הבוקר (18.8.26) פתחה הנהלת חברת קאנדו דרונס את המסחר, לרגל הרישום בבורסה לניירות ערך. החברה הביטחונית קאנדו דרונס עוסקת בהקמה וניהול של מערכי רחפנים אוטונומיים הן לתחום הבטחוני והן לתחום האזרחי.
בטקס נכחו מייסדי החברה יואלי אור (מנכ"ל), אלון קלוס (COO), ומשה קיפניס (CTO) כמו גם, יוליה כץ, סמנכ"לית אסטרטגיה שיווק ומכירות, בועז צרפתי, סמנכ"ל תעופה, אורית שפי, סמנכ"ל משאבי אנוש, גיל הרלי, סמנכ"ל פיתוח עסקי, ומקבוצת רמי לוי השתתפו גם רמי לוי, מנכ"ל שותף ובעל עניין בקאנדו דרונס, יפית לוי-אטיאס מנכ"לית משותפת ואופיר אטיאס, סמנכ"ל פיתוח עסקי, רן אפרתי, יו"ר דירקטוריון קאנדו דרונס, מנכ"ל רמי לוי תקשורת וממונה על קשרי משקיעים בקבוצת רמי לוי, ומשתתפים רבים נוספים מהחברות ומשקיעים.
הכנסותיה של החברה נובעות בעיקרן מפעילות ביטחון מדינת ישראל, הכוללת אספקת שירותי ניטור, בקרה, תיעוד ותגובה מהירה בשטח באמצעות רחפנים המופעלים ע"י טכנולוגיות שפיתחה החברה ושותפותיה, ומיועדים לגופים כגון מוסדות מוניציפליים, רשויות מקומיות ומתקנים חיוניים ורגישים.
בנוסף, בעקבות מלחמת רוסיה-אוקראינה ומלחמת חרבות ברזל, החלה מגמת גידול בשימוש מבצעי ברחפנים, והחברה התאימה את מוצריה מהתחום האזרחי לתחום הביטחוני ומספקת שירותים לתעשיות הביטחוניות. כמו כן, מערך הרחפנים של החברה מספק לשוק האזרחי שירותי לוגיסטיקה של ניהול מלאי, בקרת מחסנים ושינוע סחורות.
החברה השלימה הנפקה של מניות וכתבי אופציה למשקיעים מוסדיים ולציבור, תמורת כ-19 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-93 מיליון שקל.
בבורסה נסחרות כיום 19 חברות טכנולוגיה ביטחוניות, בשווי כולל של כ-155 מיליארד שקל. מדד ת"א ביטחוניות, שהושק בנובמבר 2025, מרכז חברות טכנולוגיה ותעשייה שעיקר מכירותיהן לסקטור הביטחוני, וכיום קיימות 9 קרנות סל וקרנות מחקות העוקבות אחר מדד זה, עם שווי החזקות כולל של כ-770 מיליון שקל.
יואלי אור, מנכ"ל קאנדו: "זהו יום משמעותי עבור קאנדו דרונס, שמסמן את המעבר לשלב הבא בהתפתחות החברה. ההנפקה תאפשר לנו להמשיך ולהרחיב את פעילותנו בתחום מערכי הרחפנים האוטונומיים, ולתת מענה לצורך ההולך וגובר בפתרונות מהירים, חכמים ואוטונומיים בשווקים הביטחוניים והאזרחיים. אנו מאמינים כי השילוב בין הטכנולוגיה שפיתחנו, הניסיון המבצעי והצמיחה בשוק הרחפנים מציב את קאנדו בעמדה טובה להמשך הדרך."
תום אלחדיף, מנהל יחידת פיתוח השווקים במחלקה הכלכלית בבורסה לני"ע, אמר: "אני מברך את קאנדו דרונס על הצטרפותה לבורסה. זו חברה שנמצאת בתחום הבטחוני בורסה, היא עדות חזקה לצמיחה המדהימה של סקטור הטכנולוגיה הביטחונית ותרומתה לכלכלה הישראלית.
אני מאחל לחברה, לעובדים, ולבעלי המניות המשך הצלחה, שגשוג וצמיחה, לטובת הלקוחות, המשקיעים והמשק הישראלי כולו."

מייסדי וחברי הנהלת קאנדו דרונס, רמי לוי בעל עניין בקאנדו דרונס, ותום אלחדיף, מנהל פיתוח השווקים בבורסה לני״ע, צילום: כפיר זיו


