רוני מזרחי, יו"ר קבוצת מזרחי ובניו ונשיא לשכת הקבלנים לשעבר: "זה שנה אני טוען שנגיד בנק ישראל נלחם באויב דמיוני של אינפלציה שלא קיימת כלל וצריך היה כבר מזמן להוריד את שער הריבית, זאת על מנת להקל הן על היצואנים שנאנקים בשל השקל המתחזק והולך, להקל על נוטלי המשכנתאות ולהקל על קבלנים שנטלו מימון. לכן עליו להוריד ביום שני הבא את הריבית בפעימה שלישית, ולפחות בחצי אחוז נוסף. ועוד דבר: צפיתי זה מכבר שבהעדר היצע מחירי הדיור יחזרו לזנק ב-2026 ולהערכתי מדד הדיור ינואר הוא רק ההתחלה!"
עו"ד ושמאי המקרקעין עידו שחם, מומחה למיסוי נדל"ן: הצירוף של הפסקת אש בעזה ושחרור חיילי מילואים, תיקון תחזית הצמיחה במשק ל-5.2 אחוזים ושתי הורדות הריבית שהיו במהלך החודשים האחרונים, יצרו מומנטום חיובי בשוק הדיור, אבל על מקבלי ההחלטות לתמוך בו ובמיוחד בכל מה שקשור ברפורמה במכרזי רשות מקרקעי ישראל ומינוף מחודש של התחדשות עירונית"!
צאלה רוזנבלום עמור מנכ"לית קבוצת הנדל"ן הציבורית מ. אביב: "האם העלייה במדד הדיור בחודשיים האחרונים היא סיבה למסיבה? לאו דווקא. הבעיות המבניות בענף הנדל"ן נותרו על כנן, המחסור בהיצע הולך וגדל, הכדאיות של קבלנים לגשת למכרזי רשות מקרקעי ישראל או להתחדשות עירונית הולכת וקטנה ואחוז הישראלים שבבעלותם דירה הולך וקטן. רק שידוד מערכות עמוק יביא לשינוי הנקווה ויהפוך את חלום הדירה לממשי עבור כל זוג צעיר!"
ניר בבג'ני, יועץ נדל"ן למשקיעים וגופים מוסדיים ובעלי nadlamir investments: "אם בארצות הברית אפשר להגיע לדירה בממוצע ב-3.5 שנות עבודה, אצלנו זה לוקח 17 שנה. ברור כי כל עוד קיים מיסוי כבד ביותר ובמיוחד בכל מה שקשור למחירי הקרקע ותשומות הבנייה המושתות על הקבלנים, לא ניתן יהיה לשנות באופן מהותי את המצב. עליית מדדי הדיור כמו גם הזינוק במחירי השכירות, עלולים להביא, חלילה, לאובדן שליטה ולכן חשוב ורצוי בעת הזאת שקברניטי הענף יידעו לשים את היד על השאלטר ויפה שעה אחת קודם!"
אמיר רוזנבלום, יועץ מומחה לניהול ואחזקת מבנים ונכסי משקיעים ובעלי עידן ש.נ.י: "ראשית, אציין כי לראשונה מאז ארועי ה-7 באוקטובר 2023, מתרחשת מגמה חיובית של עלייה באחוז משקיעי הנדל"ן מ-10-12 אחוזים הלבד לכיוון ה-18-20 אחוזים. זוהי אמנם מגמה חיובית, אולם הרוב המכריע של משקיעי חו"ל; רובם ככולם יהודים מהתפוצות, עדיין לא חזרו לשוק, גם בשל התחזקות השקל לעומת הדולר והאירו, גם העלאת מס הרכישה והמע"מ וגם בשל העובדה שמחמיצים את האפשרות להביא אותם הנה בשל שטף אירועי האנטישמיות בכל התפוצות. חומר למחשבה למקבלי ההחלטות!"

עליית מחירי הדיור בינואר היא רק ההתחלה של זינוק מחודש / תמונה: Dreamstime


