נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

תוצאות אינטר פלוס לרבעון השני: הכנסות של 206.7 מיליון שקל ומעבר לרווח נקי

תהליך ה-Turn Around באינטר פלוס מתממש: מעבר מהפסד תפעולי אשתקד לרווח תפעולי של כ-7.2 מיליון שקל ורווח נקי של כ-2.7 מיליון שקל ברבעון השני של 2026

 

 
שלומי אסרף, מנכ״ל אינטר פלוס, צילום: פלג אסרףשלומי אסרף, מנכ״ל אינטר פלוס, צילום: פלג אסרף
 

עידו אסיאג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
25/08/2026

האזנה לכתבה
0:00 / 10:32

ההכנסות ברבעון השני של 2026 צמחו בכ-19% לכ-206.7 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

הרווח הגולמי ברבעון השני של 2026 הוכפל לכ-21.4 מיליון שקל, לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

שיעור הרווח הגולמי (הרווחיות הגולמית) עלה לכ-10.3%, לעומת כ-6.1% ברבעון המקביל אשתקד.

במגזר הפרויקטים צמחו הכנסות החברה בכ-26% לכ-117.7 מיליון שקל, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, והמגזר רשם – לראשונה מזה שנים – רווח תפעולי בסך של כ-1.3 מיליון שקל.

במגזר השירותים גדל הרווח התפעולי בכ-52% לכ-5.9 מיליון שקל, וההכנסות צמחו בכ-10% לכ-88.9 מיליון שקל, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

החברה זכתה בחודש מאי במכרז נת"ע להקמת תחמ"ש בפרויקט קו המטרו M3 (כ-85 מיליון שקל), וחתמה בחודש יולי על הסכם להקמת תחמ"ש בפרויקט מתקני אגירת אנרגיה (כ-56 מיליון שקל).


אינטר פלוס, המתמחה במתן פתרונות בתחומי האנרגיה, החשמל והתשתיות ובמתן שירותי תפעול ואחזקה ארוכי טווח למבנים, דיווחה על תוצאותיה הכספיות לרבעון השני ולחציון הראשון של 2026. תוצאות הרבעון משקפות את המשך תהליך ה-Turn Around של החברה, עם שיפור בכל שורות הרווח. לצד זאת, מגזר הפרויקטים עבר לראשונה מזה שנים לרווח תפעולי מגזרי.

הכנסות החברה ברבעון השני של 2026 הסתכמו בכ-206.7 מיליון שקל, גידול של 18.9% לעומת הכנסות בסך 173.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול בהכנסות נובע מעלייה בהכנסות בשני מגזרי הפעילות של החברה – פרויקטים ושירותים וסחר. הכנסות החברה בחציון הראשון של 2026 הסתכמו בכ-393.8 מיליון שקל, גידול של 12.7% לעומת הכנסות בסך 349.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

הרווח הגולמי הסתכם ברבעון השני של 2026 בכ-21.4 מיליון שקל, גידול של 103% לעומת רווח גולמי בסך 10.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. שיעור הרווח הגולמי (הרווחיות הגולמית) עמד על כ-10.3% לעומת 6.1% ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הגולמי של החברה הסתכם בחציון הראשון של 2026 בכ-35.2 מיליון שקל, גידול של 39.5% לעומת רווח גולמי בסך 25.2 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. שיעור הרווח הגולמי (הרווחיות הגולמית) עמד על כ-8.9% לעומת 7.2% החציון המקביל אשתקד.

הרווח התפעולי הסתכם ברבעון השני של 2026 בכ-7.2 מיליון שקל, לעומת הפסד תפעולי בסך 1.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח נרשם בעקבות התחלת הכרה ברווח בפרויקטים החדשים (במגזר הפרויקטים) וכן מביצוע עבודות נוספות בחוזי השירותים (מגזר השירותים והסחר). הרווח התפעולי הסתכם בחציון הראשון של 2026 בכ-8.9 מיליון שקל, לעומת רווח תפעולי בסך 0.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. 

הרווח הנקי ברבעון השני של 2026 (מיוחס לבעלי המניות) הסתכם בכ-2.7 מיליון שקל, לעומת הפסד בסך 6.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד החברה סיימה את החציון הראשון של 2026 בהפסד בסך של כ-100 אלף שקל המיוחס לבעלי המניות, לעומת הפסד בסך 7.3 מיליון שקל בחציון המקביל אשתקד. 

ההון העצמי (מיוחס לבעלי המניות), ליום 30 ביוני 2026, מסתכם בסך של כ-112.9 מיליון שקל, לעומת סך של כ-103.2 מיליון שקל (מיוחס לבעלי המניות), ביום 31 בדצמבר 2025. 

נכון ליום 30 ביוני 2026, לחברה יתרת נזילות (מזומנים ושווי מזומנים ופיקדונות לזמן קצר) בסך של כ-44 מיליון שקל.

פעילותה השוטפת של החברה הניבה בחציון הראשון של 2026 תזרים מזומנים חיובי בסך 8.1 מיליון שקל, בהשוואה לתזרים שלילי בסך 1.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

תוצאות כספיות לפי מגזרים

במגזר הפרויקטים צמחו ההכנסות ברבעון השני של 2026 בכ-26.5% לכ-117.7 מיליון שקל, בהשוואה להכנסות בסך 93 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול בהכנסות התחום נובע מהתקדמות הביצוע בפרויקטים הפעילים. פעילות מגזר הפרויקטים הניבה – לראשונה מזה שנים – רווח תפעולי בסך 1.3 מיליון שקל, לעומת הפסד תפעולי מגזרי בסך של כ-5.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח נובע מהתחלת הכרה ברווח בפרויקטים החדשים של החברה. 

