נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

עמדת סגל רשות ניירות ערך: אין חובת פירוט של מסלולי השקעה פנימיים בדיוח מצבת החזקות בעלי עניין

 

 
אין חובת פירוט של מסלולי השקעה פנימיים בדיוח מצבת החזקות בעלי עניין / קרדיט: אילוסטרציה – AIאין חובת פירוט של מסלולי השקעה פנימיים בדיוח מצבת החזקות בעלי עניין / קרדיט: אילוסטרציה – AI
 

רשות ניירות ערך
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
22/03/2026

104.35

תאגיד מדווח מבקש לפרסם דוח מצבה של החזקות בעלי עניין בתאגיד מדווח (להלן: "דוח מצבה"), באמצעות טופס דיווח ת-077, וזאת בהתאם לתקנה 33(ג) לתקנות ניירות ערך (דוחות תקופתיים ומיידיים), התש"ל-1970 (להלן: "תקנות הדוחות"). בהקשר זה, האם התאגיד המדווח נדרש לפרט במסגרת הדוח מידע בדבר פילוח ההחזקות של שותפויות השקעה או מסלולי השקעה שונים הפועלים תחת קופות גמל או קרנות פנסיה של גוף מוסדי שהוא בעל עניין בתאגיד?

לא.

תקנה 33(ג) לתקנות הדוחות מפרטת את פריטי המידע שיש לכלול בדוח המצבה ביחס להחזקות בעלי עניין בתאגיד המדווח. במסגרת הוראות אלו נדרש גילוי ביחס להחזקות של כל חבר בקבוצת הדיווח המוסדית של בעל העניין (כגון: קופות גמל וקרנות פנסיה). עם זאת, תקנה 33(ג) לתקנות הדוחות אינה כוללת דרישה לפירוט נוסף בדבר החלוקה הפנימית של ההחזקות בתוך כל אחד מחברי קבוצת הדיווח המוסדית. לפיכך, לעמדת סגל הרשות, התאגיד המדווח אינו נדרש לפרט במסגרת הדיווח על מצבת אחזקות בעלי עניין מידע בדבר הישויות השונות (שותפויות או מסלולי השקעה) באמצעותן מחזיק חבר קבוצת הדיווח המוסדית בניירות הערך של התאגיד. כמו כן, לעמדת סגל הרשות לא קמה חובה על בעל עניין שהוא חבר בקבוצת דיווח מוסדית להעביר לתאגיד המדווח מידע בדבר הישויות השונות באמצעותן הוא מחזיק בניירות הערך של התאגיד לצורך הדיווח. 
[מרץ 2026]

x