נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

דוחות YBOX ל-2025: הון עצמי של 428 מיליון שקל ותנופת בנייה במגדלי המגורים והתעסוקה בתל אביב

ווי-בוקס מסכמת את שנת 2025 ונכנסת ל-2026 עם מומנטום עסקי חזק

 

 
יוסי תורג׳מן, מנכ״ל YBOX, צילום: יח״ציוסי תורג׳מן, מנכ״ל YBOX, צילום: יח״צ
 

נטלי גרין
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
03/04/2026

החברה מכרה ברבעון הרביעי ועד פרסום הדו"ח 15 דירות בהיקף כספי של 85 מיליון ש"ח, מתוכן 7 דירות בפרויקט גת רימון תמורת כ 54 מיליון ש"ח במחיר ממוצע של כ 7.7 מיליון ש"ח.

בנוסף החברה ביצעה 46 הרשמות ב -4 פרויקטים שונים בתל אביב בסך של 405 מיליון ש"ח.

החברה הגדילה השנה משמעותית את צבר הדירות למכירה במיקומים אטרקטיביים בתל אביב באמצעות רכישת 50% מדמרי בעיר.

ההון העצמי של החברה עומד על כ-428 מיליון שקל.


ווי-בוקס, העוסקת ביזמות נדל"ן, התחדשות עירונית ונדל"ן מניב, פרסמה את תוצאות הרבעון הרביעי ושנת 2025.

התפתחויות עסקיות ב-2025:

בית רומנו: ב- 18 בנובמבר 2025 אישרה הוועדה המחוזית לתכנון ובניה מחוז תל אביב את הפקדת תב"ע בית רומנו-גת רימון למתן תוקף, לפיה ירוכזו כל שטחי הציבור ממתחם גת רימון בפרויקט בית רומנו, אשר יעבור לבעלות עיריית תל אביב ויהפוך למבנה ציבור, ומאידך זכויות הבניה למגורים יועברו מפרויקט בית רומנו לפרויקטים גת רימון, חסן ערפה ובית ברין במסגרתם תקים הקבוצה שלושה מגדלים בני 40 קומות כל אחד. להערכת הקבוצה הרווח היזמי הצפוי בשלושת הפרויקטים הינו כ- 550 מיליון שקל.

פרויקט גת רימון: קרקע ברחוב גת רימון על גביה יוקם פרויקט המשלב מגורים, משרדים ומלונאות. בנובמבר כאמור התקבלה החלטת הוועדה המחוזית על העברת בית רומנו לעיריית תל אביב בתמורה להעברת זכויות לפרויקט, במסגרתה, יתווספו למתחם גת רימון, הכולל את פרויקט גת רימון ופרויקט בית ברין זכויות בניה בהיקף של 22,319 מ"ר למגורים ו- 2,205 מ"ר לדיור בר השגה, ויופחתו זכויות בניה בהיקף של 4,431 מ"ר המיועדות לתעסוקה.

בהתאם לכך, יכלול מתחם גת רימון שני מגדלים בני 40 קומות, כל אחד, בעלי היקף זכויות בניה כולל של 78,000 מ"ר מגורים ותעסוקה, מסחר, מלונאות ומשרדים, בחלוקה שווה.סה"כ יוקמו במתחם גת רימון 381 יחידות דיור, כ- 220 חדרי מלון, כ- 26,500 מ"ר משרדים וכ- 1,500 מ"ר שטחי מסחר.

בד בבד עם ביצוע הפרויקט, החלה החברה במכירת יחידות דיור בפרויקט. נכון למועד פרסום הדוח נמכרו 22 יחידות דיור תמורת כ-167 מיליון שקל. החברה נמצאת בסיום שלב החפירה, דיפון והריסה. היתר בניה כללי צפוי להתקבל בתחילת שנת 2026 ..

