אפקון מרחיבה את פעילותה בתחום אגירת האנרגיה עם פרויקט מהותי בהיקף של כ-24 מיליון דולר וכ-45 מגוואט.
השלמת הפרויקט צפויה במהלך המחצית השנייה של שנת 2026.
בנוסף בוצע פרעון אג״ח סדרה ד׳ בסך של כ- 57 מיליון ש״ח – הקבוצה תמשיך לפעול להורדת היקף החוב וקיטון בעלויות המימון.
קבוצת אפקון החזקות, מהחברות המובילות בישראל בביצוע ומתן שירות בפרויקטים עתירי מערכות וטכנולוגיה, מתכבדת להודיע כי התקבלה אצל חברה בת בבעלות מלאה של החברה הזמנה מלקוח, שהינו צד שלישי שאינו קשור לחברה או לבעלת השליטה בה, במסגרתה החברה הבת תתכנן ותספק לאתרי הלקוח בישראל מתקני אגירת אנרגיה בסוללות לחיבורים בהיקף כולל של כ-45 מגוואט, וכן תספק שירותי תחזוקה ואחריות למתקנים.
התמורה הכוללת מכח ההסכם בגין אספקת הציוד צפויה להסתכם בסך כולל של כ-24 מיליון דולר ארה"ב. התמורה בגין שירותי התחזוקה והאחריות למתקנים אינה מהותית לחברה.
דודי הראלי מנכ״ל קבוצת אפקון: ״הזכייה בפרויקט אגירה בהיקף של כ-45 מגה-וואט מהווה צעד משמעותי נוסף בהעמקת פעילותנו בתחום אגירת האנרגיה. אנו מזהים בתחום זה פוטנציאל אדיר ורואים בו אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של הקבוצה בעשור הקרוב. לאור הצורך ההולך וגובר בגיוון מקורות האנרגיה. אפקון תמשיך לפעול באופן עקבי לחיזוק מעמדה כשחקן משמעותי בשוק האגירה, ואנו מצפים להמשיך ולהרחיב את פעילותנו ולתפוס נתח משמעותי בשוק מתפתח זה. הורדת היקף החוב מתוך מקורותיה הכספיים של הקבוצה מראה את איתנותה הפיננסית והפעולות הנכונות המבוצעות להקטנת עלויות המימון והיקף החוב״.

ישראל רייף, יו״ר אפקון, צילום: עזרא לוי


