להב (לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל) ולשכת סוכני הביטוח מודיעות היום על מינויו של סוכן הביטוח יורם לביאנט, יו"ר הוועדה הפנסיונית בלשכת סוכני הביטוח, לתפקיד יו"ר הוועדה הפנסיונית של להב.
המינוי מסמן חיזוק משמעותי לשיתוף הפעולה בין שני הגופים המובילים את תחום העצמאים והביטוח בישראל, ומטרתו לקדם מדיניות פנסיונית אחראית, עדכנית והוגנת עבור ציבור העצמאים, אוכלוסייה המתמודדת לאורך השנים עם פערים מובנים בתחום החיסכון הפנסיוני והביטחון הסוציאלי.
הקמת ועדה פנסיונית חזקה בלהב היא צעד הכרחי לנוכח האתגרים הייחודיים של העצמאים: היעדר הפרשות לפנסיה, חוסר יציבות תעסוקתית, ומורכבות רגולטורית גבוהה. הוועדה תפעל לגיבוש פתרונות מדיניות, קידום חקיקה, והנגשת ידע וכלים שיאפשרו לעצמאים לבנות עתיד כלכלי בטוח יותר.
יו"ר הוועדה הפנסיונית בלהב ובלשכת סוכני הביטוח סו"ב יורם לביאנט: "העצמאים בישראל זקוקים היום יותר מתמיד לייצוג מקצועי חזק בתחום הפנסיוני. החיסכון לגיל פרישה אינו מותרות, הוא הכרח. בכוונתי לפעול יחד עם כלל הגורמים כדי לייצר פתרונות ישימים, להקל על הבירוקרטיה, ולהבטיח שכל עצמאי יוכל לפרוש בכבוד".
נשיא לשכת סוכני הביטוח סו"ב מושיק בן פורת: "המינוי של יורם לביאנט הוא בשורה חשובה. הניסיון המקצועי והמחויבות שלו לציבור המבוטחים יהוו נכס משמעותי גם ללהב. לשכת סוכני הביטוח תמשיך להוביל את השיח הפנסיוני בישראל ולחזק את שיתופי הפעולה למען ציבור העצמאים".
נשיא להב רועי כהן: "הקמת ועדה פנסיונית מקצועית בראשות יורם לביאנט היא צעד חשוב במאבק שלנו לשיפור תנאי העצמאים בישראל. פנסיה היא לא פריבילגיה, היא זכות בסיסית. נמשיך לפעול כדי לצמצם פערים ולדאוג לביטחון הכלכלי של מאות אלפי עצמאים".
לשכת סוכני הביטוח ולהב ימשיכו לפעול יחד לקידום רפורמות, חקיקה והסדרה רגולטורית, במטרה להבטיח מערכת פנסיונית נגישה, הוגנת ויעילה לכלל הציבור, ובפרט לעצמאים.

מושיק בן פורת, צילום: יח״צ


