סקר שירות ושביעות רצון חדש בקרב חברי וחברות לשכת סוכני הביטוח הוצג היום (שלישי) בוועידת הבריאות השנתית של הלשכה, שהתקיימה בכפר המכביה. מהסקר עולה כי כלל ביטוח ופיננסים דורגה במקום הראשון בשביעות הרצון של הסוכנים מחברות ביטוחי הבריאות, ואיילון במקום השני. בתחום ביטוחי הנסיעות לחו"ל הובילה פספורטכארד, ואחריה הראל.
הסקר בוצע על ידי מכון שריד, בהנחיית סו"ב חגי לנצט, ממלא מקום יו"ר ועדת הבריאות בלשכה, וסו"ב אלינור כבירי, חברת ועדת הבריאות. בסקר השתתפו 597 חברי וחברות לשכת סוכני הביטוח, שדירגו את החברות שעמן הם עובדים. בסך הכול התקבלו כ-1,991 דירוגים. הסקר נערך בחודשים יוני ויולי 2026 ובחן את שביעות הרצון מהשירות שמעניקות חברות ביטוחי הבריאות והסיעוד, חברות ביטוחי הנסיעות לחו"ל וחברות השירותים הרפואיים.
בדירוג המשוקלל של חברות ביטוחי הבריאות קיבלה כלל את הציון הגבוה ביותר – 3.7 מתוך 5. איילון דורגה אחריה עם ציון 3.6. במקום השלישי ארבע חברות ביטוח קיבלו ציון 3.5. הדירוג הסופי שקלל את שביעות הרצון בהיבטי השירות השונים, את החשיבות שייחסו הסוכנים לכל אחד מהם ואת מספר המשיבים שדירגו כל חברה.
הסקר בחן גם אילו מרכיבים חשובים במיוחד לסוכנים בעבודתם מול חברות הביטוח. שירות הלקוחות דורג במקום הראשון עם ציון חשיבות של 8 מתוך 10, ואחריו זמן הטיפול בתביעות עם 7.7 והוגנות סילוק התביעות עם 7.2. בהמשך דורגו הימנעות מפעילות מתחרה מול הסוכן, זמינות לעבודה, מערך ההדרכות בחברה, הוגנות העמלות, ערך מוסף, היקף רשימת הרופאים ותוכנית ההדרכות.
כשנשאלו איזה מענה הם מצפים לקבל מחברת הביטוח בשעת חירום, 52% מהסוכנים ציינו הקלות בירוקרטיות, כמו דחיית תשלומים או קיצור תהליכי תביעה. 46% ביקשו הרחבות כיסוי אוטומטיות או זמניות המותאמות למצב החירום, 35% ציינו גמישות בתנאי החיתום וההצטרפות ו-32% ביקשו הקפאת פוליסות או השעיית תשלומים מבלי לפגוע ברצף הביטוחי.
בתחום ביטוחי הנסיעות לחו"ל דורגה פספורטכארד במקום הראשון, עם ציון ממוצע של 4.5 מתוך 5, והראל במקום השני עם ציון 4.2. הפניקס קיבלה ציון 3.9, כאשר תוצאות הסקר מצביעות על כך שהפער בין פספורטכארד לבין הראל והפניקס הולך ומצטמצם. פספורטכארד הייתה גם החברה שעמה עבד השיעור הגבוה ביותר מקרב הסוכנים שמוכרים ביטוחי נסיעות לחו"ל – 88.8%, לעומת 74% שעבדו עם הראל.
בקטגוריית חברות השירות הרפואי החיצוניות זכתה במקום הראשון MediWho, ובקטגוריית חברות השירות הפנימיות זכתה Bwell. שתי החברות קיבלו ציון ממוצע של 3.9 מתוך 5. עוד עלה מהסקר כי פמי פרימיום הציגה מגמת שיפור בשביעות הרצון של הסוכנים.
הסקר עסק גם בשימוש שעושים סוכני הביטוח בכלי בינה מלאכותית. 37% מהמשיבים ציינו כי אינם משתמשים בבינה מלאכותית במסגרת עבודתם, 23% משתמשים בה לכתיבת מסמכים, 15% לשימושים אוטומטיים בתהליכי עבודה ו-10% למענה למיילים. שימושים נוספים שעלו היו הנגשת נציג שירות אוטומטי ללקוחות ושימושים אחרים.

סוב חגי לנצט, ממלא מקום יו״ר ועדת הבריאות בלשכה, וסוב אלינור כבירי, חברת ועדת הבריאות. צילום: לשכת סוכני הביטוח


