נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הקפאת אישור הסכם הסחר - מכה לחברות ישראליות הפועלות בין ארה"ב לאירופה

 

 
רו״ח יעל הילמן רזמוביץ, קרדיט צילום: קבוצת ליאון אורליצקי ושות׳ Moore ישראלרו״ח יעל הילמן רזמוביץ, קרדיט צילום: קבוצת ליאון אורליצקי ושות׳ Moore ישראל
 

רו״ח יעל הילמן רזמוביץ
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
22/01/2026

רו"ח יעל הילמן רזמוביץ, שותפה בפירמת ליאון אורליצקי ושות Moore ישראל: "הערב (ד') פורסם, כי הפרלמנט האירופי הקפיא את אישור הסכם הסחר עם ארה"ב שגובש כבר לפני כמה חודשים, בעקבות רצונו של נשיא ארה"ב טראמפ להשתלט על גרינלנד והאיום שלו בהטלת מכסים על מדינות אירופיות. בין ארה"ב והאיחוד האירופי יש מתיחות בנושא המכסים כבר מספר שנים, והקפאת אישור ההסכם מהיום מחריפה אותה אף יותר.

עבור חברות הפועלות בין ארה"ב לאירופה — ובהן גם חברות ישראליות רבות — מדובר בהתפתחות משמעותית. חברות רבות מישראל מייצאות לארה״ב דרך אירופה, מחזיקות בפעילות בשני השווקים או שהינן חלק משרשראות אספקה גלובליות, והן מושפעות באופן ישיר ודי מיידי מכל חוסר יציבות בכללי הסחר.

ההסכם החדש אמור היה לתת יציבות וליצור גישה הוגנת ויציבה יותר לשווקים. הקפאת אישור ההסכם ממשיכה את אי-הוודאות בנושא המכסים, הרגולציה ועלויות התפעול, מה שמקשה על תכנון השקעות, על קביעת מחירים ועל ניהול פעילות בינלאומית, ומדגיש שוב את פגיעותה של כלכלה קטנה ופתוחה כמו ישראל לשינויים בזירה הגלובלית".

x