נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

יוון ואיטליה מנסות לגבש תמיכה פוליטית בניסיון לשרוד את משבר החובות המתחולל

ראש ממשלת יוון נפגש עם ראש האופוזיציה (אחרי שזכה בהצבעת האימון) במטרה לשכנע אותו להצטרף לממשלת אחדות לאומית ובכך חתם את אחד השבועות הסוערים ביותר שהתחיל בניסיון להבטיח את קבלת הסיוע מקרן המטבע והאיחוד האירופי והמשיך במהלומת "משאל העם" שזעזע את השווקים והעלה לראשונה את נושא יציאתה של יוון מהגוש.

 

 
 

רינת אשכנזי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
08/11/2011

ארה"ב

• דוח התעסוקה לחודש אוקטובר הביא עמו בשורות טובות ובשורות טובות פחות. מספר המועסקים עלה ב-80,000, לעומת המספר המעודכן של 158,000 בחודש ספטמבר. גם בהתחשב בהשפעת החזרה של 45,000 עובדי וריזון בחודש ספטמבר, עדיין הנתונים החדשים מצביעים על האטה. עם זאת, העדכונים כלפי מעלה בחודשים ספטמבר ואוגוסט הצטברו למספר מכובד של  108,000 משרות. שיעור האבטלה ירד סוף-סוף מ-9.1% ל-9%. חדשות משמחות נוספות: ממוצע השעות השבועיות עמד על 34.3, התעסוקה הזמנית עלתה ב-15,000 והשכר לשעה עלה בממוצע ב-0.2.

• הגירעון המסחרי של ארה"ב כנראה נותר ללא שינוי ניכר בחודש ספטמבר (46.2 מיליארד $), כאשר הדשדוש בעולם בולם הן את הייצוא והן את הייבוא. משבר החובות באירופה ו"התקררות", של השווקים המתעוררים פוגעים בייצוא ומנגד, התאוששות "מאכזבת באיטיותה" של ארה"ב מעיבה על הביקוש לייבוא. 

אירופה

• ביום חמישי הוריד הנגיד האירופי החדש, דראגי, את שיעור הריבית ב-0.25% ל-1.25% ושידר בכך כי מודע להשלכות המשבר על הכלכלה הריאלית. דראגי ציין כי תחזיות הצמיחה של מחלקת המחקר של הבנק יתעדכנו כלפי מטה ואף יש סיכוי סביר כי הכלכלה תגלוש למיתון לקראת סוף השנה. הנגיד לא נתן שום רמז להמשך המדיניות ובכך התמיד במדיניותו של קודמו בתפקיד, טרישה, שטען כי הבנק המרכזי עולם לא מתחייב מראש. הבנק לא הזהיר על צעדים נוספים שנופלים להגדרת ה"לא קונבנציונליים". הוא עדיין יספק לבנקים נזילות בלתי מוגבלת ולעת עתה ימשיך לרכוש אג"ח של מדינות במצוקה. הבנק שידר, כי רכישת אג"ח זו הינה זמנית ומוגבלת וספק אם ביכולתו להוריד את התשואות לאלתר.   

• צרפת הודיעה על צעדים נחושים להפחית את הגירעון ב-2012 בחמישית (מ-113 מיליארד אירו השנה). שר האוצר הצרפתי ציין כי זהו היעד היומרני ביותר שהמדינה הציבה לעצמה מאז מלחמת העולם השנייה. הקיצוץ בסך של 45 מיליארד אירו יתבצע כתוצאה משילוב של הפחתה בהוצאות הממשלה ומנגד, הודות להגדלת ההכנסות ממיסים. ב-7.11 תודיע הממשלה על צעדי צנע נוספים, כגון העלאת שיעור המע"מ על ענף המסעדנות והפחתת החופש השנתי של העובדים ביום.    

• יוון ואיטליה מנסות לגבש תמיכה פוליטית בניסיון לשרוד את משבר החובות המתחולל. ראש ממשלת יוון נפגש עם ראש האופוזיציה (אחרי שזכה בהצבעת האימון) במטרה לשכנע אותו להצטרף לממשלת אחדות לאומית ובכך חתם את אחד השבועות הסוערים ביותר שהתחיל בניסיון להבטיח את קבלת הסיוע מקרן המטבע והאיחוד האירופי והמשיך במהלומת "משאל העם" שזעזע את השווקים והעלה לראשונה את נושא יציאתה של יוון מהגוש. באיטליה, עשרות אלפי מפגינים דורשים את התפטרותו של ראש הממשלה, ברלסקוני, בד בבד עם זינוק בלתי פוסק בתשואות האג"ח. התפטרותו או הבעת אי-אימון בממשלתו, לא בהכרח יובילו לבחירות, מציינים באיטליה, אלא רק להרכבת ממשלה חדשה, יתכן ועם ברלסקוני בתוכה.

• כצפוי, ראשי 20-G אינם ממהרים להזרים מזומנים לקרן המטבע ובכך להירתם להצלת גוש האירו. הם דורשים יותר פרטים בנוגע לקרן הסיוע וטוענים כי בתפקידה של הקרן לסייע לכלכלות במצוקה ולא לתחזק את מערכת המטבע. תוצאות ה-20G רק מדגישים את אי שביעות הרצון של העולם מהתנהלותה של אירופה. מדינות ה-BRICS הודיעו כי יחליטו על "תרומתן" בשבועות הקרובים.

אסיה

• מדדי המניות באסיה רשמו שבוע של ירידות חדות כאשר טלטלות פוליטיות ביוון איימו על סיוע תכנית ההצלה והנתונים הראו כי קצב הגידול בייצור התעשייתי של סין ממשיך להתמתן. מדד המניות MSCI אסיה פסיפיק ירד מתחילת השנה ב-12.7%, לעומת 0.4% ב-S&P ו-13.1% ב-600Stoxx.

נכתב ע''י רינת אשכנזי,
אקסלנס בית השקעות


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x