במסגרת התערוכה האווירית ILA שבגרמניה, חתמו אלביט מערכות בע"מ ו - Diehl Defence על הסכם שותפות אסטרטגית במטרה להציע במשותף את מערכת החימוש המשוטט המתקדמת SkyStriker לכוחות המזוינים של גרמניה (הבונדסוור), ובמקרה של זכייה – לייצור ותמיכה.
ה - SkyStriker הוא חימוש משוטט אוטונומי לטווחים ארוכים, שתוכנן לאתר, לעקוב ולתקוף בדיוק רב, מטרות בעלות ערך, כפי שהוגדרו לו על ידי המפעיל. בהתבסס על ניסיון מבצעי נרחב במגוון זירות ותוכניות בינלאומיות, המערכת משלבת גמישות, קטלניות ואוטונומיה מתקדמת, על מנת לענות על צורכי משימה מגוונים – בהם משימות "חפש והשמד" ("Seek and Strike") והגנת גבולות.
ה - SkyStriker מסוגל לשאת ראש קרב במשקל של עד 10 ק"ג, לשהות באוויר למעלה משעתיים, ולהגיע לטווח העולה על 200 ק"מ. הוא מספק יכולת תקיפה מדויקת וניתן לשגרו ממגוון פלטפורמות – בהן כלי רכב קרקעיים, משגרי EuroPULS, כלי שיט, מכולות וכלי טיס – ובכך לאפשר גמישות מבצעית בכל הדומיינים.
אלביט מערכות, יחד עם חברת הבת הגרמנית שלה אלביט גרמניה (Elbit Systems Deutschland) ו -Diehl Defence, ישלבו את הטכנולוגיות המשלימות, היכולות התעשייתיות וניסיונן המבצעי הרב, כדי להציע פתרון של חימוש משוטט בשל, בעל ביצועים גבוהים, המותאם ספציפית לצורכי ההגנה והמודרניזציה של גרמניה. שיתוף הפעולה נועד לענות על הצורך הגדל של גרמניה במערכות חימוש משוטט מתקדמות, תוך הרחבת יכולות התקיפה האוטונומית המדויקת והמודיעין.
השותפות כוללת גם ייצור, הרכבה, אינטגרציה והסמכה מקומיים באתרי Diehl Defence, במקרה של זכייה בתוכניות הרלוונטיות – ובכך תתרום לפיתוח יכולות ריבוניות וחיזוק תעשיית הביטחון הגרמנית.
שיתוף פעולה זה משקף את הביקוש הגובר למערכות חימוש משוטט מתקדמות, מדויקות וגמישות, ותומך במטרתה של גרמניה לשפר באופן משמעותי את יכולותיה בתחום זה.
בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות: "השותפות עם Diehl Defence , יחד עם הנוכחות המקומית החזקה של אלביט גרמניה, מהווה צעד משמעותי נוסף בחיזוק נוכחותנו ארוכת השנים באירופה ובתמיכה בתהליכי המודרניזציה של מערך ההגנה של גרמניה. בשילוב המומחיות של Diehl באינטגרציה וייצור מערכות עם טכנולוגיית החימוש המשוטט המתקדמת של אלביט, אנו שואפים לספק פתרון עוצמתי ומוכן לעתיד עבור הבונדסוור."
הלמוט ראוך, מנכ"ל Diehl Defence הוסיף: "Diehl Defence גאה לשתף פעולה עם אלביט מערכות בתחום החימוש המשוטט לחיזוק יכולותיה של גרמניה בתחום זה. שיתוף פעולה זה לא רק מחזק את פיתוח היכולות הריבוניות, אלא גם את תעשיית הביטחון הגרמנית."
בתמונה מימין לשמאל:
Gunnar Pappert, Senior VP BU Land Systems at Diehl Defence;
Bezhalel (Butzi) Machlis, President and CEO of Elbit Systems;
Helmut Rauch, Diehl Defence CEO;
Marian Rachow, CEO of Elbit Systems Deutschland.

קרדיט: אלביט מערכות


.jpg)