נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

דוחות מכלול מימון: תיק האשראי המנוהל הגיע ל-3.6 מיליארד שקל; הרווח הנקי המנוטרל עלה ל-17.8 מיליון שקל

מכלול מימון מציגה את דוחותייה הכספיים לרבעון השני של שנת 2026 עם רווח נקי מנוטרל מהוצאות חשבונאיות שאינן תזרימיות של כ-17.8 מיליון ש"ח

 

 
אורי פז, מנכ״ל קבוצת מכלול, צילום: דניאל לילהאורי פז, מנכ״ל קבוצת מכלול, צילום: דניאל לילה
 

עידו אסיאג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
18/08/2026

פעילות אשראי עלתה לשיא חדש: תיק אשראי מנוהל בהיקף כ-3.6 מיליארד ש"ח ותיק אשראי מאזני בהיקף של כ-2.6 מיליארד ש״ח - שליש מהתיק, כ-1 מיליארד ש״ח, אינו על מאזן החברה.

ההון העצמי לתאריך הדוח עלה לשיא של כ- 455 מיליון ₪ ועלה לאחר תאריך המאזן בכ-10 מיליון ש״ח נוספים , בשל מימוש אופציה של חברת כלל. המשך שיפור בתשואה להון הממוצע (מנוטרל) לכ-16.6% ברבעון השני.

ברבעון השני של שנת 2026 הוצגה צמיחה ברווח נקי המנוטרל ובתשואה על ההון ממוצע (מנוטרל) – להערכת החברה קצב הצמיחה תומך בהשגת יעדי הרווח לשנת 2027.

מבנה מאזן - במהלך הרבעון השני של 2026 השלימה החברה לראשונה הרחבה של תיק הליווי בחברת הבת (SPC1) בסכום של כ-104 מיליון ש״ח לסך כולל של 580 מיליון ש״ח. החברה צפוייה להשלים מהלך דומה נוסף במהלך הרבעון הנוכחי.

מכלול נדל"ן: במהלך הרבעון השני תיק האשראי גדל, וכן חל גידול בהכנסה מעמלות – מהלכים התומכים ביכולת החברה לממש פוטנציאל צמיחה בהיקף הפרויקטים המלווים ובגודלם.

מכלול צמיחה: במהלך הרבעון השני הוצג מלוא השפעת הירידה בהכנסות כתוצאה מקיטון התיק האשראי בשל פרעון של 3 הלוואות ברבעון הראשון בסך כ-110 מיליון ש״ח. החברה ממשיכה במיקוד האסטרטגי במימון בתחום הנדל״ן ולטובת מימוש צמיחה מואצת.

מכלול משכנתאות – לאחר כשנה מתחילת פעילותה הגיע מגזר המשכנתאות לראשונה לרווח נקי של כ-1.4 מליון ש״ח. הפעילות מתמקדת בהלוואות גישור של עד 5 שנים בריביות דו-ספרתיות נמוכות.

נקודות מרכזיות ברבעון השני של שנת 2026:

ברבעון השני של שנת 2026 הסתכמו ההכנסות בכ-61 מיליון ש"ח, ירידה קלה של כ-3% ביחס לרבעון הראשון של שנת 2026. 

ברבעון השני של שנת 2026 רווח נקי מנוטרל מהוצאות חשבונאיות שאינן תזרימיות הסתכם בכ-17.8  מיליון ש"ח, בהשוואה ל-16.7 מיליון ש״ח ברבעון הראשון של שנת 2026. 

ההון העצמי ברבעון השני עלה לשיא של כ-454 מיליון ש"ח, והתשואה על ההון הממוצע, בנטרול הוצאות שאינן תזרימיות, במונחים שנתיים, עלתה ל-16.6%, בהשוואה ל-15.9% ברבעון הראשון של 2026. יחס הון עצמי מוחשי למאזן נכון לסוף הרבעון השני של שנת 2026 עמד על כ-16.7%. לאחר תאריך המאזן, בשל מימוש אופציה של חברת כלל, עלה ההון העצמי בכ-10 מיליון ש״ח נוספים.

המשך הגדלת, גיוון והוזלת מקורות אשראי. נכון להיום, לחברה מסגרות אשראי, אג"ח ונע״מ בהיקף של כ-2.865 מיליארד ש"ח (לא כולל אג"ח מגובה בטחונות במכלול נדל"ן ומסגרת אשראי שהועמדה ל-SPC).

האצה במהלך הרבעון השני של 2026: יתרת הכנסות מראש המשיכו בצמיחה ברבעון השני והסתכמו ל-62 מיליון ש״ח,  בהשוואה לכ-51.5 מיליון ש"ח בסיף הרבעון השני של שנת 2026. 


