המשבר באירופה ממשיך להיות בכותרות. כך כותבים היום כלכלני הלמן-אלדובי בסקירה השבועית. בשבוע שעבר התבשרנו כי יוון נמצאת במו"מ עם נושיה הפרטיים על הסדר חוב. הבשורה "תדלקה" את השווקים. ברם, בסוף השבוע עזבו במפתיע נציגי הנושים הפרטיים את הדיונים ביוון. בהלמן-אלדובי אומרים כי אין ספק כי תהיה לכך השפעה על השווקים.
יוון צריכה להגיע להסדר חובות מוסכם עם נושיה אחרת מנגנוני ה CDS יופעלו. באם הם יופעלו, הדבר עלול לשלוח את העולם לסחרור פיננסי מסוכן ואף עלול לגרום לקריסתם של בנקים מרכזיים רבים בעולם.
בד בבד, קרן המטבע העולמית ביקשה מחבריה להזרים עוד 500 מיליארד דולר לקרן החילוץ כך שהיא תוכפל לסך של 1 טריליון דולר לשימוש בשנתיים הקרובות. ביום שני הקרוב תתקיים פגישה בין שרי האוצר בגוש האירו שבמהלכה ידונו על נושא החוב היווני. אירופה לא רוצה להמשיך ולהזרים כספים ליוון אם זו האחרונה לא תגיע להסדר חוב עם נושיה הפרטיים.
בד בבד עם שקיעת המערב, אנו עדים לעליית כוחו של המזרח ומדינות המפרץ הפרסי כאשר סין לוקחת תפקיד מרכזי בחילוצה של אירופה ע"י רכישת נכסים. ביום שישי האחרון רכשה קרן השקעות של סין 8.68% מחברת המים של איזור לונדון (Thames Water). אירופה מתפשטת מנכסיה על מנת לצמצם את חובותיה. בדצמבר שנה שעברה רכשה קרן ההשקעות של אבו דאבי 9.9% מחברת המים.
בארה"ב הנשיא ברק אובמה ממשיך במרץ את מסע הבחירות שלו לכהונה נוספת בסוף השנה. בנאומו על מצב האומה משבוע שעבר המשיך אובמה להבטיח כי יפעל במרץ להגדיל את התעסוקה בארה"ב ומציאת עבודה לכל על חשבון עושר למעטים. אנו בהלמן-אלדובי סבורים כי אובמה ימשיך במאמציו להראות את ההשתפרות בכלכלת ארה"ב ויבליט לשם כך את האינדיקטורים הרלוונטים. להערכתנו, הצהרותיו של אובמה ימשיכו לתמוך בשוק בארה"ב בתקופה הקרובה.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





