נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

פניה מקדמית בנושא שינוי מדיניות חשבונאית בנוגע לאופן הטיפול באופציית מכר (PUT) למיעוט

מכתבכם מיום 1.2.2026 ("הפנייה"); שיחה בין נציגי החברה לסגל רשות ניירות ערך (להלן: "סגל הרשות") מיום 18.2.2026 ("השיחה")

 

 
פניה מקדמית בנושא שינוי מדיניות חשבונאית / קרדיט: אילוסטרציה – AIפניה מקדמית בנושא שינוי מדיניות חשבונאית / קרדיט: אילוסטרציה – AI
 

רשות ניירות ערך
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
29/04/2026

במענה לבקשה להנחיה מקדמית המתוארת בפנייה שהגישה החברה, הרינו להעלות על הכתב את עמדת סגל הרשות בהתייחס לנושא שבנדון, כפי שנמסרה לחברה בשיחתנו הטלפונית המוזכרת בסימוכין.

בפנייה ביקשה החברה לבצע שינוי מדיניות חשבונאית בנוגע לטיפול החשבונאי של החברה באופציית מכר (PUT) שהוענקה לבעלי מניות המיעוט אשר אינה מעניקה זכויות בעלות נוכחיות במניות. המדיניות החשבונאית החדשה אותה מבקשת החברה ליישם הינה עקבית עם המדיניות המיושמת על ידי חברת האם ועל ידי חברות שונות בקבוצה ובפרט חברת מג'יק תעשיות תוכנה בע"מ אשר עתידה להתמזג ע ם החברה. בהתאם לעמדת החברה, מדובר בשינוי המבוסס על עמדתם המקצועית של יועציה החשבונאיים של החברה ושינוי זה ישקף בצורה מהימנה ורלוונטית יותר את השפעות אופציות המכר על מצבה הכספי ועל תוצאות פעילותה של החברה.

בהתבסס על המסכת העובדתית שהציגה החברה בפנייתה, סגל הרשות אינו מוצא לנכון להתערב בעמדת החברה בנוגע לשינוי המדיניות של החברה בקשר לטיפול החשבונאי באופציות מכר (PUT) למיעוט.

בהקשר זה ובמאמר מוסגר יצוין כי, כפי שצוין בפניית החברה, ביום 23.11.2023 פרסם ה- IASB הצעה לתיקון בנושא זה. ההוראות המוצעות שונות הן מהמדיניות החשבונאית הנוכחית של החברה והן מהמדיניות החשבונאית שבכוונת החברה ליישם בעתיד. לעמדת הסגל, שינויים תכופים של המדיניות חשבונאית באותו הנושא אינה רצויה, שכן היא מקשה על המשתמשים בדוחות הכספיים, ולפיכך ככלל אין זה רצוי שחברה תשנה את מדיניותה החשבונאית בנושא מסוים בעת שצפוי שינוי מדיניות חשבונאית נוסף באותו נושא בעתיד. עם זאת, נכו ן לעת הזאת נראה כי קיימת אי ודאות משמעותית בנוגע להשלמת התיקון בנושא זה ולכן סגל הרשות אינו מוצא לנכון להתערב בעמדת החברה מחמת שיקול זה.

לבסוף נדגיש, כי על החברה לכלול גילוי מפורט בדבר ה שינוי בהתאם להוראות תקן חשבונאות בינלאומי 8.

בהתאם לנוהל טיפול בפניות מקדמיות לרשות ניירות ערך (פורסם באתר הרשות בחודש יוני 2008), הפנייה המקדמית והתשובה לה עשויים להתפרסם באתר הרשות.

x