נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

עיריית תל אביב תרכוש נכסים ב-150 מיליון שקל בשכונת פלורנטין לצורך הקמת מבני ציבור

בכך התקבלה עמדת סגנית ראש העיר מיטל להבי, שדרשה להקצות למטרות ציבוריות הכנסות ממכירת מגרש ברחוב רמז.

 

 
 

רז סמולנסקי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
27/10/2011

עיריית תל אביב מחפשת מגרשים ונכסים לקנייה בשכונות פלורנטין ושפירא כדי להפוך אותם למבני ציבור ולגינות ציבוריות. התקציב מוערך ב-150 מיליון שקל, שמקורם בהכנסות העירייה ממכירת המגרש בפינת הרחובות רמז וארלוזרוב לקבוצת רכישה - בהתאם להסכם שחתמה עם עמותת אדם טבע ודין, שלפיו תספק את התשתית הציבורית החסרה בשכונת פלורנטין.

ההסכם נחתם בעקבות עתירות מנהליות שהגישה העמותה ב-2008 נגד שתי תוכניות בנייה למגורים שאישרה עיריית תל אביב בשכונת פלורנטין, ללא מבני ציבור תומכים, כגון גנים, גינות ציבוריות ובתי ספר. בעקבות העתירה נוהל הליך גישור עם העמותה ונציגי השכונה, ובדצמבר 2010 נחתם הסכם שבו התחייבה העירייה להקים קריה ציבורית בגודל של כ-10 דונמים, שתתוכנן בשיתוף הציבור. לצורך הקמת הקריה העירייה תרכוש שטחים פרטיים בשכונה ותהפוך אותם לציבוריים, תגדיל את השטחים הציבוריים בשוק העלייה הסמוך לפלורנטין ותקטין את כמות המגורים שתוכננה בו.

ואולם, עד היום לא הצליחה העירייה לרכוש נכסים בגלל המחירים הגבוהים, מה שהביא אותה לפני כמה חודשים להחלטה לפעול בדרך של הפקעת נכסים. אלא שגם בדרך זו לא הצליחה העירייה לשים ידיה על נכסים, ועתה היא מפרסמת בקשה לקבלת הצעות לרכישת מגרשים ונכסים.

שני נכסים שמשמשים כיום מבני ציבור הם בית דרויאנוב ברחוב אליפלט, שהוקם בו בית ספר בשנות ה-60 - שנזנח בשנות ה-80, כשמספר התושבים בשכונה פחת. כיום פועל בו גן ילדים, ולקראת השנה הבאה הוא אמור להיהרס ולהיבנות מחדש כבית ספר. נכס נוסף שרכשה העירייה הוא המקווה ברחוב בן עטר, שעמד נטוש כ-20 שנה ומשמש כיום גינה.

"הדרמה שמאחורי המודעה היא מאבק של חמש שנים של שכונה שנאבקת על ההגדרה שלה כשכונת מגורים", אומרת סגנית ראש העיר, מיטל להבי. "פלורנטין היא שכונה חסרה בשטחים ירוקים וגני ילדים. פתחנו עכשיו גן ילדים והוא התמלא עד אפס מקום".

החיבור בין רכישת הנכסים בפלורנטין למכירת הנכס ברחוב רמז התאפשר בעקבות ערר שהגישה להבי למליאת העיר נגד תוכנית מתחם רמז ארלוזרוב בצפון הישן של תל אביב. המגרש, שהוא שטח ציבורי (חום), הוסב למגדל מגורים ונמכר לקבוצת הרכישה תמורת 305 מיליון שקל. להבי טענה שיש להשתמש בכספים שהתקבלו ממכירת שטח ציבורי למטרות ציבוריות, כמו הגדלת השטחים הירוקים והציבוריים בשכונת פלורנטין. הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז תל אביב הסכימה עם הטענה, אך קבעה שמחצית הסכום יועבר לקרן השימור של העיר, והיתר לפיתוח תשתיות ציבוריות בפלורנטין.

פורסם לראשונה ב- TheMarker


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x