בחציון הראשון של 2026 גדלו הכנסות מגזר הפרויקטים בכ-19.3% לכ-222.4 מיליון שקל, בהשוואה להכנסות בסך 186.4 מיליון שקל בחציון המקביל אשתקד. הפסד מגזר הפרויקטים הצטמצם בחציון הראשון של 2026 לכ-1.8 מיליון שקל, לעומת הפסד תפעולי מגזרי בסך 7.6 מיליון שקל בחציון המקביל אשתקד. ההפסד בחציון נובע מהתארכות חלק מהפרויקטים הישנים של החברה. 

במגזר השירותים צמחו ההכנסות ברבעון השני של 2026 בכ-10% לכ-88.9 מיליון שקל, לעומת הכנסות בסך 80.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. העלייה בהכנסות בתחום נובעת מהגידול בהיקף פעילות השירות של החברה. הרווח התפעולי המגזרי זינק בכ-51.7% לכ-5.9 מיליון שקל, לעומת רווח תפעולי מגזרי בסך כ-3.9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול ברווח נובע מביצוע עבודות נוספות בחוזי השירותים.

בחציון הראשון של 2026 צמחו הכנסות מגזר השירותים בכ-5.2% לכ-171.4 מיליון שקל, בהשוואה להכנסות בסך 162.9 מיליון שקל בחציון המקביל אשתקד. פעילות מגזר השירותים הניבה בחציון הראשון של 2026 רווח תפעולי בסך 10.7 מיליון שקל, גידול של 37.2% לעומת רווח תפעולי מגזרי בסך 7.8 מיליון שקל בחציון המקביל אשתקד.

תחום השירותים מתאפיין במגמת צמיחה מתמשכת, הכנסות חוזרות ותזרים יציב וקבוע. בין היתר, בתחום זה מעניקה החברה שירותים בחוזים ארוכי טווח, ללקוחות כמו משרד הביטחון, מוסדות אקדמאיים, חברות ממשלתיות, וכן עבור חברות כמו רפא"ל, התעשיה האווירית, הטכניון, ועוד.

אירועים מרכזיים במהלך הרבעון השני של 2026 ולאחר תאריך המאזן

ביום 26 ביולי 2026 (לאחר תאריך המאזן) קיבלה החברה הודעה מבעלי השליטה בחברה – קבוצת ברין-שירז – על הסכם למכירת מניות השליטה (39.79%) לקבוצת רימון. זאת, במסגרת עסקה מחוץ לבורסה, ובתמורה כוללת בסך של כ-67.3 מיליון שקל, המשקפת מחיר של 3.60 ש"ח למניה. 

ביום 8 ביולי, 2026 (לאחר תאריך המאזן) חתמה החברה על הסכם לתכנון, אספקה, הקמה ואחזקה של תחנת השנאה (תחמ"ש) במתח עליון, כחלק מפרויקט להקמה של מתקני אגירת אנרגיה (BESS) עבור לקוח (צד שלישי). היקף התמורה בגין הסכם ההקמה מוערך בכ-56.5 מיליון שקל, שישולמו פי אבני דרך בביצוע הפרויקט. משך הביצוע הצפוי הכולל של העבודות הינו כ-24 חודשים.

ביום 17 במאי 2026 דיווחה החברה כי זכתה במכרז נת"ע (נתיבי תחבורה עירוניים להסעת המונים) לתכנון, הקמה, תפעול ותחזוקה של תחנת השנאה (תחמ"ש) בדיפו מסובים עבור קו 3M של רשת המטרו בגוש דן. סך התמורה בגין העבודות מוערכת בכ-85 מיליון שקל, שישולמו על פי אבני דרך בביצוע הפרויקט. משך העבודות הצפוי בפרויקט הינו עד 56 חודשים.

שלומי אסרף, מנכ"ל אינטר פלוס: "המחצית הראשונה של 2026, והרבעון השני בפרט, מסמנים נקודת מפנה משמעותית עבור אינטר פלוס ומהווים ביטוי להתקדמות בתהליך ה-Turn Around שאנו מובילים בחברה. ברבעון השני צמחו ההכנסות בכ-19%, הרווח הגולמי הוכפל והחברה עברה להציג רווח תפעולי של כ-7.2 מיליון שקל ורווח נקי של כ-2.7 מיליון שקל. לצד השיפור בתוצאות, אנו רואים התקדמות משמעותית גם בפעילות העסקית: מגזר הפרויקטים עבר לראשונה מזה שנים לרווחיות תפעולית, על רקע תחילת ההכרה ברווח בפרויקטים חדשים, בעוד שמגזר השירותים ממשיך לצמוח ולהפגין ביצועים חזקים, עם עלייה של כ-52% ברווח התפעולי המגזרי. השיפור בתוצאות הוא תוצאה של תהליך ממוקד שאנו מובילים, הכולל התייעלות, מיקוד בפעילות הליבה ושיפור באיכות ובתמהיל הפרויקטים. במקביל, אנו ממשיכים לפעול לביסוס מנועי הצמיחה העתידיים של החברה ולהרחיב את צבר העבודות בתחומי תחנות ההשנאה, אגירת האנרגיה ומרכזי הנתונים – תחומים הנהנים מביקושים משמעותיים וצפויים להמשיך לצמוח בשנים הקרובות".

 

לגרף אינטר תעשיות לחצו כאן

25 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 9.97 מיליון באינטר תעשיות
קרנות נאמנות שמחזיקות את אינטר תעשיות. לרשימה המלאה

x