נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

EFG: שיא ריבית שלא נראה מאז 1995 ביפן האם זו נקודת מפנה עבור השווקים הבינלאומיים?

 

 
סם ג׳וצ׳ים, הכלכלן ב-EFG Asset Management, צילום: EFGסם ג׳וצ׳ים, הכלכלן ב-EFG Asset Management, צילום: EFG
 

סם ג׳וצ׳ים, הכלכלן ב-EFG Asset Management
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
16/06/2026

בנק יפן העלה את הריבית מ-0.75% ל-1%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 1995, לאחר שהעריך כי הסיכונים התמתנו וכי המשק ממשיך להפגין חוסן. בבנק מעריכים כי הירידה האחרונה באינפלציה נובעת בעיקר מצעדי תמיכה ממשלתיים, בעוד שהאינפלציה הבסיסית נותרת מעל יעד ה-2%, מה שמחזק את ההצדקה להמשך תהליך הנורמליזציה המוניטרית.

לצד ההחלטה, המסר המרכזי מהבנק נוגע דווקא למדיניות העתידית. בעוד שבחודשים האחרונים בלטה בוועדה נטייה ניצית ברורה, הרכב ההצבעה האחרון מצביע על גישה מאוזנת יותר. על אף שבנק יפן עדיין נוטה להמשך הידוק מוניטרי, ייתכן שיעבור זמן עד לביצוע העלאות ריבית נוספות.

מבחינת השווקים הבינלאומיים, העלאת הריבית עצמה הייתה מתומחרת במלואה ולכן לא הפתיעה את המשקיעים. עם זאת, העובדה שהוועדה מאותתת על גישה פחות ניצית עשויה להפעיל לחץ על הין בטווח הקצר ולתמוך בסנטימנט בשווקים הפיננסיים. במקביל, היחלשות נוספת של המטבע היפני עלולה להגביר מחדש את הלחצים ביפן ולהגדיל את הסבירות להמשך העלאות ריבית בעתיד, תרחיש שעשוי להשפיע גם על שוקי המט"ח, האג"ח וזרימות ההון הגלובליות.

העלאת הריבית לשיא מאז 1995 מהווה צעד נוסף בתהליך הנורמליזציה של המדיניות הכלכלית ביפן. עם זאת, המסר המרכזי לשווקים הוא שבנק יפן אינו מאותת בשלב זה על האצה בקצב ההידוק, אלא על המשך תהליך הדרגתי, אשר עשוי להשפיע על השווקים הגלובליים בעיקר דרך שער החליפין של הין וציפיות הריבית העתידיות.

x