נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

סקירת אלטשולר שחם: הרחבת רכישות האג"ח בארה"ב שלחה את הדולר לשפל של 3 חודשים

סקירה יומית - מט״ח | יום חמישי 18.08.2026 | אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס

 

 
יוסי מנשה, מנכ״ל משותף אלטשולר שחם פייננשל סרביסס, צילום: רמי זרנגריוסי מנשה, מנכ״ל משותף אלטשולר שחם פייננשל סרביסס, צילום: רמי זרנגר
 

אלטשולר שחם פייננשל סרביסס
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
20/08/2026

יוסי מנשה, מייסד ומנכ"ל משותף אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס:

"הרחבת תוכנית רכישות האג"ח של משרד האוצר האמריקאי הפכה לגורם משמעותי במסחר, בעיקר משום שהיא מאותתת על רצון לייצב את החלק הארוך של עקום התשואות.

הירידה בתשואות ל-10 ול-30 שנה מצמצמת את יתרון התשואה של הדולר, ובשילוב עם פרוטוקול פד מתון יחסית היא תומכת בהיחלשות המטבע האמריקאי, שנסחר כעת סמוך לשפל של שלושה חודשים מול סל המטבעות.

עם זאת, חשוב לזכור שהיקף הרכישות עדיין מוגבל ביחס לגודל שוק האג"ח האמריקאי, ולכן בשלב הזה המשמעות המרכזית של המהלך היא בעיקר האיתות שהוא שולח לשוק ולא שינוי מבני בהיצע ובביקוש.

נתוני המאקרו הקרובים והאופן שבו שוק האג"ח יגיב אליהם ימשיכו להיות משמעותיים לכיוון התשואות והדולר.

בישראל פועלים כרגע שני כוחות מנוגדים. חולשת הדולר בעולם תומכת בשקל, אך במקביל האינפלציה המתונה ממשיכה להשאיר פתח להעלאות ריבית נוספות מצד בנק ישראל ועשויה להגביל את המשך התחזקותו.

לכן, גם כאשר הדולר נסחר מתחת לרמת 3 שקלים, פער ציפיות הריבית בין ישראל לארה"ב צפוי להמשיך להיות גורם מרכזי במסחר בדולר-שקל."


הדולר נסחר הבוקר סמוך לשפל של שלושה חודשים מול סל המטבעות, לאחר הרחבת תוכנית רכישות האג״ח של משרד האוצר האמריקאי והירידה בתשואות הארוכות.

המהלך, שהוגדל לפחות ל־4 מיליארד דולר לפעולה (לעומת 2 מיליארד קודם לכן), התמקד באג״ח ל־10–30 שנה ונתפס בשוק כסוג של “מיני Operation Twist” שמטרתו לייצב את החלק הארוך של העקום.

בישראל, הדולר–שקל התייצב לאחר ירידתו אתמול, בעוד הציפיות להפחתת ריבית מקומית מאזנות חלק מהשפעת חולשת הדולר בעולם.

נתונים מרכזיים:

דולר–שקל: 2.976; טווח המסחר אתמול 2.969–2.996 וטווח אוגוסט 2.94–3.06. שער יציג אחרון: 2.9850

אירו–שקל: 3.474; שער יציג אחרון: 3.4660

אירו–דולר: 1.168

DXY: כ־98.83 נקודות, לאחר ירידה של 0.83% אתמול

זהב ספוט: 4,512 דולר לאונקיה, על רקע אחד מימי המסחר החזקים לאחרונה

Brent לחודש אוקטובר: 91.87 דולר לחבית, עלייה של 0.25 דולר

WTI לחודש ספטמבר: 85.81 דולר לחבית, ירידה של 0.02 דולר

תשואת אג״ח ארה״ב ל־10 שנים: 4.64% (ירידה של כ־6 נ״ב אתמול)

תשואת אג״ח ארה״ב ל־30 שנים: 5.18%

ישראל ומט״ח

המסחר בתל אביב ננעל אתמול במגמה מעורבת: ת״א־35 ירד ב־0.20% ל־4,167.91 נקודות, ת״א־90 עלה ב־0.58% ל־3,643.17 נקודות ומדד ת״א בנקים־5 התחזק ב־0.70% ל־8,861.77 נקודות.

