נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

ה-FDA קיבל לבחינה מואצת את הבקשה של טבע לאישור תרופה לתסמונת טורט

בקשת טבע לאישור תרופה חדשה עבור אקופייפם, טיפול ראשון מסוגו לילדים עם תסמונת טורט, התקבלה על ידי ה- FDA שאף העניק לתרופה הליך בחינה מואץ

 

 
ד״ר אריק יוז, סמנכ״ל בכיר, ראש המו״פ הגלובלי והמנהל הרפואי הראשי של טבע, קרדיט: דוברות טבעד״ר אריק יוז, סמנכ״ל בכיר, ראש המו״פ הגלובלי והמנהל הרפואי הראשי של טבע, קרדיט: דוברות טבע
 

נטלי גרין
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/08/2026

בקשת טבע לאישור תרופה חדשה עבור אקופייפם, טיפול ראשון מסוגו לילדים עם תסמונת טורט, התקבלה על ידי ה- FDA שאף העניק לתרופה הליך בחינה מואץ.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ הודיעה היום כי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) קיבל את הבקשה לאישור תרופה חדשה (NDA) עבור אקופייפם, עם תאריך יעד לקבלת החלטה בסוף הרבעון הראשון של 2027. אקופייפם הוא טיפול ניסיוני ראשון מסוגו לטיפול בילדים עם תסמונת טורט. אבן דרך זו מקדמת את אסטרטגיית ״חוזרים לנתיב של צמיחה״ (Pivot to Growth) של טבע, תוך שימוש במומחיות החברה בתחום מדעי המוח לתמיכה במטופלים, במיוחד בתחומים שבהם קיים צורך רפואי משמעותי שאינו מקבל מענה מספק. 

ד״ר אריק יוז, סמנכ"ל בכיר, ראש המו״פ הגלובלי והמנהל הרפואי הראשי של טבע: "קבלת ה- NDA עבור אקופייפם היא אבן דרך חשובה בהתקדמות אסטרטגיית ׳חוזרים לנתיב של צמיחה׳ של טבע, המקרבת אותנו למתן מענה לילדים ולמשפחותיהם המתמודדים עם תסמונת טורט. אם יאושר, אקופייפם יהיה הטיפול הראשון בתסמונת טורט מזה יותר מעשור והטיפול הראשון בעל מנגנון פעולה חדשני בתחום זה ביותר מ-50 שנה, ויציע למטופלים ולמשפחות אפשרות טיפול חדשה שהם ממתינים לה זמן רב״.

תסמונת טורט היא הפרעה נוירו-התפתחותית כרונית המשפיעה על כ-100,000 ילדים ומתבגרים ברחבי ארצות הברית. רק כמחצית מהמטופלים מקבלים טיפול תרופתי במרשם, ורק 20%-30% ממשיכים בטיפול לאחר שנה. למרות אפשרויות הטיפול הקיימות כיום, מטופלים רבים ממשיכים לחוות שליטה לא מספקת בתסמינים או בתופעות לוואי המגבילות את המשך הטיפול. חוויות המטופלים מדגישות את הצורך הדחוף באפשרויות טיפול תרופתיות חדשות, ומחזקת את מחויבות טבע להרחיב את הגישה לטיפולים חדשניים בתחום מדעי המוח עבור אוכלוסיות מטופלים שאינן מקבלות מענה מספק.

Teva Ecopipam NDA Acceptance Release Final for GLOBE NEWSWIRE

 

לידיעת הקוראים:

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27 (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל [email protected] בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל [email protected]

x