נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

בנק לאומי עובר לייעוץ פנסיוני ייעודי

הייעוץ יינתן ב-13 מרכזים ייעודיים, 2-4 יועצים בכל מרכז; היועצים יעסקו בתחום חיסכון ארוך טווח בלבד ולא יעסקו במקביל גם בייעוץ השקעות.

 

 
 

בלה סטולר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
10/01/2012

בנק לאומי מוביל שינוי קונספט בתחום הייעוץ הפנסיוני בבנק - הייעוץ יינתן על ידי אנשי מקצוע מומחים לתחום הפנסיוני, ב- 13 מרכזים ייעודיים בפריסה ארצית, ויכלול בסך הכל כ-40 יועצים ייעודיים שיעסקו רק בתחום החיסכון ארוך הטווח . זאת בניגוד למצב המקובל היום במערכת הבנקאית, בו היועץ בסניף משרת את הלקוח גם בתחום ההשקעות וגם בתחום הפנסיה.

בבנק לאומי אומרים כי מטרת השינוי הינה לאפשר קבלת שירות מקצועי, יעיל ומהיר מטובי היועצים הפנסיונים של הבנק.

המהלך מתחיל בימים אלה ויושלם בחודשים הקרובים, עם העברת כל הפעילות מהסניפים השונים למרכזים הייעודיים, שיוקמו בתוך הסניף אך יופרדו מהפעילות השוטפת ויעסקו רק במתן הייעוץ הפנסיוני.

מדובר בפריסה ארצית, במוקדים בהם ישנה נגישות גבוהה וקיים ביקוש לשירות זה: ירושלים (המלך ג'ורג'), תל אביב (כיכר רבין, יד אליהו), חולון, רחובות, טבריה, חיפה והקריות (הכרמל, סביניה), חדרה, כפר סבא, נתניה, באר שבע ואשדוד.

הצוות המקצועי בכל מרכז ימנה 2-4 יועצים פנסיוניים מומחים, מרביתם בעלי וותק של מעל 15 שנים בתחום.

פול קליין, ראש אגף השקעות בלאומי: "הבנק יקים מרכזים חדשים, שמקום מושבם יהיה בתוך סניפי הבנק, אך הפעילות השוטפת שלהם תעסוק אך ורק במתן ייעוץ פנסיוני, בכוונתנו לתחום חלק מהסניף ולבנות בו לשכה לייעוץ פנסיוני עם טובי המומחים בתחום".

לדברי קליין, צוות היועצים יכלול יועצים פנסיוניים עצמאיים שנקלטו בבנק לפני חמש שנים, ויועצים של הבנק שעברו השתלמויות והכשרות בתחום. "אנו מתעדכנים בתקנות וההנחיות החדשות של האוצר וזה היתרון של בנק על גוף קטן, שאנו יכולים להבטיח שהיועצים עוברים השתלמויות תכופות ויש לנו יגם יחידות מחקר ואנו יכולים להבטיח ללקוח מומחים מהשורה הראשונה", אומר קליין.

"זו גאווה להיות שותפים ולעשות מהפכה פנסיונית במדינה. זהו תחום חשוב שאין בו מספיק מודעות. ההחלטה לעבור לייעוץ ייעודי נבעה מכך שהמטרה שלנו היא שלקוח ייצא מהמרכז הייעודי כששיפרנו את מצבו הפיננסי, בלי אינטרסים ובלי מחשבה על דמי ניהול".

קליין מסביר כי ההחלטה לייעד יועצים פנסיוניים שלא יעסקו גם בייעוץ השקעות נבעה מהרצון לא להעניק ייעוץ 'על הדרך': "כמו שיש רופא מומחה לכל בעיה רפואית, כך גם צריך להיות גם בייעוץ פנסיוני. ההחלטה לעשות את הייעוץ במרכזים נפרדים היא לאפשר ללקוח פרטיות בזמן שהוא פותח בפני היועץ את כל ההיסטוריה שלו, הבריאותית, המשפחתית, השכר וכו'".

פורסם לראשונה באתר עדיף


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x