לשכת סוכני הביטוח קיימה השבוע פגישה עם נציגי ענף גמלאות ופנסיה בצה״ל, במטרה לבחון שיתוף פעולה ייעודי למימוש זכויות פנסיוניות עבור אוכלוסיות הזקוקות לסיוע.
את לשכת סוכני הביטוח ייצגו בפגישה נשיא הלשכה סו״ב מושיק בן פורת וסוכני הביטוח שלומי גילה ואבי אקהאוס.
במהלך המפגש הציג נשיא הלשכה, מושיק בן פורת, את מיזם ההתנדבות "מנצחים ביחד", הפועל בשיתוף מלא עם לשכת סוכני הביטוח ומבוסס על סוכני ביטוח מורשים, חברי הלשכה. במסגרת המיזם פועלים עשרות מתנדבים, אשר ליוו עד כה מאות מקרים, בהם נפגעי הנובה, פצועי חרבות ברזל ומשפחות שכולות, במימוש זכויות ביטוחיות ופנסיוניות מורכבות.
מטרת הפגישה הייתה לבחון הקמת שיתוף פעולה מוסדר בין אגף ענף גמלאות ופנסיה בצה״ל, אגף השיקום במשרד הביטחון, ולשכת סוכני הביטוח, לטובת סיוע ממוקד במימוש זכויות פנסיוניות לנפגעים ולמשפחות הזקוקות לליווי מקצועי.
סוכם כי עם הבשלת שיתוף הפעולה, תפעל הלשכה להרחבת המיזם ולהגדלת מספר המתנדבים, בהתאם להיקף ההפניות והצרכים שיעלו מהשטח. עוד הוחלט כי צה״ל יעביר ללשכה מסמך עקרונות לשיתוף פעולה, לצורך בחינה ואישור, כשלב ראשון למיסוד הקשר בין הגורמים.
במהלך הפגישה הוצגו לנציגי צה״ל מקרים שטופלו על ידי המיזם, אופן ניהול הטיפול והערך המוסף שמעניקים סוכני הביטוח המתנדבים לאוכלוסיות אלה. בנוסף, העלה סו"ב שלומי גילה את הסוגיה של הלומי קרב שהכרה בזכאותם מתעכבת, ובינתיים הם נקלעים למצוקה כלכלית ללא מענה מספק. נציגי צה״ל התחייבו להעלות את הנושא לדיון מול משרד הביטחון.
בתום המפגש סוכם על המשך הקשר, העמקת שיתוף הפעולה ופיתוח מנגנוני עבודה משותפים בין הצדדים, לטובת מיצוי זכויותיהם של הזקוקים לכך.
נשיא לשכת סוכני הביטוח סו״ב מושיק בן פורת: "מיזם מנצחים ביחד מבטא את המחויבות העמוקה של סוכני הביטוח בישראל לערבות הדדית ולסיוע למי שנתנו מעצמם למען המדינה. שיתוף פעולה עם ענף גמלאות ופנסיה בצה״ל ועם משרד הביטחון יאפשר לנו להרחיב את המענה המקצועי, לדייק את תהליכי מימוש הזכויות ולהגיע לאוכלוסיות נוספות הזקוקות לליווי אישי ומקצועי. לשכת סוכני הביטוח תעמיד את הידע, הניסיון וההתנדבות של חבריה לטובת המשימה החשובה הזו".

לוגו לשכת סוכני ביטוח


