שוק המניות
• באוקטובר התאפיין המסחר במניות בתל-אביב, כמו בכל העולם, בעליות שערים. מדד ת"א-25 שעלה החודש בכ-5%, עדיין נמוך בכ-14.5% מהרמה בה היה בתחילת השנה.
• עליות שערים של כ-9%-8% אפיינו את מרבית המדדים המובילים, החודש, כאשר מדד ת"א נפט וגז זינק בכ-24%, מדד יתר-50 עלה בכ-13.5% ומדדי בלוטק-50 ות"א-פיננסים עלו בכ-6%.
• המחזור היומי במניות באוקטובר רשם ירידה חדה, בהשפעת יציאת פעילים בשוק לחופשות חג, והסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל – המחזור הנמוך ביותר מאז אפריל 2009 ונמוך בכ-20% מהמחזור הממוצע מתחילת השנה.
• בשוק המניות הראשוני נמשך הקיפאון, שהחל ביולי, וגויסו כ-50 מיליון שקל בלבד בארבע הנפקות לציבור והנפקת זכויות אחת. מרבית הסכום, כ-22 מיליון שקל גויסו ע"י החברה הדואלית אקספון בהנפקת זכויות.
• בסיכום מתחילת השנה גויסו כ-4.7 מיליארד שקל, לעומת כ-12.8 מיליארד שקל בכל שנת 2010.
שוק איגרות החוב והמק''מ
• המסחר בשוק איגרות החוב החודש, בדומה למסחר במניות, התאפיין בעליות שערים בכל המדדים.
• איגרות החוב הלא-ממשלתיות צמודות המדד בלטו עם עלייה של כ-2.1%, כאשר איגרות החוב הממשלתיות צמודות המדד והשקליות עלו בכ-0.8%-0.6%, בלבד.
יצוין כי איגרות החוב הלא-ממשלתיות צמודות המט"ח עלו החודש בכ-0.7%, וזאת במקביל לייסוף השקל ביחס לדולר בכ-3%.
• המחזור היומי באיגרות חוב ירד באוקטובר והסתכם בכ-3.5 מיליארד שקל – נמוך בכ-10% מהמחזור הממוצע מתחילת השנה.
• גם במק"מ חלה ירידה בפעילות והמחזור היומי שהסתכם בכ-970 מיליון שקל ביום – המחזור הנמוך ביותר מאז אפריל 2010 ונמוך בכ-20% מהמחזור הממוצע מתחילת 2011.
• הממשלה, שהגבירה את פעילותה בשוק האג"ח בחודש הקודם, גייסה החודש בבורסה סכום של כ-6.9 מיליארד שקל, גבוה מעט מהסכום שגייסה בספטמבר, כאשר כ-80% מהסכום גויסו באמצעות אג"ח לא צמודות וכ-20% באמצעות אג"ח צמודות מדד. החודש, נרשמו פדיונות של קרן אג"ח ממשלתיות מסוג "שחר" בסכום ענק של כ-4.5 מיליארד שקל. כלומר, סך הגיוס נטו הסתכם בכ-2.4 מיליארד שקל באוקטובר, לאחר פדיונות נטו בסך של כ-2.1 מיליארד שקל מתחילת השנה.
• הסקטור העסקי גייס באוקטובר כ-1.1 מיליארד שקל, בהנפקות והקצאות פרטיות של אג"ח - הסכום הנמוך ביותר מזה כשנה. בסיכום מתחילת 2011 גייסו חברות כ-35 מיליארד שקל באמצעות אג"ח – בדומה לסכום גויס בתקופה מקבילה אשתקד.
o כ-0.7 מיליארד שקל גויסו בשתי הנפקות של אג"ח צמודות מדד ע"י חברות נדל"ן. כ-0.5 מיליארד שקל, מתוכם, גויסו ע"י מליסרון. יצוין כי אג"ח צמודות מדד מהוות כ-65% מסך גיוס בשוק האג"ח באמצעות הנפקות לציבור והקצאות פרטיות.
o כ-0.2 מיליארד שקל הוזרמו למבני תעשיה בגין מימוש סופי של שתי סדרות כתבי אופציה לאג"ח, וכ-0.2 מיליארד שקל נוספים גויסו ע"י מנורה מבטחים באמצעות אג"ח למשקיעים מוסדיים (נ.ש.ר).
