נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

ניר צוק יהפוך לבעל המניות העיקרי בבנק Liberty האמריקאי

 

 
ניר צוק, קרדיט צילום: JL Watkinsניר צוק, קרדיט צילום: JL Watkins
 

אדם כהן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/06/2026

Federal Reserve Bank of San Francisco אישר את בקשתו של היזם ואיש העסקים ניר צוק לרכוש נתח משמעותי בחברת האם של Liberty Bank, בנק פדרלי שמשרדיו הראשיים בקליפורניה, ובכך להפוך לבעל מניות עיקרי בבנק. האישור מהווה שלב משמעותי לקראת השלמת העסקה.

בטסי כהן ודניאל כהן, ממייסדי The Bancorp, צפויים אף הם להשקיע בבנק. דניאל כהן כיהן במשך 23 שנים כיו"ר The Bancorp, ובטסי כהן כמנכ"לית הבנק לאורך רוב התקופה. כיום השניים עומדים בראש קרן ההון-סיכון Cohen Circle, המתמקדת בהשקעה בטכנולוגיות פיננסיות.

בעלי המניות הנוכחיים, ובהם קרנות ההשקעה האמריקאיות Stone Point Capital ו-Reverence Capital Partners, צפויים להמשיך ולהחזיק במניות מיעוט גם לאחר השלמת העסקה.

עם השלמת העסקה צפוי ניר צוק להתמנות לדירקטור בחברה המחזיקה בבנק. לצדו צפוי להתמנות גם יובל אלוני, ממייסדי בנק esh. בנוסף, בכוונתו של צוק למנות כדירקטורית ב-Liberty Bank את ד"ר נדין בודו-טרכטנברג, לשעבר המשנה לנגיד בנק ישראל וכיום המשנה ליו"ר דירקטוריון בנק esh.

Liberty Bank, שמשרדיו הראשיים בארווין, קליפורניה, מנהל נכסים בהיקף של כ-400 מיליון דולר. הבנק הוא בנק פדרלי הנתון לפיקוח של ה-Office of the Comptroller of the Currency (OCC), הרגולטור הפדרלי האמריקאי המפקח על בנקים פדרליים המורשים לפעול ברחבי כל ארצות הברית. הבנק מבוטח על ידי התאגיד הפדרלי לביטוח פיקדונות (FDIC).

אם תושלם, רכישה זו תהווה את השקעתו השנייה של צוק בתחום הבנקאות. הוא נמנה עם בעלי המניות המרכזיים בחברת האם של בנק esh ובחברת הטכנולוגיה eOS, אשר פיתחה את מערכת ההפעלה עליה מבוסס הבנק.

במרץ 2026 חתמו צוק ובעלי מניות נוספים בבנק esh על מזכר הבנות למיזוג עם חברת כרטיסי האשראי ישראכרט, בעסקת מניות ומזומן בשווי של עד חצי מיליארד שקל. במסגרת ההבנות פורסם כי נבחנת גם השקעה בחברת הטכנולוגיה eOS על ידי ישראכרט, או על ידי בעלת השליטה בה קבוצת דלק.

x