נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

איתות ראשון מהלמ"ס כי הקיפאון בשוק הדיור מוריד את המחירים

עיקרי חדשות הבוקר

 

 
 

רינת אשכנזי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
16/11/2011

ארה"ב
• מסתמנת מחלוקת בין קובעי המדיניות בפד לגבי הצורך בהמשך התמריצים המוניטאריים. חלק מהחברים (הפד של סן פרנסיסקו, הפד של שיקגו) סבור כי שיעור האבטלה הינו גבוה מידי ודורש התערבות הפד, בעוד שאחרים (הפד של סנט לואיס) מעריכים כי יש לסייע לכלכלה אך ורק אם תחול הרעה נוספת. ההרחבה השלישית, במידה ותבוא, תגיע אחרי הזרמות של 2.3 טריליון $ במהלך שני סיבובים, בדצמבר 2008 ויוני 2011. בפעם האחרונה שהפד קנה את חוב המשכנתאות הייתה במרץ 2010 כאשר הוא החליט להשקיע את כספי הפדיון באג"ח מגובות משכנתאות במקום באג"ח מדינה.            
• יוקר המחייה בארה"ב כמעט ולא השתנתה באוקטובר הודות למחירי האנרגיה המתמתנים (המגמה התהפכה בחודש נובמבר). מדד המחירים לצרכן לא השתנה לראשונה בארבעת החודשים האחרונים אחרי שעלה ב- 0.3% בספטמבר. חומרי גלם המוזלים יסייעו לקמעונאים שלא להעלות את המחירים לצרכנים, בעיקר כשמדובר בעונת החגים המתקרבת, תקופה של תחרות גוברת על תשומת הלב של הצרכנים שמתקשים לצאת לקניות לאור ההכנסות ומדשדשות. 

אירופה
• האירו נחלש למינימום של חמישה השבועות האחרונים לפני ההנפקות המתוכננות של ספרד וצרפת. שוקי האג"ח בגוש האירו ממשיכים לגעוש, מה שמאותת על חשש המשקיעים כי המשבר באירופה מתפשט. ספרד מתכננת למכור 4 מיליארד אירו של אג"ח בנות טווח לפדיון של כ-10 שנים וצרפת תנפיק מחר אג"ח קצרות יותר, לפדיון בין 2013 ל-2016. תשואות האג"ח בספרד זינקו אתמול ב-23 נקודות בסיס ל-6.34%. פער התשואות בין אג"ח גרמניה לאג"ח צרפת התרחב ל-190 נקודות בסיס.      
• ראש ממשלת איטליה החדש יכריז היום על הממשלה החדשה ויתחיל ביישום תכנית הקיצוצים שנועדה לטפל בבעיית החוב השני בגודלו בגוש האירו. עליו לשכנע את המשקיעים כי יש ביכולתו להעביר את העלאות המס ואת הקיצוצים בהטבות. תשואות האג"ח ל-10 שנים זינקו ב-37 נקודות בסיס ל-7.08%, זוהי הפעם השנייה השבוע שהתשואות נמצאות מעל רף ה-7% - רמות שהובילו את יוון ופורטוגל לבקש סיוע.


אסיה
• מדדי המניות באסיה רשמו ירידות בהשפעת אי-הוודאות סביב הממשלה החדשה באיטליה ויכולתה להפחית את נטל החוב. המשקיעים באזור ממשיכים להתמקד בחדשות מאירופה ומעדיפים באסטרטגיית המתנה. מדד המניות של MSCI אסיה פסיפיק ירד ב-1.2% והמטבע האינדונזי נחלש והגיע למינימום של שבעה השבועות האחרונים, אחרי שהבנק המרכזי הוריד את תחזית הצמיחה ל-2012.   

ישראל
• מדד המחירים לצרכן בחודש אוקטובר עלה ב- 0.1%, בטווח התחזיות שעמדו על 0.1% - 0.3% (תחזית שלנו 0.2%).  ב-12 החודשים האחרונים עלה המדד הכללי בכ- 2.7%. לראשונה מאז נובמבר 2008 חלה ירידה ע"פ הלמ"ס במחירי הדיור. נכון שירידה של 0.2% במחירי הדיור בחודש ספטמבר אינו מהותית וספק אם זו אכן תחילתה של מגמה ובכל זאת איתות ראשון מהלמ"ס כי הקיפאון בשוק הדיור מוריד את המחירים.   

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x