o בסיכום מתחילת השנה בולטות חברות המסחר והשירותים (בעיקר חברות התקשורת וחברת החשמל) עם גיוסים בהיקף של כ-15.7 מיליארד שקל ואחריהן הבנקים עם גיוסים בהיקף של כ-8.5 מיליארד שקל, המהווים יחד כ-70% מהסכום שגייס הסקטור העסקי.
o כ-47% מהסכום שגויס בהנפקות מתחילת 2011, גויס באמצעות סדרות חדשות. מרבית הסדרות (חדשות וקיימות), כ-88%, הן בעלות דירוג גבוה (-A ומעלה).
נתונים עיקריים- ריכוז
(במיליוני שקלים) | 2010 | 1-10/2011 | |
מחזור מסחר יומי ממוצע | מניות | 2,040 | 1,808 |
אג"ח | 3,268 | 3,770 | |
גיוס הון בישראל | מניות (1) | 12,776 | 4,669 |
אג"ח לא ממשלתיות (2) | 42,929 | 34,953 | |
(1) - כולל הקצאות פרטיות ומימוש אופציות; לא כולל גיוס הון בחו"ל.
(2) - כולל אג"ח חברות, מובנות, תעודות פיקדון, אג"ח נ.ש.ר, רצף מוסדיים ומימוש אופציות; לא כולל הקצאות פרטיות לחברות בנות.
שוק הנגזרים
• באופציות על מדד ת"א-25 חלה ירידה חדה בפעילות, בדומה לשוק המניות, ונסחרו כ-333 אלף יחידות ביום, נמוך בכ-30% לעומת החודשיים הקודמים, ונמוך במעט מהמחזור הממוצע מתחילת השנה.
• באופציות הדולריות, חרף התנודות בשער הדולר והיחלשותו בכ-3% ביחס לשקל, נרשמה החודש ירידה בפעילות ונסחרו כ-33 אלף יחידות ביום – המחזור הנמוך ביותר מתחילת השנה ונמוך בכ-25% מהמחזור הממוצע מתחילת השנה.
מוצרי מדדים
• בשוק מוצרי המדדים לא הונפקו באוקטובר תעודות.
• כיום נסחרות 433 סדרות של מוצרי מדדים, בהן 262 תעודות סל על מדדי מניות מקומיים ובינ"ל ו-171 תעודות סל על מדדי אג"ח מקומיים, מק"מ וסחורות.
• מחזור המסחר היומי במוצרי המדדים בשוק המניות, באוקטובר, היווה כ-25% ממחזור המסחר במניות, לעומת כ-22% בממוצע מתחילת השנה ולעומת כ-16% בממוצע שנת 2010.
במוצרי מדדים בשוק האג"ח היווה המחזור כ-19% מהמחזור באג"ח לא ממשלתיות, באוקטובר, בדומה לממוצע מתחילת שנת 2011 ולממוצע אשתקד.
• סך היצירות בסלים על מדדי מניות מקומיים החודש ומתחילת השנה הינו זניח, ואילו בסלים על מדדי אג"ח נרשמו באוקטובר יצירות נטו בסך כ-0.4 מיליארד שקל, לאחר פדיונות בהיקף של כ-2.1 מיליארד שקל מתחילת השנה.
בתעודות סל על מדדי מניות בינלאומיים התמתנו החודש הפדיונות והסתכמו בכ-100 מיליון שקל בלבד – כשליש הפדיונות בספטמבר. סך היצירות נטו בסלים אלה מתחילת השנה מגיע לכ-1.8 מיליארד שקל.
קרנות נאמנות
• באוקטובר התמתנו הפדיונות בקרנות האג"ח והסתכמו בכ-1.1 מיליארד שקל – כשליש מהפדיונות בחודש הקודם. סך הפדיונות בקרנות האג"ח מגיע לסכום ענק בהיקף של כ-22 מיליארד שקל מתחילת השנה, וזאת לאחר יצירות בהיקף של כ-14 וכ-29 מיליארד שקל בשנים 2010 ו-2009, בהתאמה.
