נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הריבית בארה"ב "נדיר מאוד שארבע חברים מסתייגים מנוסח ההודעה"

תגובה להודעת הריבית בארצות הברית - כצפוי, ללא שינוי; הנוסח זהיר יותר, אך לא מרמז על שינוי לכאן או לכאן בתקופה הקרובה

 

 
הודעת הריבית בארצות הברית / קרדיט: אילוסטרציה – AIהודעת הריבית בארצות הברית / קרדיט: אילוסטרציה – AI
 

רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי, מזרחי טפחות
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/04/2026

בהתאם לציפיות, אין שינוי בריבית הפד, שתוסיף לעמוד על 3.50-3.75 אחוזים.

עם זאת, בדברי ההסבר חלה החמרה לגבי תיאור האינפלציה, שעבר מ"גבוהה במידת מה" ל"גבוהה, בין היתר בשל העלייה האחרונה במחירי האנרגיה העולמיים".

שינוי קל נוסף חל בהתייחסות לשוק העבודה, כשתוספת המשרות מתוארת כעת "נמוכה בממוצע".

חשוב לציין את אי הבהירות שהפד מייחס להשלכות של ההתפתחויות במזרח התיכון, המהוות גורם נוסף המקשה על האופק הכלכלי.

כמו כן הפד ממשיך לראות סיכון להשגת שני יעדיו – יציבות מחירים ותעסוקה מרבית.

שינוי בולט יותר קשור להרכב המצביעים; אחד החברים ביקש שוב להוריד את הריבית;  מנגד שלושה אחרים התנגדו לכלול בניסוח איתות על חידוש הורדת הריבית בהמשך. נדיר מאוד שארבע חברים מסתייגים מנוסח ההודעה, אך ניתן להבין זאת נוכח אי הוודאות שהפד עצמו מדגיש.

ככלל, מדובר בניסוח זהיר, שאינו מבשר כמובן על חידוש הורדת הריבית, לפחות כל עוד סימני השאלה לגבי המצב במזרח התיכון על הפרק. עם זאת, הניסוח אינו מרסן דיו כדי לרמז על העלאת ריבית. תרחיש של הותרת הריבית ללא שינוי לפרק זמן של מספר חודשים לפחות מתיישב גם עם ציפיות השוק עוד לפני ההודעה.

זו הייתה הודעת הריבית האחרונה בהנהגת ג'רום פאוול. ההתחבטויות להמשך השנה הן לפתחו של הנגיד החדש, קווין וורש.

x