נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מגדל מצטרפת לתוכנית עשיית השוק; מיטב ועידן יפעלו לשיפור הנזילות במניה

מיטב עשיית שוק וחברת עידן מכשירים פיננסים נבחרו לפעילות עשיית שוק במניית מגדל אחזקות ביטוח ופיננסים במסגרת התוכנית הייעודית של בורסת ת"א; מניותיה של מגדל אחזקות ביטוח ופיננסים נכללות במדד ת"א-35, והיא מצטרפת לתוכנית עשיית השוק הייעודית

 

 
מגדל מצטרפת לתוכנית עשיית השוק; מיטב ועידן יפעלו לשיפור הנזילות במניה / תמונה: Dreamstimeמגדל מצטרפת לתוכנית עשיית השוק; מיטב ועידן יפעלו לשיפור הנזילות במניה / תמונה: Dreamstime
 

עידו אסיאג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/02/2026

הבורסה לניירות ערך מודיעה היום (19 בפברואר, 2026) כי מגדל אחזקות ביטוח ופיננסים בחרה בשני גופים פיננסיים מובילים - מיטב עשיית שוק וחברת עידן מכשירים פיננסים לשמש כעושי השוק במניות החברה, במסגרת תוכנית עשיית השוק הייעודית (Tailor Made) של בורסת תל אביב. 

מגדל מצטרפת לתוכנית ה- Tailor Made של הבורסה, מתוך הבנת חשיבות הנושא, במטרה לחזק את מעמדה בקרב המשקיעים הבינלאומיים והמקומיים. 

פעילות זו של עשיית שוק עשויה להביא להגדלה של רמות הנזילות הקיימות כיום, להוזלת עלויות הקנייה והמכירה עבור המשקיעים ולהגברת האטרקטיביות של המניה עבור שחקנים מוסדיים ובינלאומיים. 

עושי השוק מתוגמלים על היקף מעורבותם במסחר ומתחרים ביניהם, כך שעושי השוק מפגינים מחוייבות גבוהה לקחת חלק במסחר ובכך משפרים באופן ניכר את הנזילות בניירות הערך של החברות הבוחרות להשתתף בתוכנית. כיום פועלים שמונה גופים פיננסיים במסגרת תוכניות הנזילות השונות שמפעילה הבורסה.

התוכנית מנוהלת על ידי הבורסה לניירות ערך, בתיאום מלא עם חברת מגדל אחזקות ביטוח ופיננסים ובהתאם ליעדים שהוצבו לתוכנית.

פעילות התוכנית תושק ב- 1 במרץ, 2026.  
 

x