הדולר–שקל ירד אתמול בכ־0.46%, במקביל לחולשה רחבה של הדולר בעולם, והבוקר נסחר כמעט ללא שינוי.

ירידת התשואות בארה״ב מצמצמת את יתרון התשואה של הדולר, אך האינפלציה המתונה בישראל מגדילה את הסיכוי להפחתות ריבית נוספות ועלולה לצמצם את יתרון הריבית של השקל.

ארה״ב ושוק האג״ח

משרד האוצר האמריקאי הודיע על הגדלת רכישות האג״ח הארוכות במסגרת תוכנית ה־Buyback, כאשר היקף הפעילות יוכפל לפחות ל־4 מיליארד דולר לפעולה.

הרכישות יתמקדו באג״ח ל־10–20 ול־20–30 שנה בין 9 בספטמבר ל־4 בנובמבר.

למרות שמדובר בהיקף מוגבל יחסית, השוק פירש את המהלך כאיתות ברור לכך שממשל בייסנט ממוקד בשליטה על החלק הארוך של העקום, במיוחד לאור הרגישות של שוק המשכנתאות לרמות התשואה.

הירידה בתשואות הארוכות אתמול לוותה בהשטחת עקום, עליות באג״ח, וביצועים חיוביים לנכסי סיכון.

המהלך אינו משנה את היקף החוב הכולל (Debt neutral), אך עשוי לשפר נזילות ולתמוך במחירי האג״ח הארוכות.

יחד עם זאת, ההשפעה הישירה על היצע–ביקוש מוגבלת, והמשמעות המרכזית היא איתות מדיניות ולא שינוי מבני עמוק.

במקביל, פרוטוקול הפד היה פחות ניצי מהחשש: רוב החברים ציינו כי האינפלציה צפויה להתמתן בהמשך השנה, מה שמחזק את ההערכה כי לא צפויות העלאות ריבית נוספות בטווח הקרוב.

המדדים בארה״ב סיימו בעליות מתונות: S&P 500 עלה ב־0.21% ל־7,707.98 נקודות, דאו ג׳ונס ב־0.22% ונאסד״ק ב־0.16%.

באירופה נרשמה חולשה קלה (STOXX 600 ירד 0.11%), בעוד שבאג״ח נרשמה ירידת תשואות רוחבית.

אירופה ואסיה

באסיה נרשמת הבוקר מגמה חיובית, כאשר הקוספי עולה והוון הקוריאני מתחזק על רקע הודעת SK Hynix על רכישה עצמית של מניות וחולשת הדולר.

גם הניקיי והנג סנג מציגים עליות, בהמשך לירידת התשואות הגלובלית.

אירועים מרכזיים היום

15:30 – תביעות ראשוניות לדמי אבטלה בארה״ב; צפי ל־210 אלף.

15:30 – מדד הייצור של פילדלפיה; צפי ל־25 נקודות.

17:00 – המדד המשולב לאינדיקטורים מובילים בארה״ב.

בשורה התחתונה

הרחבת רכישות האג״ח האמריקאיות תרמה לירידת תשואות, השטחת עקום ועלייה בנכסי סיכון, לצד חולשה נוספת בדולר.

השוק מפרש את המהלך כאיתות לכך שמשרד האוצר האמריקאי מוכן להשתמש בכלים נוספים כדי למנוע עלייה חדה בתשואות הארוכות.

בדולר–שקל, הכוחות מנוגדים: מצד אחד חולשת הדולר הגלובלית תומכת בשקל, ומצד שני ציפיות להפחתות ריבית בישראל עשויות להגביל את התחזקותו.

המיקוד היום יהיה בתגובת שוק האג״ח לנתוני המאקרו בארה״ב ובהמשך תמחור מסלול הריבית.

הסקירה נועדה למסירת מידע כללי בלבד ואינה מהווה ייעוץ או המלצת השקעה.

x