נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

סיכום שבועי גלובלי: דוחות חזקים בוול סטריט, שיאים ביפן ודריכות לנתוני האינפלציה

סקירת כלכלני דויטשה בנק

 

 
דוחות חזקים בוול סטריט / תמונה: Dreamstimeדוחות חזקים בוול סטריט / תמונה: Dreamstime
 

כלכלני דויטשה בנק
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
09/02/2026

לאחר עונת דוחות חזקה עד כה, שבה 80% מחברות מדד S&P 500 עקפו את התחזיות (49% כבר דיווחו) ו-58% מחברות מדד Stoxx 600 עקפו את התחזיות (17% כבר דיווחו), השבוע צפויים להתפרסם דוחות של 8% נוספים ו-35% נוספים מהחברות במדדים אלה לפי שווי שוק, בהתאמה. תשומת הלב של השווקים עברה בחדות למגזר הטכנולוגיה לאחר גל מכירות משמעותי, שנבע מהשקת כלי בינה מלאכותית משבש על ידי אחד השחקנים המובילים בענף. מדדי טכנולוגיה מרכזיים ירדו במהלך השבוע, בהם MSCI World Software & Services (-7.6%) וקבוצת ה-Magnificent 7 (-4.6%). הירידות משקפות עלייה בחשש המשקיעים כי הבינה המלאכותית עלולה לדחוק מודלים עסקיים קיימים של תוכנה, במיוחד בקרב חברות SaaS בתחומי המשפט והאנליטיקה של נתונים. 

עם זאת, היסודות הכלכליים נותרים חזקים בתתי-מגזרים טכנולוגיים מרכזיים אחרים,  מוליכים למחצה, ספקיות ענן גדולות (hyperscalers) וסייבר והתיקון הנוכחי עשוי להציע נקודות כניסה אטרקטיביות לטווח ארוך בחברות איכותיות. מחוץ למגזר הטכנולוגיה, רוחב השוק משתפר, עם רוטציה לכיוון מניות מחזוריות הנתמכת בנתוני מאקרו חזקים בארה״ב. מדד S&P במשקל שווה הגיע לשיא היסטורי ביום שישי. בסך הכול, דינמיקות אלה מחזקות את תפיסתנו החיובית לגבי מניות גלובליות, הנתמכת במומנטום רווחים עמיד, יציבות מאקרו-כלכלית ורקע מוניטרי ופיסקלי נוח. במקביל, ניצחונה המרשים של ראש ממשלת יפן סנאֶה טאקאיצ׳י בבחירות בזק ממשיך לחזק את סנטימנט השוק, כאשר מדדי ניקיי וטופיקס זינקו לשיאים חדשים, ומניות אסיה נסחרות היום בעליות.

ארה״ב: נתוני תעסוקה ואינפלציה מרכזיים בפתח

השבוע צפוי ריכוז של נתונים מארה״ב, שיחדדו את התמונה לגבי חוזק הצרכן והאינפלציה. ביום שלישי צפויות המכירות הקמעונאיות לעלות ב-0.4% בחישוב חודשי, מעט פחות מהעלייה הקודמת של 0.6%, בעוד שמלאי העסקים צפוי לעלות ב-0.2% לעומת 0.3% קודם לכן. ביום רביעי יעמדו במוקד נתוני התעסוקה (Non-Farm Payrolls), כאשר הקונצנזוס מצפה לתוספת של 80 אלף משרות לאחר עלייה של 50 אלף בדצמבר, מה שמצביע על קצב גיוס יציב אך לא מרשים במיוחד. נתוני הדיור יפורסמו ביום חמישי, כאשר מכירות הבתים הקיימים צפויות לעמוד על 4.25 מיליון, ירידה מ-4.35 מיליון. השבוע יסתיים ביום שישי עם פרסום מדד המחירים לצרכן (CPI): האינפלציה הכללית צפויה להתמתן ל-2.5% מ-2.7%, בעוד שאינפלציית הליבה צפויה להישאר יציבה על 2.6%. הנתונים אמורים להצביע על המשך התמתנות האינפלציה לצד צמיחה יציבה, ולחזק את התחושה שמקבלי ההחלטות יכולים לשמור על עמדתם הנוכחית ללא איתות על שינוי קרוב.

שורה תחתונה: נתוני השבוע צפויים לחזק את ההערכה שהפד יותיר את המדיניות ללא שינוי בשלב זה על רקע אינפלציה מתמתנת וצמיחה מתונה. תמחור השוק ממשיך להצביע על היעדר שינוי בישיבות הקרובות, כאשר הקיצוץ הראשון האפשרי בריבית עדיין נתפס כאירוע של אמצע 2026.

