עמותת "היחידה הכלכלית" עתרה לבג"ץ בדרישה להורות על הקמת ועדת בדיקה ממשלתית חיצונית. לאחר שהוגשה, הורתה השופטת דפנה ברק-ארז לשר האוצר בצלאל סמוטריץ, לרשות שוק ההון וליועצת המשפטית לממשלה להגיש את תשובתם לעתירה עד ה- 01/05.
"אף גוף רשמי לא נטל אחריות על שרשרת הכשלים שאפשרה את ביצוע ההונאה", נכתב בעתירה. לדעת העמותה לא ניתן להפקיד את חקירת המחדל בידי המנהל המורשה שמינתה הרשות עצמה, שכן קיים ניגוד עניינים מובנה: "זהו הנחקר שממנה את חוקרו", טוענים ב"יחידה הכלכלית".
פרשת סלייס: הכתובת הייתה על הקיר שנים
הטרגדיה של מאה אלף חוסכי סלייס לא התחילה בדצמבר 2023. העתירה חושפת כי תלונות מפורטות על התנהלות סלייס וסוכני הביטוח הוגשו לרשות כבר בתחילת 2022, אך הרשות גררה רגליים.
יובל יועז, היועץ המשפטי של עמותת "היחידה הכלכלית" מסר: "מיליארדי שקלים נעלמו, מאה אלף חוסכים נותרו ללא הגנה, והרגולטור שאמור לשמור עליהם עסוק בעיקר בהדיפת אשמה ובריחה מאחריות. לא ניתן להסתפק ב'הפקת לקחים' פנימית של הגוף שפעל תחת קונספציה שקרסה. הציבור זכאי לוועדת בדיקה חיצונית, בראשות שופט, שתהפוך כל אבן ברשות שוק ההון ותביא להשבת האמון שאבד."

עמית גל, קרדיט: לע״מ