בסוף יוני חתמה החברה על הסכם למכירת שטחי משרדים בהיקף כ-1,900 מ"ר  עיקרי תמורת כ-52 מיליון שקל ללא מע"מ. המכירה הינה חלק מה-Pre Sale  של הפרויקט, אשר צפוי לקבל היתר בנייה בתקופה הקרובה (נמצא בשלב אגרות והיטלים).

פרויקט חסן עראפה: הסכם קומבינציה במתחם חסן עראפה. ב- 19 בפברואר 2024 אושרה תכנית עיצוב לפרויקט ונכון למועד פרסום הדוח החברה נמצאת בביצוע חפירה ודיפון מתקדם בפרויקט. במסגרת תב"ע בית רומנו-גת רימון, יתווספו לפרויקט זכויות בניה לתעסוקה בהיקף של 7,100 מ"ר ו- 200 מ"ר מגורים. בהתאם לכך, יכלול הפרויקט זכויות בניה בהיקף כולל של 26,000 מ"ר המיועדות לתעסוקה ו- 6,500 מ"ר המיועדות למגורים, בהן יוקמו 75 יחידות דיור, מתוכן 30 לדיור בר השגה.

גיוס איגרות חוב: ב- 6 בנובמבר 2025 הנפיקה החברה לציבור איגרות חוב בהיקף של כ-130 מיליון שקל. אגרות החוב ניתנות להמרה למניות רגילות בנות 0.1 ש"ח ערך נקוב כל אחת של החברה בכל יום מסחר החל מרישומן למסחר בבורסה ועד ליום 21 בדצמבר 2029, כך שכל 1.55 שקל ערך נקוב של איגרת חוב יהיה ניתן להמרה למניה אחת. הקרן של איגרות החוב נושאת ריבית שנתית לא צמודה של 5%.

'אשדוד על הים' – בחודש אוגוסט הודיעה החברה על רכישת זכויות המגורים בפרויקט 'אשדוד על הים'. הפרויקט צפוי לכלול מגדל מגורים בגובה 17 קומות הכולל 109 יחידות דיור בשטח של כ-11 אלף מ"ר עילי, כאשר העבודות על הפרויקט צפויות להתחיל בחודשים הקרובים. העסקה מורכבת מתשלום ראשוני של כ-10 מיליון שקל, נטילת חוב של בעלי הקרקע מהבנקים בהיקף של כ-60 מיליון שקל והיתרה בסך של 61 מיליון שקל תשולם למוכר בהדרגה כחלק מעלות המלון בבעלותו החל מקבלת היתר בנייה מלא לפרויקט. החברה מעריכה כי התשלום האחרון יתקבל מהבנק המלווה לפרויקט. החברה צופה הכנסות של כ-350 מיליון שקל ורווח של כ-50 מיליון שקל.

דמרי בעיר – בחודש יולי הודיעה החברה על רכישת 50% מחברת דמרי בעיר, יזם מוביל ומשמעותי,  לפי שווי של 116 מיליון שקל. הפעילות תחזק את זרוע ההתחדשות העירונית ותתרום פרויקטים בשלים לשיווק, כאשר3  פרויקטים נמצאים כבר בשלבי הקמה וב-7 פרויקטים התקבל היתר בניה בתנאים. דמרי בעיר מקדמת 28 פרויקטים, מתוכם ב-24 הושג כבר הרוב הדרוש, בהיקף של כ-1,467 יחידות דיור במקומות מבוקשים בתל אביב וגבעתיים (חלק דמרי בעיר – 840 יחידות דיור). בין הפרויקטים ניתן למנות את הפרויקטים במרכז וצפון תל אביב ברחובות פינלס, ויצמן, רמז, בן סרוק ועוד.. בנוסף, חתמו הצדדים על הסכם ניהול, לפיו ניהול דמרי בעיר וניהול הפרויקטים יבוצע על ידי ybox, כאשר דמרי בעיר ל-ybox דמי ניהול בשיעורים שינועו של 2.5%-2.75% מההכנסות.

