהצלחה גיוס של נע"מ בהיקף של 150 מיליון שקל, ונמשיך לפעול לקידום כל מגזרי הליבה של החברה ולטובת ביסוסה של החברה כמובילה בתחומה".

דניאל ספיר, צילום: ענבל מרמרי