• מאידך, בקרנות הכספיות נרשמו גם החודש יצירות בסך כ-0.3 מיליארד שקל, בדומה לספטמבר. קרנות אלה בולטות עם יצירות בסך של כ-19 מיליארד שקל מתחילת השנה, לעומת יצירות בסך כ-1.4 מיליארד שקל בכל שנת 2010.
• בקרנות השקליות נרשמו יצירות נטו בסכום דומה, בסך של כ-0.3 מיליארד שקל באוקטובר. סך היצירות בקרנות אלה מגיע לכ-1 מיליארד שקל מתחילת השנה, וזאת לאחר פדיונות בהיקף של כ-2.7 מיליארד שקל בשנת 2010.
• בקרנות המניתיות ובקרנות המשקיעות בחו"ל לא נרשמה החודש פעילות מהותית, כאשר סך הפדיונות נטו בקרנות אלה, מתחילת השנה, מגיע לכ-2 וכ-0.5 מיליארד שקל, בהתאמה.
החלטות דריקטוריון
• דירקטוריון הבורסה לניירות ערך אישר את קבלת סיטיגרופ מוצרים פיננסים ישראל, כחבר חדש בבורסה. זאת בנוסף לסיטיבנק, אשר הינו חבר בורסה החל משנת 2006 ופועל כאחד מגופי המשמורת (Custodian) הגדולים בישראל.
נתונים עיקריים-פירוט
אוקטובר 2011 | 1-10/2011 | ||
1. | ערך שוק (מיליארדי שקלים) | ||
א. מניות והמירים (ללא מוצרי מדדים) | 625.3 | ||
ב. איגרות חוב (ללא מוצרי מדדים) | 731.4 | ||
ג. מלווה קצר מועד | 108.5 | ||
2. | מחזורי מסחר יומי ממוצע (מיליוני שקלים) | ||
א. מניות והמירים (כולל מוצרי מדדים) | 1,504 | 1,808 | |
ב. איגרות חוב (כולל מוצרי מדדים) | 3,478 | 3,770 | |
ג. מלווה קצר מועד | 967 | 1,223 | |
3. | נגזרים ממוצע יומי (באלפי יחידות) | ||
א. אופציות וחוזים על מדד ת"א-25 | 333 | 356 | |
ב. אופציות וחוזים על מט"ח | 35 | 46 | |
4. | גיוס הון וחברות חדשות | ||
א. מספר "חברות מניות חדשות" בבורסה | 1 | 10 | |
ב. היקף ההנפקות וההקצאות (מיליוני שקלים) | |||
ב.1. מניות והמירים* | 258 | 5,389 | |
מזה: גיוס הון בישראל | 48 | 4,669 | |
ב.2. איגרות חוב לא ממשלתיות* | 1,134 | 34,953 | |
מזה: איגרות חוב נ.ש.ר ו"רצף מוסדיים" | 200 | 5,613 | |
ב.3. איגרות חוב ממשלתיות ברוטו | 6,882 | 50,656 | |
ב.4. איגרות חוב ממשלתיות נטו | 2,367 | 315 | |
5. | שינוי נומינלי במדדי שערים | ||
א. ת"א-25 | 5.2% | (14.5%) | |
ב. ת"א-100 | 5.3% | (16.5%) | |
ג. "יתר" | 9.2% | (20.3%) | |
ד. בלוטק-50 (תל-טק עד מרץ 2011) | 6.7% | (8.3%) | |
ה. איגרות-חוב ממשלתיות | 0.8% | 4.3% | |
ו. תל-בונד 60 | 0.8% | 0.6% | |
6. | מספר חברות שמניותיהן רשומות | 605 | |
7. | גיוס נטו בקרנות נאמנות (מיליוני שקלים) | (595) | (4,720,) |
א. קרנות מניות | (46) | (1,840) | |
ב. קרנות אג"ח | (1,065) | (21,797) | |
ג. קרנות שקליות | 323 | 998 | |
ד. קרנות כספיות | 330 | 18,828 | |
ה. קרנות חו"ל | (120) | (516) | |
ו. קרנות שונות | (18) | (393) | |
נכתב ע''י נורית דרור -יחידת המחקר, המחלקה הכלכלית
הבורסה לניירות ערך
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





