נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אלפא נכנסת לפרייבט אקוויטי: גייסה 130 מיליון שקל ורכשה חברה לעיבוד שבבי ביטחוני

אלפא נכנסת לפעילות פרייבט אקוויטי: השלימה רכישה ראשונה של חברה העוסקת בעיבוד שבבי מדויק לתחומי התעופה הביטחונית והאזרחית וגיוס ראשוני של 130 מיליון ש"ח; בין משקיעי הקרן שהוקמה: קבוצת ETNA של יעל אלמוג זכאי ומנהלי הקרן

 

 
גבי דישי, צילום: רמי זרנגרגבי דישי, צילום: רמי זרנגר
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
29/12/2025

קבוצת אלפא, המנהלת מגוון קרנות גידור והשקעה המתמקדות בחברות ישראליות, מודיעה על כניסתה לתחום הפרייבט אקוויטי, במהלך אסטרטגי שמהווה הרחבה טבעית לפעילות הקבוצה.

קרן הפרייבט אקוויטי החדשה של אלפא השלימה עסקה ראשונה ורכשה 70% בחברת אופק עיבוד שבבי העוסקת בעיקר בעיבוד שבבי מדויק לתחומי התעופה הביטחונית והאזרחית, בעסקה של עשרות מיליוני ש"ח. בין לקוחותיה של אופק יצרניות המטוסים בואינג ו-Airbus, אלביט, רפאל, התעשייה האווירית ולקוחות מובילים נוספים מתחומי הביטחון והתעופה. בנוסף, הקרן מנהלת מו"מ מתקדם לרכישה של חברה נוספת מתוך כוונה למזג בין מספר חברות על מנת לייצר קבוצה מובילה בתחום הייצור.

הקרן שצפויה לגייס 400 מיליון ש"ח, השלימה גיוס ראשוני של 130 מיליון ש"ח, כאשר 45 מיליון ש"ח מתוכם הוזרמו מצד מנהלי הקרן – גבי דישי, מיכאל וייס, עו"ד זכי רכטשאפן, אלי דוידאי ויעל אלמוג זכאי. לצד אנשי אלפא, חברו להקמת הקרן אלי דוידאי אשר כיהן בעברו כמנכ"ל יפאורה-תבורי ומכהן כיו"ר ושותף בחברת Quadrant Management, וכן יעל אלמוג זכאי המובילה את קבוצת ETNA אשר הצטרפה כשותפה מנהלת בשותף הכללי.

לוועדת ההשקעות של הקרן הצטרפו יורם טיץ אשר כיהן בעברו כשותף מנהל ב-EY ומכהן כיום כיועץ בכיר לקרן ההשקעות של General Atlantic וכן רוני גת אשר מכהן כיום כמנכ"ל יפאורה-תבורי וכדירקטור במספר חברות.

אלפא פרייבט אקוויטי תשקיע בחברות ישראליות בתחומי התעשייה והשירותים, בדגש על חברות משפחתיות עם טווח מכירות שנתי של 10-100 מיליון דולר. הקרן תתמקד בהשבחת החברות, תוך שילוב של יכולות ניהוליות ותמיכה פיננסית בצמיחה אורגנית ובאמצעות רכישות, בשווקים קיימים ובשווקים זרים, בדומה למהלך העסקי שהובילה קבוצת אלפא בחברת ה-IT הציבורית אברא.

שלומי סבג, לשעבר מנכ"ל IWI (תעשיות נשק לישראל), יעמוד בראש חברה חדשה שתוקם עבור הקרן, ושעתידה לרכז תחתיה את חברות הייצור התעשייתי שיירכשו על-ידי הקרן. סבג יוביל מטעם הקרן את תהליכי ההטמעה והניהול של הרכישות כחלק מתפקידו כמנכ"ל החברה החדשה, וכן הוביל את בדיקות הנאותות בעסקה הראשונה שביצעה הקרן.

גבי דישי יו"ר אלפא פרייבט אקוויטי: "כניסת אלפא לתחום הפרייבט אקוויטי היא צעד טבעי בהתפתחות הקבוצה והמשך ישיר לחזון שלנו לקדם את התעשייה הישראלית. לאחר שני עשורים של פעילות פיננסית וניהולית מוצלחת בשוק ההון ובהשבחת חברות, ביניהן אברא שהפכה לחברת IT מובילה בישראל, אנו מביאים את ניסיוננו והיכרותנו העמוקה עם השוק הישראלי לעולם החברות הפרטיות. בהתאם, אלפא פרייבט אקוויטי תתמקד בהאצת צמיחתן של חברות ישראליות, ותשלב מומחיות פיננסית וניהולית ביצירת ערך ארוך טווח ובהרחבת פעילותן בשווקים המקומיים והבינלאומיים."

אלפא מתמחה בהשקעה לטווח ארוך בחברות ישראליות, בדגש על מחקר מעמיק ומתודולוגיית השקעות ערך שפיתחה לאורך השנים. כיום, אלפא היא קבוצת הקרנות היחידה בישראל שהינה בעלת שליטה בחברת ציבורית – חברת אברא. קבוצת אלפא מנהלת כיום כ-4 מיליארד ש"ח ב-6 קרנות השקעה שונות, המציעות חשיפה לאפיקי השקעה מגוונים.

x