נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

דוחות קליל ל-Q1 2026: הרווח הנקי זינק פי 3.5; ההכנסות צמחו ב-38% ל-134 מיליון שקל

קליל פותחת את שנת 2026 עם רבעון נוסף של צמיחה דו-ספרתית גבוהה בהכנסות וברווחים

 

 
צורי דבוש, יו״ר ובעל השליטה בקליל, צילום: מורג ביטןצורי דבוש, יו״ר ובעל השליטה בקליל, צילום: מורג ביטן
 

נטלי גרין
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/05/2026

ההכנסות ברבעון הראשון צמחו בכ-38% לכ-134 מיליון שקל - כתוצאה מצמיחה אורגנית בהיקפי הפעילות ומאיחוד לראשונה של הפעילות הנרכשת של חברת 'גולן צח'.

החברה מיישמת את התכנית האסטרטגית שמניבה פירות בהדרגתיות הולכת וגוברת - כמתבטא בצמיחה אורגנית בהכנסות הודות לפיתוח מוצרים חדשים, חיזוק מערך השיווק והעמקת הקרבה ללקוח הסופי.

שיעור הרווח הגולמי ברבעון עלה ל-23.8%, בהשוואה ל-21.3% ברבעון הקודם ובהשוואה ל-17.3% ברבעון המקביל אשתקד.

הרווח הנקי ברבעון עלה פי 3.5 לכ-7.6 מיליון שקל, בהשוואה לכ-2.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - הודות לצמיחה בהיקפי הפעילות, עלייה ברווחיות הגולמית ושיפור ביעילות התפעולית עם הירידה בשיעור בהוצאות התפעול.

ה-EBITDA ברבעון הוכפל לכ-18.6 מיליון שקל - בעיקר כתוצאה מהגידול ברווח התפעולי.

לחברה עודף מזומנים, נטו בסך של 84 מיליון שקל - תומך ביכולת החברה להמשיך ולנצל הזדמנויות עסקיות בדרך של רכישות ומיזוגים.

בתחילת השנה אוחדה לראשונה, בתוצאות הכספיות רווח והפסד, רכישת הפעילות של חברת 'גולן צח' (51%) העוסקת ביבוא וסיטונאות בענף האלומיניום, בתמורה לכ-44 מיליון שקל; מטרת הרכישה - הרחבת פעילות החברה בשוק הבנייה הרוויה, בדרך של הרחבת מגוון מוצרי קליל.


חברת קליל תעשיות, יצרנית החלונות ופרופילי האלומיניום המובילה בישראל, בהובלת צורי דבוש ובניהולו של קובי לוי, פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של שנת 2026, המלמדות על רבעון נוסף עם צמיחה דו-ספרתית בהיקפי הפעילות בהשפעת רכישת פעילות חברת 'גולן צח' לצד צמיחה אורגנית בהשפעת הגידול בביקושים ומתרומת התכנית האסטרטגית, המשך שיפור ברווחיות הגולמית, שיפור ביעילות התפעולית, וכן מציגה עלייה חדה ברווחים. במסגרת הדוחות הכספיים של רבעון ראשון 2026, ביצעה החברה איחוד לראשונה של תוצאותיה הכספיות ברווח והפסד כאשר האיחוד המאזני בוצע בסוף שנת 2025.

עיקרי התוצאות לרבעון הראשון של שנת 2026:

ההכנסות ברבעון הראשון של שנת 2026 צמחו ב-38% ל-134 מיליון שקל, בהשוואה ל-97 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הצמיחה החדה בהכנסות נבעה מאיחוד לראשונה של פעילות חברת 'גולן צח' וגידול בכמויות המכירה בתמיכת התכנית האסטרטגית לפיתוח מוצרים חדשים, חיזוק מערך השיווק וההתקרבות ללקוח הסופי. בהשוואה לרבעון קודם, ההכנסות צמחו בכ-31% מכ-103 מיליון שקל.

הרווח הגולמי ברבעון הראשון של שנת 2026 עלה בכ-90% לכ-32 מיליון שקל, בהשוואה לכ-17 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. העלייה החדה ברווח הגולמי נבעה מהצמיחה האמורה בהיקפי הפעילות, לצד שיפור ברווחיות הגולמית לכ-23.8% מההכנסות לעומת כ-17.3% מההכנסות ברבעון המקביל אשתקד, בהשפעת העלייה האמורה בכמויות שנמכרו ביחס לעלויות הקבועות בעלות המכר.

