הרכישה בוצעה במסגרת הפלטפורמה האסטרטגית של BST קנדה עם קבוצת הפניקס ומנורה מבטחים LP Capital Velmont'", המחזיקות כל אחת בכ-33.3% מהון המניות של השותפות, שהחלה בפעילות בינואר 2026 ועוסקת ברכישה, השבחה וניהול של מתחמי דיור להשכרה Multifamily) בפרובינציית אונטריו שבקנדה. הצדדים העמידו לשותפות מסגרת השקעה הונית בסך כ-160 מיליון דולר קנדי (כ-350 מיליון ש"ח) והיא צפויה לשמש לרכישת נכסים בהיקף כולל של כ־450 מיליון דולר קנדי (כ-1 מיליארד ש"ח).
היעד של BST קנדה, בהובלת עלא טנוס, הוא להרחיב את הפורטפוליו בתחום המולטיפמילי למעל 5,000 יחידות דיור. יעד זה נשען על מסגרת ההשקעה הקיימת (כ-160 מיליון דולר קנדי) ועל הרחבת בסיס ההון עם התפתחות הפורטפוליו.
פלטפורמה משותפת זו הינה הרחבה של פעילות קיימת של קבוצת BST בתחום הדיור להשכרה בקנדה וזאת לצד פעילותה בתחום המתחמים הרפואיים. BST קנדה פועלת ממטה החברה בטורונטו למעלה מ־25 שנה בהובלת עלא טנוס היא השותפה המנהלת את הפלטפורמה ואחראית להובלת הפעילות לאורך כלל שרשרת הערך.
הנכסים הנרכשים בעסקה הנוכחית הינם בנייני מגורים בני 16, 10 ו-15 קומות, ממוקמים באזורים מרכזיים בטורונטו. התפוסה בשלושת הנכסים שנרכשו הינה 99%-97% וסך ההכנסות השנתיות הנובעות מהם מסתכם בכ-9.5 מיליון דולר קנדי (כ-21 מיליון ש"ח).
שיתוף הפעולה האסטרטגי עם הפניקס ומנורה משלב את היכולות התפעוליות, המומחיות והניסיון המקומי הרב של BST בניהול, והשבחת נדל"ן יחד עם עוצמתם הפיננסית של הגופים המוסדיים, ומאפשר הרחבה הדרגתית ומתוכננת של פעילות ההשקעות בתחום ה- Multifamily בקנדה. הפלטפורמה המשותפת מהווה תשתית להמשך פיתוח הפעילות הבינלאומית של הקבוצה ולהגדלת היקף פעילותה בשנים הקרובות.
נוכחותו המקומית של עלא טנוס, מנכ"ל BST קנדה ומבעלי השליטה בקבוצת BST, מהווה חלק משמעותי מהמודל העסקי של הפעילות הנשען על היכרות בלתי אמצעית עם השוק המקומי, מערכות יחסים ארוכות טווח, יכולות חיתום וניהול מקומיות וגישה להזדמנויות השקעה ייחודיות.
בקבוצת BST מציינים כי שותפות אסטרטגית זו מצטרפת להשקעת הפניקס בקבוצת BST בשנת 2022, שבמסגרתה רכשה הפניקס כ־20% ממניות קבוצת BST, ומבטאת את המשך העמקת שיתופי הפעולה של הקבוצה עם גופים מוסדיים מובילים לקידום פעילות הקבוצה בישראל ובחו"ל.

רפי ביסקר, יו״ר קבוצת BST, צילום: סטודיו פלורין
רפי ביסקר, יו"ר קבוצת BST, מסר:
"הפעילות בקנדה, המנוהלת על ידי עלא טנוס, היא אחד ממנועי הצמיחה של קבוצת BST. החבירה של קבוצת הפניקס וקבוצת מנורה להקמת הפלטפורמה המשותפת עם קבוצת BST היא אבן דרך משמעותית בהרחבת הפעילות בקנדה. העסקה הגדולה שעליה הודענו היום מסמנות את תחילת דרכו של המיזם המשותף, המשקף את יכולותיה של BST קנדה לבסס פלטפורמה בעלת ערך רב בשנים הקרובות."
.jpg)
עלא טנוס, צילום: street photo studio
עלא טנוס, מנכ"ל BST קנדה ומבעלי השליטה בקבוצת BST, מסר:
"העסקה הזו היא צעד נוסף במימוש אסטרטגיית הצמיחה של BST קנדה ובהמשך הרחבת פעילותנו בשוק הנדל"ן בקנדה. לאורך יותר משני עשורים בנינו פעילות מקומית חזקה, המבוססת על היכרות עמוקה עם השוק, צוות מקצועי ומנוסה ויכולת מוכחת לאתר, ליזום ולהוציא לפועל עסקאות איכותיות. האמון ושיתוף הפעולה עם גופים מוסדיים מובילים מעידים על איכות הפלטפורמה שבנינו ומעניקים לנו בסיס איתן להמשך הרחבת פעילותנו ולמימוש הזדמנויות השקעה נוספות. אנו רואים בעסקה זו חלק ממהלך רחב יותר, שימשיך להניע את תנופת הצמיחה של BST קנדה בשנים הקרובות."

בסט קנדה, הדמיה קרדיט צילום: יח״צ

בסט קנדה, צילום: יח״צ


