אלקטריאון סיימה את הרבעון עם הכנסות של 7.4 מיליון ש״ח, ירידה של כ-46% בהפסד התפעולי ל-17.1 מיליון ש״ח, הרווח הגולמי גדל פי 4.4 והסתכם בכ-3.1 מיליון ש״ח וירידה חדה בהוצאות בעקבות מהלכי מיקוד.
בחודשים האחרונים בלבד הבטיחה אלקטריאון חוזים חדשים לביצוע בהיקף של כ-50 מיליון ש"ח.
בהתבסס על הצפי להלן, לחברה כ-90 מיליון ש״ח שמורכב מיתרת מזומנים של 29.8 מיליון ש"ח נכון לסוף הרבעון, בנוסף במהלך השנה צפויים להיכנס לחברה כ-38.4 מיליון ש״ח בעקבות גיוס ההון שביצעה החברה בתחילת השנה, כ-12.4 מיליון ש"ח שיכנסו לחברה עד חודש יולי 2026 כחלק מעסקת InductEV, וכן כ-9 מיליון ש"ח שהתקבלו בחברה בגין ההתקשרות עם דנסו נכון למועד פרסום דוח זה.
דגשים לרבעון הראשון לשנת 2026:
התזרים השלילי מפעילות שוטפת קטן ב-50% לסך של כ-15 מיליון ש״ח בלבד לעומת 29 מיליון ש״ח ברבעון המקביל.
במהלך הרבעון המשיכה אלקטריאון בהליך שילוב פעילות החברה הנרכשת InductEV - מהלך המחזק את פעילותה בצפון אמריקה, את אחיזתה בשוק התחבורה הציבורית החשמלית ואת בסיס הקניין הרוחני שלה; זאת לצד קידום שיתופי פעולה עם DENSO, Alexander Dennis ולקוחות נוספים בצפון אמריקה ובאירופה.
הכנסות החברה ברבעון הראשון גדלו פי 3 והסתכמו ב-7.4 מיליון ש״ח, לעומת 2.3 מיליון ש״ח ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח הגולמי זינק פי 4.4 והסתכם בכ-3.1 מיליון ש״ח לעומת כ-0.7 מיליון ש״ח בתקופה המקבילה אשתקד.
ההפסד התפעולי ירד בכ-46% לסך של כ-17.1 מיליון ש״ח, לעומת 31.8 מיליון ש״ח ברבעון המקביל, המשקף שיפור תפעולי משמעותי והמשך מיקוד בתוכנית ההתייעלות של החברה.
ההפסד הכולל לתקופה הצטמצם בכ-27% והסתכם ב-18.9 מיליון ש״ח, לעומת 26.0 מיליון ש״ח ברבעון המקביל אשתקד.
הוצאות מחקר ופיתוח ברבעון הראשון לשנת 2026 ירדו בכ-59% והסתכמו בכ-10 מיליון ש״ח ולעומת כ-24.3 מיליון ש״ח בתקופה המקבילה אשתקד, זאת לצאת עלייה בהוצאות השיווק והפיתוח העסקי מ-4.8 מיליון ש״ח ל-6.3 מיליון ש״ח - שינוי מהותי המשקף את מיקוד החברה ברווחיות.
החברה ממשיכה להתמקד בבניית פעילות יעילה יותר, עם שליטה בהוצאות והקצאת משאבים ממוקדת לפרויקטים, שווקים ושותפויות בעלי פוטנציאל מסחרי גבוה.
אלקטריאון ויירלס בע"מ (ת"א: אלוס) מפרסמת הבוקר את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון לשנת 2026.
אירועים משמעותיים בתקופת הדוח ולאחריה:
במהלך הרבעון ולאחריו המשיכה החברה להרחיב את פעילותה המסחרית בצפון אמריקה, אירופה וישראל, תוך קידום פרויקטים מסחריים, הרחבת שיתופי פעולה עם שחקני Tier-1 והעמקת החדירה לשוק התחבורה הציבורית החשמלית.
החברה ממשיכה לבסס את מעמדה כחלק מאקוסיסטם התחבורה החשמלית הגלובלי לצד יצרני רכב, מפעילי תחבורה ציבורית וספקי Tier-1.
הרחבת הפעילות בצפון אמריקה - השלמת עסקת InductEV: בפברואר 2026 השלימה אלקטריאון את הליך קליטתה של [DH5] InductEV כחברה בקבוצה, מהלך המחזק משמעותית את פעילות הקבוצה בצפון אמריקה, את בסיס הקניין הרוחני שלה ואת יכולותיה המסחריות והתפעוליות בתחום התחבורה הציבורית החשמלית.
שיתוף פעולה אסטרטגי עם DENSO: בחודש מרץ 2026 חתמה החברה על הסכם שיתוף פעולה עם תאגיד DENSO היפני, במסגרתו תספק החברה שירותי פיתוח בתחום הטעינה האלחוטית בהיקף של עד כ-3 מיליון דולר לכל שנת הסכם למשך שלוש שנים. ההסכם מחזק את מעמדה של אלקטריאון באקוסיסטם הגלובלי של תעשיית הרכב ומבסס שיתוף פעולה עם אחד מספקי הרכב הגדולים בעולם.
פרויקט Pennsylvania Turnpike בארה"ב: אלקטריאון זכתה במכרז של רשות התחבורה של מדינת פנסילבניה לביצוע פרויקט טעינה אלחוטית לרכבי הרשות. היקף הפרויקט לשנת הפעילות הראשונה מוערך בכ-0.8 מיליון דולר, עם אופציה להארכת ההתקשרות לתקופות נוספות. הפרויקט מהווה המשך להרחבת פעילות החברה בתחום התחבורה הציבורית בצפון אמריקה ולחדירתה לגופי תחבורה ממשלתיים בארה"ב.