ב-25 במרץ קיבלה הקבוצה הודעה לפיה היא נבחרה על ידי רוב בעלי הזכויות במקרקעין בשטח של כ-6.5 דונם, הממוקמים ברחוב ניצנה בבת ים לביצוע פרויקט התחדשות עירונית. במסגרת הפרויקט, צפויה חברת הבת להרוס את שלושת הבניינים הבנויים כיום על גבי המקרקעין וכוללים 30 יחידות דיור, ובמקומם להקים פרויקט בהיקף של כ-14.5 אלף מ"ר אשר יכלול כ-150 יחידות דיור. בהתאם לתנאי המכרז, תפעל הקבוצה להחתמת בעלי הזכויות במקרקעין על הסכם התקשרות מפורט לשם הקמת הפרויקט

ב- 28 באפריל התקשרה חברה בת בבעלותה של הקבוצה  בהסכם קומבינציה בשד' ירושלים ,141-139 חולון בשטח של 3.6 דונם לצורך ייזום, תכנון ובניית פרויקט בהיקף של 42 אלף מ"ר המיועד למגורים, מסחר, משרדים ודיור מוגן עפ"י תב"ע חדשה שתוגש על ידי חברת הפרויקט. בתמורה להקמת הפרויקט ימכרו הבעלים לחברת הפרויקט חלק יחסי מזכויות הבעלות במקרקעין, כך שחלק חברת הפרויקט בפרויקט יעמוד על 75% משטחי המגורים, 70% משטחי המסחר, 63% משטחי המשרדים ו-72% מהשטחים המיועדים לדיור מוגן. ככל שרווחיות חברת הפרויקט תעלה על  16% יחולק הרווח העודף בין הצדדים באופן שווה.

פרויקט יד לבנים-המערכה: ביולי התקשרה וויי בוקס עם גורם מממן בהסכם ליווי בפרויקט תמ"א 38/2 לביצוע פרויקט יד לבנים-המערכה. במסגרת הפרויקט ייהרסו שני מבנים בני 3 קומות הכוללים 36 יחידות דיור ובמקומם יוקמו ארבעה בנייני מגורים חדשים אשר צפויים לכלול 92 יחידות דיור וכן מקומות חניה ומחסנים, מתוכן 36 יחידות ייוחדו לבעלי הזכויות בבניין הקיים ו-56 יחידות הדיור ייוחדו לקבוצה. העודפים מהפרויקט משועבדים לטובת מחזיקי אגרות החוב סדרה ה' של הקבוצה. נכון למועד פרסום הדוח נמכרו 20 יחידות דיור תמורת כ-75 מיליון שקל (כולל מע"מ). ב-2 בפברואר 2025 התקבל היתר בניה בפרויקט, כאשר הביצוע צפוי להתחיל בחודשים הקרובים.

פרויקט טור מלכא: פרויקט פינוי בינוי במסגרתו פועלת החברה להקמת בניין מגורים ברחוב טור מלכא בתל אביב אשר צפוי לכלול 59 יחידות דיור (מתוכן 35 יחידות ייוחדו לחברת הפרויקט). ביום 28 בפברואר 2024 נחתם הסכם לליווי הפרויקט וביום 10 במרץ 2024 התקבל היתר בנייה לביצועו. למועד פרסום הדוח, הושלמו עבודות ההריסה, הפינוי, הדיפון והחפירה בפרויקט, והחברה החלה בעבודות ההקמה של הפרויקט. למועד פרסום הדוח נמכרו 13 יחידות דיור בפרויקט תמורת כ-39 מיליון שקל (כולל מע"מ).