גוש האירו: נתוני מאקרו “קשים” במוקד

בשבוע שעבר ה-ECB הותיר את הריבית ללא שינוי, כצפוי. ההודעה ודבריה של לגארד אישרו כי הבנק המרכזי האירופי עדיין רואה עצמו ב“מצב טוב”, למרות התחזקות האירו לאחרונה. השבוע תעבור תשומת הלב לנתוני מאקרו מרכזיים בגוש האירו, שיספקו תמונה ברורה יותר של המומנטום בסוף השנה. מאזן הסחר לדצמבר צפוי לאשר את תמונת נובמבר הקודמת, אז הצטמצם עודף הסחר ל-9.9 מיליארד אירו, לעומת חודשים קודמים, כאשר היצוא התכווץ מהר יותר מהיבוא על רקע חולשה בביקוש העולמי וההשפעה השלילית של מכסים. עם זאת, החוסן הפנימי ככל הנראה סייע לייצב את הפעילות בסוף השנה שעברה. האומדן השני של התמ״ג לרבעון הרביעי של 2025 צפוי לאשר את קצב הצמיחה של 0.3% ברבעון, כפי שעלה מהאומדן הראשוני. גם שוק העבודה נותר נקודת אור, עם נתונים מוקדמים המצביעים על עלייה של 0.2% בתעסוקה ברבעון, בהמשך למגמת יצירת משרות יציבה, אם כי מתונה.

שורה תחתונה: גוש האירו נכנס לשנת 2026 עם פרופיל צמיחה יציב אך מאופק: ביקוש פנימי חזק, שוק עבודה עמיד ומגזר חיצוני נחלש, שעדיין מתמודד עם אתגרים גיאופוליטיים וחיכוכים בסחר העולמי.

בריטניה: הבנק המרכזי (BoE) מותיר את הריבית על 3.75% והמיקוד עובר לצמיחה

המוקד בשבוע שעבר היה על הבנק המרכזי של אנגליה, שהחליט בהחלטה מאוזנת להשאיר את ריבית הבנק על 3.75%. עם זאת, הפיצול של 5–4 בהצבעה הדגיש נטייה יונית, כאשר כמה מחברי הוועדה תמכו בהפחתה מיידית, והוועדה המוניטרית הדגישה כי האינפלציה עשויה לחזור לרמה הקרובה ל־2% עד אפריל, בעיקר בשל השפעות מחירי האנרגיה. במקביל, ה-BoE הוריד את תחזיות הצמיחה והעלה את תחזית האבטלה, מה שמאותת על שוק עבודה רך יותר והקלה בהסכמי השכר. מדד המחירים לצרכן (CPI) לדצמבר עלה ל־3.4%, אם כי הבנק עדיין מעריך שהעלייה האחרונה תתברר כזמנית.

בגזרת הנתונים, ביום חמישי יתפרסמו נתוני התמ״ג לרבעון הרביעי, כאשר הקריאות הקודמות בדצמבר הצביעו על צמיחה שנתית של 1.3% ועלייה חודשית של 0.3% בנובמבר. נתונים אלה יסייעו להעריך האם השיפור בסקטור השירותים והתעשייה בסוף 2025 נמשך עד סוף השנה. גם נתוני הייצור התעשייתי, שיתפרסמו ביום חמישי, הראו בעבר צמיחה שנתית של 2.3%, בתמיכת התייצבות הייצור בענף הרכב. ביום שישי יפורסם מאזן הסחר, לאחר גירעון קודם של 23.71 מיליארד ליש״ט, והוא יצביע האם התנאים החיצוניים ממשיכים להעיק למרות סימנים לשיפור בביקוש העולמי.

שורה תחתונה: אנו מצפים שה-BoE ימשיך בשלב זה במדיניותו הנוכחית, תוך שמירה על גמישות לקראת האביב, כאשר הוא שוקל את הדינמיקה העיקשת של מחירי השירותים ואת התרופפות שוק העבודה בהדרגה, אל מול נתוני הצמיחה לרבעון הרביעי, הייצור התעשייתי והסחר.

סין: אינפלציה וצמיחת האשראי במוקד

סין תפרסם השבוע נתוני אינפלציה וצמיחת אשראי לחודש ינואר. אינפלציית המחירים לצרכן (CPI) הכללית עמדה בדצמבר על 0.8%, גבוה מהחודש הקודם שבו עמדה על 0.7%. העלייה הקלה באינפלציה נבעה בעיקר מעלייה במחירי המזון, ובפרט ירקות ופירות טריים. אינפלציית המוצרים שאינם מזון נותרה נמוכה. בסך הכול, סין ממשיכה להתמודד עם לחצים דפלציוניים, כאשר אינפלציית ה־CPI נותרה מתחת ל־1% במשך כמעט שלוש שנים. אינפלציית מחירי היצרן נותרה שלילית ועמדה על ‎-1.9% בשיעור שנתי בדצמבר.

בצד המוניטרי, צמיחת יתרת ההלוואות ביואן (CNY) עמדה בדצמבר על 6.4% בשיעור שנתי בלבד, הרמה הנמוכה ביותר שנרשמה אי פעם. קצב צמיחת ההלוואות האיטי והאינפלציה הנמוכה מצביעים על חולשה מתמשכת בביקוש המקומי בסין.

שורה תחתונה: צמיחת הביקוש המקומי בסין האטה מאז תחילת הרבעון הרביעי, והאטה זו נמשכת גם אל תוך 2026, עם חולשה בצריכה הפרטית וירידה בהשקעות במגזר הנדל״ן. אנו מצפים לצעדי תמרוץ פיסקליים ומוניטריים נוספים מצד קובעי המדיניות בחודשים הקרובים לתמיכה בכלכלה. בשוק המניות הסיני אנו מעדיפים סקטורים התואמים יותר את סדרי העדיפויות של המדיניות, ובהם טכנולוגיה, אנרגיה ירוקה ומוצרי צריכה בני־רשות (Consumer Discretionary).

x