פרויקט מוניות הקסטל - Charging as a Service – בישראל: בפברואר 2026 חתמה החברה על הסכם עם מוניות הקסטל להפעלת מערך טעינה אלחוטית בסביבה עירונית מסחרית בתל אביב, במודל מבוסס תשלום חודשי קבוע לכלי רכב המהווה בסיס למודל הכנסות חוזרות בתחום התחבורה העירונית. הפרויקט מהווה יישום מסחרי ראשון מסוגו בתחום התחבורה העירונית בישראל.
תחבורה ציבורית בישראל - פרויקט אבנת בפתח תקווה: בחודש מרץ 2026 חתמה החברה על הסכם עם אלקטרה אפיקים להקמת ופריסת מערכת טעינה אלחוטית במסוף אבנת בפתח תקווה, בתמורה כוללת של כ-7.8 מיליון ש"ח עבור שלב ההקמה.
שיתוף פעולה עם ADL בתחום האוטובוסים החשמליים בארה״ב: באפריל 2026 התקשרה החברה בהסכם עם יצרנית האוטובוסים Alexander Dennis לאספקת 33 מקלטי טעינה אלחוטית לאוטובוסים חשמליים דו-קומתיים, בהיקף כולל של כ-2.2 מיליון דולר.
קידום פרויקט Horizon Europe באירופה: החברה ממשיכה לקדם את פרויקט Horizon Europe בתחום הטעינה הדו-כיוונית, במסגרתו נבחר הקונסורציום בהובלת החברה לקבלת מימון אירופי בהיקף כולל של כ-10 מיליון אירו. מתוך סכום זה צפויה החברה להיות זכאית למימון של כ-9.33 מיליון ש"ח וחברת הבת שלה למימון נוסף של כ-1.72 מיליון ש"ח. הפרויקט עוסק בפיתוח והטמעת מערכות טעינה אלחוטית דו-כיוונית במרחב האורבני באירופה.
פרויקט E|Road-Center בגרמניה: במהלך חודש מאי 2026 קיבלה החברה הזמנת רכש ממכון Fraunhofer בגרמניה לאינטגרציית מערכות ותשתיות טעינה אלחוטית במסגרת פרויקט E|Road-Center, בהיקף של כ-303 אלף אירו. הפרויקט כולל אספקת מערכת טעינה אלחוטית מלאה לרכב חשמלי פרטי ותמיכה בטעינה דינמית במסלול ניסוי בגרמניה.
שיתוף פעולה עם Gillig בארה"ב: החברה חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם יצרנית האוטובוסים האמריקאית Gillig לשילוב טכנולוגיית הטעינה האלחוטית של החברה באוטובוסים חשמליים, לרבות אספקת מערכות טעינה, שירותים הנדסיים ושיתוף פעולה מסחרי מול לקוחות קצה בתחום התחבורה הציבורית.
הסכם עם ECO RIDE בארה"ב: במהלך חודש מאי 2026 חתמה החברה על הסכם עם ECO RIDE LLC , חברה אמריקאית הפועלת בתחום התחבורה החשמלית ומקושרת ל-BYD לאספקת מערכות טעינה אינדוקטיבית ללקוח קצה באינדיאנה, ארה"ב, בתמורה של כ-155 אלף דולר. החברה רואה במהלך זה המשך להרחבת פעילותה המסחרית בצפון אמריקה.
החברה ממשיכה לקדם פעילות מסחרית באירופה ובצפון אמריקה, להרחיב מערכות יחסים עם שחקני Tier-1 באקוסיסטם, ולחזק את יכולותיה הטכנולוגיות, התפעוליות והקנייניות.
לדברי אורן עזר, יו״ר דירקטוריון ומנכ״ל אלקטריאון, ״תוצאות הרבעון הראשון של 2026 הן עדות ישירה ליישום מוצלח של תוכנית המיקוד האסטרטגית וההתייעלות של החברה. הצלחנו לייצר זינוק בהכנסות לצד צמצום בהפסדים, אך הבשורה האמיתית נמצאת במומנטום המסחרי שלנו - בחודשים האחרונים בלבד הבטחנו חוזים חדשים לביצוע בהיקף של כ-50 מיליון ש"ח.
מנוע הצמיחה המרכזי שלנו בצפון אמריקה מאיץ: השלמנו אינטגרציה מהירה של פעילות InductEV , קלטנו בהצלחה את ההון האנושי המצוין שלה, ואנו כבר מנהלים שיח פעיל מול לקוחותיה האסטרטגיים ומשלבים את מוצריה הייחודיים בסל הפתרונות של אלקטריאון.
במקביל, אנו משקיעים מאמצים כבירים מול השותף האסטרטגי שלנו, תאגיד DENSO, בייחוד לאחר חתימת ההסכם הנוסף בינינו, במטרה להביא לשוק פתרון טעינה אלחוטית המיועד לייצור המוני בזמן הקצר ביותר.
אלקטריאון ממוקדת כיום יותר מתמיד במסחור, רווחיות והצפת ערך ארוך טווח לבעלי המניות שלנו.״
27 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 8.29 מיליון באלקטריאון
קרנות נאמנות שמחזיקות את אלקטריאון. לרשימה המלאה
|
שם קרן |
אחוז מהקרן |
בשקלים |
|
1.33% |
2804772 |
|
|
0.74% |
840454 |
|
|
0.71% |
119385.63 |
|
|
0.57% |
96671.11 |
|
|
0.47% |
57857 |
|
|
0.44% |
373086 |
|
|
0.41% |
295959 |
|
|
0.36% |
100016 |
|
|
0.32% |
84365 |
|
|
0.3% |
9024 |

אורן עזר, מנכ״ל אלקטריאון, צילום: ניר סלקמן


