נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

רימון רוכשת כ-40% מחברת אינטר תעשיות הציבורית

תיכנס באמצעות רכישה זו לתחום הצומח של ביצוע בתחומי החשמל, האלקטרו-מכניקה, ה-Data Centers וחשמול

 

 
יוסי אלמלם, צילום: דוד מוסקוביץיוסי אלמלם, צילום: דוד מוסקוביץ
 

אדם כהן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
27/07/2026

רימון ממשיכה בהרחבת פעילותה, בהתאם לאסטרטגיית החברה, ומעדכנת היום על חתימה על הסכם עם בעלות השליטה  ב"אינטר תעשיות" לרכישת 39.8% מהון המניות של החברה תמורת כ-67.2 מיליון שקל, המשקף שווי חברה של כ-169 מיליון שקל. שווי השוק של החברה בבורסה עומד נכון ליום 24.7.2026 על כ-144.2 מיליון שקל. באמצעות רכישה זו, תיכנס רימון לביצוע בתחום הצומח בעולמות החשמל, האלקטרו-מכניקה וה-Data Centers. השלמת העסקה כפופה בין היתר להתקיימות מספר תנאים מתלים לרבות קבלת אישור רשות התחרות.

"אינטר תעשיות" בעלת ניסיון של מעל ל-50 שנות פעילות במשק החשמל, האנרגיה והתשתיות. החברה עוסקת בין היתר בתכנון והקמת פרויקטים (EPC) של הנדסה אזרחית בתחומי התשתיות, חשמל, מערכות אלקטרו מכאניות ואנרגיות מתחדשות וכן, שירות ואחזקה ארוכי טווח למוסדות ציבור ואתרים ביטחוניים וסחר בציוד להתקנות חשמל. "אינטר תעשיות" הציגה ב-2025 הכנסות של כ-716 מיליון שקל וצבר הזמנות של כ-1.02 מיליארד שקל. מתחילת 2026 חתמה החברה על הסכמים לפרויקטים בתחום תחנות ההשנאה (תחמ"ש) בהיקף של כ-300 מיליון שקל הכוללים בין היתר, פרויקט להקמת תחנת השנאה עבור קו 3M של רשת המטרו בגוש דן, והזמנות לאספקת שנאים לתחנות השנאה של Data Centers בהיקף מצטבר של כ-130 מיליון שקל.

בכוונת רימון לפעול להרחבת פעילותה העסקית של אינטר תעשיות ושיפור התוצאות העסקיות של החברה ,כאשר רכישה זו מהווה אחד ממנועי הצמיחה של רימון וחלק מהתוכנית האסטרטגית של החברה להרחבת פעילותה.

רימון פתחה את שנת 2026 עם המשך צמיחה בתוצאות והציגה גידול של כ-55% בהכנסות לכ-383.6 מיליון שקל ועלייה של כ-25% ברווח בנקי לכ-23 מיליון שקל, לצד צבר הזמנות של כ-3 מיליארד שקל.

נציין כי רכישה זו מצטרפת לרכישות קודמת שביצעה רימון בשנים האחרונות; פח תעש, מר טר ויורוהינקה, הפועלות בתחומי פתרונות אוויר, עבודות ימיות, ועבודות דחיקה וקידוחים (בהתאמה) ומהוות כיום חלק אינטגרלי וחשוב בצמיחת החברה ומיצוי הפוטנציאל הרב הקיים בשווקים פעילותה.

יוסי אלמלם, מייסד ומנכ"ל קבוצת רימון: "רכישת אינטר תעשיות הפועלת בתחומי הביצוע של עולמות החשמל תואמת את אסטרטגיית הצמיחה של החברה, ותאפשר לרימון הרחבת הפעילות לתחום החשמל, האלקטרו מכניקה וה-Data Centers, בו אנו רואים הזדמנות אדירה וביקושים גבוהים. פרויקטי התשתיות העתידיים והדאטה סנטר דורשים יכולות אלקטרו מכניות גבוהות ורכישת אינטר תאפשר לרימון להשלים נדבך נוסף בהצעת הערך ללקוחותינו. נוביל את החברה להמשך צמיחה בשיתוף פעולה עם הנהלת החברה בראשות שלומי אסרף".

x