מכלול מימון (ת"א: מכלל) העוסקת במתן אשראי חוץ בנקאי ליזמים בבנייה למגורים ובמתן מימון עסקים בצמיחה ומימון מזנין ומשכנתאות גישור, מודיעה על פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השני של שנת 2026.
החברה ממוקדת ביישום אסטרטגיה להקצאת הון אופטימלית לצמיחה והגדלת הרווחיות תוך העברת חלק מסיכון האשראי לצדדים שלישיים ומתקדמת למימוש יעדים הכוללים רווח נקי של 85-115 מיליון ש"ח בשנת 2027, הגעה לשיעור הון עצמי למאזן של כ-20% והמשך מדיניות חלוקת דיבידנד.

אורי פז, מנכ"ל מכלול מימון: ״אנו חווים צמיחה מואצת ועליה בתיק האשראי, עלייה בגביית עמלות ומעבר לרווח בפעילות המשכנתאות. בנוסף, אנו ממשיכים במינוף היכולות הייחודיות שלנו למתן וניהול אשראי, בין היתר באמצעות העברת סיכוני אשראי מהתיק המאזני לגורמי חוץ והגדלת התשואה להון – מגמה שצפויה להמשיך ברבעונים הבאים – כיום שליש מתיק האשראי כבר אינו על מאזן החברה. במקביל, אנו פועלים להרחבה וגיוון מקורות המימון, להוזלתם ולהגדלת תיק האשראי המנוהל – הן במאזן והן מחוץ למאזן – ובכך מייצרים אופטימיזציה להחזר על ההון וערך מתמשך לבעלי המניות.״

סיכום פיננסי – רבעון שני לשנת 2026:

מכלול מימון מדווחת בסוף הרבעון השני לשנת 2026 על תיק אשראי והשקעות המנוהל שעלה בכ-18%, בהשוואה לסוף הרבעון הקודם, לשיא של כ-3.603 מיליארד ש"ח. מתוך התיק, בסוף הרבעון השני לשנת 2026, תיק ההלוואות המנוהל של מכלול נדל״ן עמד על כ-2.98 מיליארד ש"ח (עלייה של כ-19.2% ברבעון), תיק ההלוואות של מכלול צמיחה עמד על כ- 365 מיליון ש"ח (ללא שינוי), תיק ההלוואות של מכלול מזנין עמד על כ- 47 מיליון ש"ח (עלייה של כ-38% ברבעון) ומכלול משכנתאות, שהחלה את פעילותה שהחלה במהלך הרבעון השני של שנת 2025, רשמה צמיחה בתיק ההלוואות של כ-33% לעומת סוף הרבעון הראשון של 2026 לסך של כ-212 מיליון ועברה אף היא לרווח. תיק האשראי וההשקעות המאזני של הקבוצה עלה בכ-25.7%, לעומת סוף הרבעון הראשון של שנת 2026, ועמד על כ-2.561 מיליארד ש"ח בסוף הרבעון השני של שנת 2026.

החברה אימצה את אסטרטגית התרחבות פעילות מכלול נדל״ן על בסיס הוצאת חלק מהסיכון, מחוץ למאזן החברה,  באמצעות מספר כלים. בסוף רבעון ראשון של שנת 2026, החברה דיווחה כי לראשונה מכרה 95% של חלק מתיק הלוואות בתחום ליווי פרויקטים בנדל"ן ל-SPC בבעלותה, אשר מומן ע"י המערכת הבנקאית וגוף פיננסי ללא זכות חזרה לחברה, ומאפשר לחברה לגרוע מהמאזן את החלק הנמכר, בהיקף של כ-515 מיליון ש"ח. הכלי משפר את היעילות המימונית עם יתרונות חשובים, לרבות תפעול מכשיר נוח יותר, שיעור מכירת תיק הלוואות גבוה יותר והוא אף זול יותר בהשוואה להנפקות האג״ח מגובה בטחונות שנעשו בעבר.

במהלך הרבעון השני של שנת 2026 השלימה החברה, לראשונה, הרחבה של תיק הליווי בחברת הבת (SPC1) בסכום של כ-104 מיליון ש״ח, לסך כולל של 580 מיליון ש״ח, ואיפשרה גריעתו הכוללת מהמאזן בדוחות הכספיים. 

החברה מתעתדת להשלים מכירה נוספת לחברת בת נוספת (SPC2) במהלך הרבעון השלישי, בהיקף של כ-500 מיליון ש״ח, ובכך ממשיכה את המהלך המהווה שיפור משמעותי בפעילות וברווחיות של מכלול נדל״ן.

