נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

כלל פיננסים ברוקראז`- הוט ושוק התקשורת - כמה הערות אחרי המהלך השיווקי של הוט מאתמול

אחרי המתנה ארוכה, הוט פרסמה אתמול כי היא נכנסת לשוק ה- ISP, תוך שהיא מורידה מחירים באופן חד ומכריזה על חבילות במחירי היכרות של 299 ₪ ("סילבר") או 349 ₪ ("גולד") שלמעשה מאפשר אינטרנט-טלפוניה-טלוויזיה ללא הגבלה. כשההבדל המרכזי בין החבילות מצוי ברמת ערוצי הפרימיום בטלוויזיה.

 

 
 

צחי אברהם
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
16/02/2012

אחרי המתנה ארוכה, הוט פרסמה אתמול כי היא נכנסת לשוק ה- ISP, תוך שהיא מורידה מחירים באופן חד ומכריזה על חבילות במחירי היכרות של 299 ₪ ("סילבר") או 349 ₪ ("גולד") שלמעשה מאפשר אינטרנט-טלפוניה-טלוויזיה ללא הגבלה. כשההבדל המרכזי בין החבילות מצוי ברמת ערוצי הפרימיום בטלוויזיה.
 
שלוש הערות והזמנה אחת למסע בזמן:

1. לא ברור מה עיכב את הוט מכניסה למהלך הזה כבר לפני חודשים רבים.

2. הוט ממשיכה להוביל את הדרך בתחום חבילות התקשורת לצרכן ומציעה ללקוחותיה טריפל "שלם" הכולל ספק ותשתית עבור האינטרנט. לאור ההגבלות הרגולטוריות שמטיל משרד התקשורת  על בזק והעובדה שהשוק הסיטונאי עדיין לא מיושם, הוט מנצלת  את היתרון השיווקי הגדול שלה. חיובי מאד עבור הוט.

3. כשהצרכן מקבל תשתית וספק של מאה מגה תמורת 200 ₪, זה אם כחלק ממבצע מוגבל, איפה בדיוק ממתינה הבשורה של חברת החשמל ?  האם המודל של המיזם יתפרק לחלוטין בעקבות החיתוך החד במחירים ?

אני מזמין אותכם למסע קצר בזמן, שלושה חודשים קדימה ובחזרה., באדיבות הוט.
נדמה לי, שאנחנו יכולים לנחש מה הולך לקרות בשוק החשוב והגדול ביותר בשוק התקשורת, שוק הסלולר, בעוד שלושה חודשים. הוט תצא עם מבצע דומה, למעשה זהה, פרט אולי לסעיף אחד.
 
החבילות העתידיות-דימיוניות למאי 2012 יהיו כוללות עבור המשפחה:

  • חבילת קוואדריפל  - פלטיניום. 499 ₪ לחודש. ותכלול: 2 מכשירי סלולר, כולל שיחות, סמס וגלישה באופן חופשי, טלוויזיה, אינטרנט, טלפוניה.
  • חבילת קוואדריפל – יהלום.  699 ש" לחודש. ותכלול: 4  מכשירי סלולר, הכל כלול, טלפוניה, הכל כלול , אינטרנט במהירות 100 מגה וכל ערוצי הטלוויזיה.

החבילות הללו, עדיין לא משווקות אבל ברור כי הן ממתינות על המדף. נדמה לנו שזו תהיה הדרך של מירס לתקוף את שוק הסלולר, להציע חבילות זולות אך עקיפות. ובדרך זו  "לערפל" את מחירן המדוייק אך עדיין להיות אגרסיביות על מנת לזכות בנתח שוק. המחירים בשוק הסלולר יצטרכו להתאים עצמם למטה. שוב. או במילים אחרות: התחלת מלחמת המחירים בסלולר.

נכתב ע''י צחי אברהם,
כלל פיננסים ברוקראז'


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x