נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אורמת טכנולוגיות הפעילה מסחרית את פרויקט Arrowleaf, הראשון המשלב מתקן אגירת אנרגיה ומתקן סולארי

 

 
דורון בלשר, צילום: ניר סלקמןדורון בלשר, צילום: ניר סלקמן
 

עידו אסיאג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
06/01/2026

לפרויקט חוזה Tolling ארוך טווח עםSan Diego Community Power.

התוספת של Arrowleaf מגדילה את הפורטפוליו של אורמת לכ-1.7 ג'יגה־ואט.

הסכם שותפות המס ההיברידית נסגר בהצלחה בדצמבר.


אורמת טכנולוגיות מודיעה היום כי הפעילה מסחרית את פרויקט Arrowleaf אשר ממוקם בקליפורניה והנו מתקן אגירת אנרגיה בשילוב מתקן סולארי, הראשון מסוגו לאורמת. הפרויקט  מהווה צעד משמעותי במימוש אסטרטגיית הצמיחה של החברה.

הפרויקט כולל מתקן אגירת אנרגיה עם קיבולת של 35MW/140MWh בתוספת מתקן סולארי בהיקף של 42 מגה-וואט. הפרוייקט פועל תחת הסכם Tolling ארוך טווח במחיר קבוע עם  Community Power San Diego ומספק אנרגיה נקייה ומתחדשת לכמיליון לקוחות.

במסגרת הפרויקט מימשה החברה את הטבות המס בסך 38 מיליוני דולר באמצעות הסכם שותפות מס היברידי עם Morgan Stanley Renewables Inc. 

דורון בלשר, מנכ"ל החברה: "פרויקט Arrowleaf מהווה אבן דרך משמעותית עבור אורמת, שכן זהו הפרויקט ההיברידי הראשון שלנו המשלב אגירת אנרגיה עם מתקן סולארי. עם הפעלתו, היקף הפורטפוליו של אורמת גדל לכ-1.7 גיגה-וואט. כתוצאה ממימוש הטבות המס של הפרויקט בדצמבר 2025, גבינו בהצלחה למעלה מ-160 מיליון דולר בהטבות מס במהלך שנת 2025, ובכך עברנו את היעד השנתי שלנו. מהלך זה מחזק את המאזן ותזרים המזומנים שלנו ותומך בהמשך הצמיחה בכל מגזרי הפעילות. ההפעלה המסחרית של פרויקט Arrowleaf ממשיכה את המומנטום החיובי בה נמצאת אורמת לתוך שנת 2026 ומקדמת אותנו לקראת יעדי הצמיחה שלנו לשנת 2028."
 

x