הרווח התפעולי ברבעון הראשון של שנת 2026 עלה בחדות לכ-11.6 מיליון שקל, בהשוואה לכ-3.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. העלייה החדה ברווח התפעולי נבעה בעיקר מהעלייה האמורה ברווח הגולמי ומשיפור ביעילות התפעולית עם הירידה בשיעור הוצאות התפעול כתוצאה מפעולות שננקטו לייעול צד ההוצאות של החברה הנרכשת. בהשוואה לרבעון קודם, הרווח התפעולי הוכפל מכ-5.4 מיליון שקל.

בשורה התחתונה, חברת קליל סיימה את הרבעון הראשון של שנת 2026 עם גידול של פי 3.5 ברווח הנקי לכ-7.6 מיליון שקל, בהשוואה לכ-2.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. העלייה החדה ברווחים נבעה כאמור מהצמיחה הגבוהה בהכנסות, מהשיפור המשמעותי ברווחיות הגולמית ומהשיפור ביעילות התפעולית. השפעות חיוביות אלו, קוזזו חלקית עם גידול בהוצאות המימון, נטו. בהשוואה לרבעון קודם, הרווח הנקי עלה בכ-43% מכ-5.3 מיליון שקל.

ה-EBITDA ברבעון הראשון של שנת 2026 הוכפל לכ-18.6 מיליון שקל, בהשוואה לכ-9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, בעיקר כתוצאה מהגידול האמור ברווח התפעולי.

לחברה יתרת מזומנים ופיקדונות לזמן קצר בהיקף כולל של 84 מיליון שקל וללא התחייבויות פיננסיות למוסדות פיננסיים.

בחודש אפריל 2026, חילקה החברה דיבידנד לבעלי מניותיה בסך של 15 מיליון שקל.

בחודש דצמבר 2025, הושלמה רכישת 51% מפעילות חברת גולן צח, העוסקת ביבוא וסיטונאות בענף האלומיניום, בתמורה לכ-44 מיליון שקל אשר מתוכם שולמו כ-40 מיליון שקל ברבעון הרביעי של שנת 2025 והיתרה תשולם בעתיד, בכפוף לעמידת החברה המשותפת ביעדים שנקבעו בהסכם. הרכישה מהווה מהלך משמעותי להרחבת פעילות החברה בשוק הבנייה הרוויה, בדרך של הרחבת מגוון מוצרי קליל. מחזור פעילותה של גולן צח בשנת 2025 עמד על כ-68 מיליון שקל בשנה והרווח הנקי הסתכם בכ-10 מיליון שקל.

צורי דבוש, יו"ר ובעל השליטה בקליל: "הקבוצה מסכמת את הרבעון הראשון של שנת 2026 עם גידול משמעותי בהכנסות בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, וזאת על אף סביבה מאקרו-כלכלית מאתגרת ותנודתיות גבוהה במחירי חומרי הגלם (LME) , שהגיעו לשיא של 15 חודשים. לנוכח תנודות אלו, הכפלת ה- EBITDAברבעון הראשון משקפת בצורה המדויקת ביותר את העוצמה התפעולית של החברה ואת מגמת הצמיחה. התוצאות הכספיות הן פועל יוצא של יישום עקבי של האסטרטגיה העסקית שלנו, הממוקדת בחיזוק המותגים והתקרבות ללקוח הקצה. אנו רואים זאת בגידול במכירות מותג ה'באוהאוס', וכן בהשקה האסטרטגית של ה-'בלגי+' שהיא חלופה ממותגת ומשודרגת הצפויה להחזיר לחברה את ההובלה בסגמנט מרכזי זה. במקביל, השלמנו ברבעון זה את ההיערכות להשקת 'זירוליין', מותג המינימל של קליל, כבר ברבעון הבא. התנאים בענף עדיין מורכבים, אך אנו דבקים בנחישות בעשייה ומאמינים כי נמשיך לייצר ערך".

 

לגרף קליל לחצו כאן

32 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 12.31 מיליון בקליל
קרנות נאמנות שמחזיקות את קליל. לרשימה המלאה

x