הבורסות
ארה"ב: עם כל ההתרגשות סביב מלחמת איראן, שכחנו שישנם נתוני מקרו שמתפרסמים לרוב השבוע. ונתחיל בשני המכרזים של האג"ח הממשלתי: 10 שנים (4.28% מול 4.22%) ו-30 שנה (4.88% מול 4.87%). העלייה בריבית המשולמת הייתה סבירה, כאשר הביקושים היו כמצופה. אנחת רווחה גדולה בוול-סטריט!
כמו כן, למרות נתוני התמ"ג המאכזבים (0.5% מול צפי של 0.7%) נתוני האינפלציה של ב-PCE ובמיוחד של ה-CPI (0.2% במקום 0.3%) מעודדים ועדיין לא משקפים את העלייה של הדלק. שוב: הקלה גדולה. לכן, למרות שמחיר הנפט רוקד בין 95-100 דולר לחבית, וול-סטריט מעדיפה לראות את חצי הכוס המלאה ולהמשיך לתקן מעלה.
כרגע, החוזים העתידיים צופים לעליות קטנות, אחרי ימים של חיוב אדיר. המדד העיקרי נמצא כבר מעל 6800, שהיוותה התנגדות חזקה וכנראה שיעד התנועה כרגע השיא הקודם סביב 7000. נראה אם יום שישי זה יעשה צעד גדול לכיוון הזה. יש לשער שהנשיא האמריקאי מאוד מרוצה מן ההתפתחות הזו, כתוצאה חשובה מהפסקת האש.
תל-אביב: שוק המניות לא מקשיב לחדשות ולפרשנים. "עוגמת הנפש" והתסכול ש"לא נגמרה המלאכה" מן האולפנים לא מתורגמים למעשי מכירה ועזיבה של השוק המקומי. להיפך! למרות שהמחירים חזרו לשיא (והיום, יום שישי ה-10-04, נקבע שיא חדש בת"א 35), המשקיעים מזרימים הון עתק לשוק המניות הישראלי על בסיס החזון שלפנינו עתיד שקט וטוב בהרבה.
גם לכלכלה הישראלית והחברות שבה, וגם לצד הגיאו-פוליטי שאחרי כל העימותים הצבאיים. כנראה שקניית שנים של שקט (זמן השיקום של איראן, אם המשטר הקיים יישאר במקומו) שווים גם הרבה נקודות מדד. ברור ששינוי המשטר היה טוב יותר אבל המפתח איננו בידנו וזה הוכח גם בעימות הלבנוני....
בכל אופן, למרות שהנפט עומד על תילו, סביב 100$, הבורסה שלנו ממשיכה את דרכה צפונה בחדווה גדולה: טכנולוגיה (0.27%-, הסקטור השלילי היחיד...), ביומד (1.35%), בנקים (3.23% !!), נדל"ן (2.7%), פיננסים (4.47% !!), ומניות קטנות (2.26% !). נציין שרוב הנכסים סגרו בגבוה היומי שלהם! וכך, המדדים העיקריים: ת"א 90 (1.62%), ת"א 35 (1.9% - שיא חדש). סופ"ש שקט וטוב לכולם!
(כל הכמויות שאינן מצוינות הינן במיליוני שקלים): עליות אדירות המלוות במחזורים גדולים: זהו המתכון למגמה חיובית מגובה כוונות טובות מצד המשקיעים. ביום חמישי (09-04) ראינו מחזור גדול במיוחד של 2.928 מיליארדי שקלים, המראה שמשקיעי תל-אביב השונים ראו לנכון לחזור בגדול לשוק אחרי החג.
לעומת מחזור גדול זה, עבור כל מניות ת"א 35, ראינו עמידה על הגדר של המוסדיים: קניות: 724.1, מכירות:806.7 => נטו: 82.5-. זהו נטו שלילי קטן המראה שהמוסדיים פשוט היו Market Makers ולא עושי מגמה. המניות שנמכרו הכי הרבה נטו היו אנלייט אנרגיה (27.5-) וטאואר (27.9-) כאשר המניות שנקנו הכי הרבה היו בזק (16.0) ונובה (21.1).
סיכום קצר של מה שקרה בבורסה
|
מדדים |
|
|
|
|
|
1.88% |
|
|
1.90% |
|
|
1.62% |
|
|
0.42% |
|
|
2.26% |
|
|
4.47% |
|
|
2.70% |
|
|
2.79% |
|
|
0.76% |
|
|
3.23% |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7.39% |
|
|
7.02% |
|
|
6.88% |
|
|
6.56% |
|
|
5.91% |
|
|
5.53% |
|
|
5.49% |
|
|
|
|
|
-4.38% |
|
|
-3.98% |
|
|
-3.44% |
|
|
-3.34% |
|
|
-3.11% |
|
|
-2.60% |
|
|
-1.99% |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7.92% |
|
|
7.10% |
|
|
6.96% |
|
|
5.30% |
|
|
5.29% |
|
|
5.19% |
|
|
4.84% |
|
|
|
|
|
-5.02% |
|
|
-5.00% |
|
|
-2.15% |
|
|
-2.08% |
|
|
-1.85% |
|
|
-1.45% |
|
|
-1.40% |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7.92% |
|
|
7.47% |
|
|
7.39% |
|
|
7.32% |
|
|
7.10% |
|
|
7.02% |
|
|
6.96% |
|
|
|
|
|
-9.19% |
|
|
-8.29% |
|
|
-7.55% |
|
|
-5.63% |
|
|
-5.30% |
|
|
-5.26% |
|
|
-5.03% |
לידיעת הקוראים:
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.
במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27א (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל [email protected]. בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל [email protected]

Dreamstime Images


