ארה"ב
• לרפובליקאים לא נותרו יותר מידי ברירות אלא להצביע בעד הארכת הטבת המס בסך של 2%, בעוד שהדמוקרטים, עם אובמה בראשם, מתכננים להעלות את הנושא שוב כדי להאריך את ההטבה לשנה שלמה. שני הצדדים מסכימים לגבי ההארכה, המחלוקת אפוא מתנהלת סביב אופן המימון: הדמוקרטים מעוניינים במיסוי העשירים והרפובליקאים דוגלים בהקפאת השכר בסקטור הציבורי.
• פיץ' מזהירה כי תוריד את הדירוג של ארה"ב (AAA) לקראת סוף 2013 במידה והממשלה לא תגבש תכנית ארוכת הטווח להפחתת החוב אחרי הבחירות לקונגרס ולנשיאות בשנה הבאה. קונסנסוס צריך להיות הושג גם בנושא תקרת החוב במחצית הראשונה של 2013.
אירופה
• הבנקים באירופה הפתיעו את החזאים כאשר נהרו לבנק המרכזי בבקשת הלוואות בסך של 489 מיליארד אירו, כאשר החזאים צפו 293 מיליארד אירו . 68% מהנכסים (כ-600 מיליארד אירו) מגיעים לפדיון ב-2012. הצפת הבנקים באשראי זול נועדה לעודד אותם להלוות לסקטור הפרטי ובכך לתמוך בכלכלה הריאלית.
• קובעי המדיניות ציפו מהבנקים כי ישתמשו בהלוואות של ECB לצרכי carry trade, דהינו הלוואה מהבנק המרכזי ורכישת אג"ח של המדינות בדרום אירופה, בעלות תשואה גבהה יותר. הבנקים מסרבים לפעול מחשש להפסדי הון ותשואות האג"ח של רוב המדינות עם בעיית החוב רשמו עליה.
• המשקיעים באג"ח של יוון מתכוונים להתנגד ללחץ מקרן המטבע לספוג הפסדים גדולים יותר. המלווים מצפים להנפקת של 70 מיליארד אירו במקום האג"ח הקיימות בקופון של 5% וקרן המטבע מעוניינת בקופון נמוך יותר כדי להוריד את יחס החוב-תוצר של יוון ל-120% עד 2020.
אסיה
• מדדי המניות באסיה רשמו ירידות והדולר האוסטרלי והוון הקוריאני נחלשו על רקע הביקוש הרב של הבנקים באירופה למקורות מ-ECB. המשקיעים נהרו למניות של דרום קוריאה בציפייה לשינוי פוליטי בצפון קוריאה שישפיע לטובה על שכנתה.
נכתב ע''י רינת אשכנזי,
אקסלנס בית השקעות
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