החברה מדווחת ברבעון השני לשנת 2026 על הכנסות בסך של כ-61 מיליון ש"ח, ירידה של כ-3% ביחס לרבעון השני של 2026. ההכנסות מפעילות מגזר נדל״ן הסתכמו בכ-46.1 מיליון ₪, מפעילות מגזר צמיחה בכ-9.2 מיליון ש"ח ומפעילות מגזר משכנתאות בכ-5.6 מיליון ש"ח. 

נרשמה עלייה בהכנסות עקב עלייה בתיק האשראי במכלול נדל״ן, והמשך צמיחה במכלול משכנתאות. החברה מדווחת במכלול צמיחה על מלוא ההשפעה של פירעון של הלוואות בהיקף של כ-110 מיליון ש״ח שדווח לראשונה ברבעון הראשון של שנת 2026, והמשך בנייה הדרגתית של תיק ממוקד תחום הנדל״ן.

הכנסות מריבית הסתכמו לכ-51.4 מיליון ש״ח, והכנסות מעמלות הסתכמו לכ-11 מיליון ש״ח. קיטון בתיק הממוצע במכלול נדל״ן ומכלול צמיחה בין הרבעון ראשון לשני בשנת 2026 הובילה לירידה בהכנסות המימון. בנוסף חלה השפעה מירידת הריבית של בנק ישראל. מנגד, עלייה בהכרה בהכנסות מעמלות נדל״ן, צמיחה בתיק משכנתאות והכנסות מניהול תיק שנגרע מהמאזן תרמו להכנסות המימון.

הכנסות מראש ברבעון השני של 2026 עלו לכ-62 מיליון ש"ח, מתוכן 61.6 מיליון ש"ח במגזר הנדל"ן, עלייה של 10.5 מיליון ש"ח בהשוואה לרבעון הראשון של שנת 2026. הגידול הינו עקב גביית עמלות והמשך גידול בפתיחת פרויקטים לליווי. 

רווח נקי ברבעון השני של שנת 2026 עלה לכ-17.5 מיליון ש"ח, בהשוואה ל-16.3 מיליון ש"ח ברבעון הראשון של שנת 2026. 

תרומה לרווח נקי ע״פ מגזרים: רווח נקי מפעילות מגזר נדל״ן הסתכם בכ-14.8 מיליון ש״ח, מפעילות מגזר צמיחה הסתכם בכ-1.3 מיליון ש״ח (המשך ירידה נרשמה לאחר פירעון של 3 הלוואות בסך של כ-110 מיליון במהלך הרבעון הקודם) ומפעילות מגזר המשכנתאות הסתכם בכ-1.4 מיליון ש״ח.

רווח נקי מנוטרל מהוצאות חשבונאיות שאינן תזרימיות ברבעון השני של שנת 2026 עלה לכ-17.8 מיליון ש״ח, בהשוואה ל-16.7 מיליון ש"ח ברבעון הראשון של שנת 2026.

הוצאות הנהלה וכלליות ואחרות ברבעון השני של שנת 2026 הסתכמו לכ-9.5 מיליון ש"ח, בהשוואה לכ-9.9 מיליון ש"ח ברבעון הראשון של שנת 2026.

ההון העצמי עלה לשיא של כ-455 מיליון ש"ח, התשואה על ההון ברבעון השני של שנת 2026, בנטרול הוצאות שאינן תזרימיות, במונחים שנתיים, הסתכמה ל-16.6%. יחס הון עצמי מוחשי למאזן נכון לסוף הרבעון השני של שנת 2026 עמד על 16.7%. לאחר תאריך המאזן, כ-10 מיליון ש״ח התווספו להון העצמי, בשל מימוש אופציה של חברת כלל.

סך קווי המימון העומדים נכון ל 30.6.2026, לרשות החברה מסתכמים לכ-2.8 מיליארד ש״ח (לא כולל אג"ח מגובה בטחונות במכלול נדל"ן ומסגרת אשראי שהועמדה ל-SPC), כ-2.465 מיליארד ש"ח ע"י המערכת הבנקאית, כ-336 מיליון ש"ח באג"ח ציבורי שהונפק בחברה וכ-400 מיליון ₪ בניירות ערך מסחריים שהועמדו למול מסגרות בנקאיות פנויות בסכום זהה. 

 

לגרף מכלול מימון לחצו כאן

31 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 15.38 מיליון במכלול מימון
קרנות נאמנות שמחזיקות את מכלול מימון. לרשימה המלאה

x