פרויקט גליפולי: פרויקט פינוי בינוי במסגרתו הקימה החברה בניין מגורים הכולל 43 יחידות דיור (מתוכן 27 יחידות יוחדו לחברת הפרויקט). נכון למועד פרסום הדו"ח, התקבלה תעודת גמר לפרויקט (טופס 4) והחברה מסרה את כלל הדירות המכורות לרוכשים והדירות החדשות לבעלי הקרקע.

פרויקט הבית הסקוטי: חלק מהזכויות בנכס נדל"ן ביפו, על גביו בכוונת החברה להקים פרויקט אשר ישלב מלונאות ומגורים. נכון למועד פרסום הדוח, המבנים לשימור המצויים בפרויקט הינם בשלבי שיפוץ לצורכי הקמת מלון במתחם, והחברה נמצאת בשלבי סיום של השלמת התנאים לקבלת היתר בניה עבור כלל הפרויקט, כאשר החברה קיבלה היתר בניה למלון ונמצאת בשלבי סיום לקבלת היתר בניה עבור מרכיב המגורים בפרויקט.

פרויקט וולנברג: פרויקט משרדים ברחוב ראול וולנברג בתל אביב על גביו הוקם פרויקט המשלב משרדים ומסחר. נכון למועד פרסום הדוח, הפרויקט נמצא בליווי בנקאי ושלב השלמת תנאים לקבלת אישור האכלוס. החברה נמצאת במגעים עם מספר שוכרים פוטנציאליים לקראת אכלוס הבניין.

מתחם גבולות: הסכם במתווה של עסקת תמורות לרכישת הזכויות במקרקעין בשטח של כ-3,000 מ"ר המצויים בשכונת פלורנטין, תל אביב. נכון למועד פרסום דוח זה, התקבלה החלטת ועדה למתן היתר חפירה ודיפון והחברה פועלת לקבלת היתר הבניה המלא.

תוצאות כספיות

ההון העצמי של החברה עומד על כ-428 מיליון שקל, יחס הון למאזן של 26.4%. צפי ההון העצמי של החברה בסיום כל הפרויקטים הפעילים שלה הינו כ-1.5 מיליארד שקל.

הכנסות החברה הסתכמו בכ-43.5 מיליון שקל בשנת 2025.

הרווח הגולמי הסתכם בכ-5.4 מיליון שקל.

יוסי תורג'מן, מנכ"ל YBOX, אמר: "שנת 2025 היוותה אבן דרך משמעותית בהתפתחותה של ווי-בוקס. במהלך השנה קידמנו שורה של מהלכים אסטרטגיים, בהם הצרחת הזכויות בבית רומנו, רכישת 50% מפרויקט דמרי בעיר במטרה להרחיב את צבר הדירות למכירה בתל אביב, וכן כניסה בפעם הראשונה לעיר אשדוד באמצעות רכישת קרקע להקמת מגדל מגורים – פרויקט שכבר נמצא בשלבי ביצוע ויחל בשיווק בשבועות הקרובים.

אנו נכנסים לשנה החדשה עם מומנטום עסקי חזק וביקושים משמעותיים, המתבטאים בהרשמות בהיקף של כ-400 מיליון שקל. הצלחנו להוכיח את יכולתנו להמיר ביקושים למכירות, כפי שבא לידי ביטוי בפרויקט גת רימון, בו מתוך הרשמות של כ-60 מיליון שקל ברבעון הקודם, הושלמו מכירות בהיקף של כ-54 מיליון שקל. לאחרונה גם הגענו להסכמות עם תדהר כקבלן ביצוע לפרויקט.

גם בשנה הקרובה נמשיך לפעול לחיזוק מעמדה של YBOX ולהרחבת פעילותה, תוך שמירה על ה-DNA  הייחודי של החברה ועל הסטנדרטים הגבוהים המאפיינים את פרויקטי המגורים שלה."


לגרף ווי בוקס לחצו כאן

61 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 35.62 מיליון בוויי בוקס
קרנות נאמנות שמחזיקות את וויי בוקס.לרשימה המלאה

x