נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

יום של ירידות לכל אורך החזית בהובלה של הטכנולוגיה - סקירת בורסות יומית

בהתאם לאירועים שנרשמו אמש (14-09) בסקטור השבבים בעולם ובארה"ב, ובהתאם לשיח הגובר בנוגע לרגולציה בתחום הבינה המלאכותית, שוקי המניות העולמיים החלו לחוש באי נוחות מסוימת סביב מניות הטכנולוגיה העילית שרשמו עליות שערים חדות בשנים האחרונות. כאשר החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות שערים, לא ניתן לצפות למגמה חיובית בשוק המקומי, וזה בדיוק מה שהתרחש היום כאשר כל הסקטורים לקחו חלק בסחיפה הכללית של השוק כלפי מטה

 

 
סקירת בורסות יומית / קרדיט: אילוסטרציה – AIסקירת בורסות יומית / קרדיט: אילוסטרציה – AI
 

מערכת FUNDER
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
16/09/2026

האזנה לכתבה
0:00 / 10:57



קרדיט: אילוסטרציה – AI
 

הבורסות

תל-אביב

שוק המניות הישראלי לא יכול היה לעמוד בפרץ: מתחילת היום ראינו חוזים אדומים, ובהמשך ראינו חוזים עתידיים על הנפט סביב 108 דולר לחבית (ברנט) כאשר התשואה לאג"ח ל-10 שנים הגיעה כבר ל-5%. שוק המניות האמריקאי אמנם יורד מעט אבל האווירה שלילית וזה סוחף את השוק המקומי שלנו למרות שאצלנו אין חדשות מיוחדות. מעניין לציין שהדולר-שקל דווקא ירד היום. לך תבין...

הנה פירוט העניינים במקומותינו: בגזרת המדדים הכלליים מדד ת"א-125 השיל 1.05%, מדד ת"א-35 ירד ב-0.85%, מדד ת"א-90 נחתך ב-1.45%, ומדד ת"א-SME60 ספג ירידה של 1.69%. בגזרת המדדים הסקטוריאליים נרשמה נסיגה מקיפה שהצביעה על ירידה בתיאבון לסיכון מצד המשקיעים, כאשר מדד ת"א גלובל-בלוטק הוביל את הירידות ואיבד 1.63%, מדד ת"א-מעלה ירד ב-0.87%, מדד ת"א-נדל"ן השיל 0.70%, מדד ת"א בנקים-5 ומדד ת"א-פיננסים ירדו ב-0.68% כל אחד, ומדד ת"א-ביטוח רשם ירידה קלה של 0.08%.

במסגרת המסחר במניות מתוך מדד ת"א-125, בלטו לחיוב מניית אלקטרה נדלן שזינקה ב-4.60% ומניית עמרם שעלתה ב-2.47% בראש בצד הירוק, בעוד שבצד האדום ספגה מניית נופר אנרגי' ירידה חדה של 9.25% ומניית דוראל אנרגיה נחתכה ב-7.98%. במעבר לזירת המטבעות, הדולר נחלש והציג ירידה של 0.34% לרמה של 3.0427 שקלים, והאירו רשם אף הוא ירידה של 0.28% ונסחר ברמה של 3.5124 שקלים.
 


קרדיט: אילוסטרצית AI של נתונים מאתר פאנדר
 

ארה"ב

שוק המניות האמריקאי סובל, אבל הרבה פחות ממה שדעתנים לרוב ניבאו ומנבאים בוקר וערב. אחרי הכל, יכולנו לצפות להרבה יותר גרוע: הנפט עולה בהדרגה, עקב האירועים סביב איראן וסעודיה, ומעורר חששות אינפלציוניים חדשים המתבטאות בתשואות גבוהות באג"ח הממשלתי (5% ב-10 שנים!). העונתיות גרועה, אין דוחות טובים שיעוררו אופטימיות, ועולם ה-AI נמצא תחת מתקפה מוזרה ביותר: מצד אחד יש לנו את ברוני התעשייה המתחננים לרגולציה ממשלתית ומצד שני יש לנו את הממשל עצמו, ובמיוחד הנשיא, שאומר להם: "עזבו את זה ותתקדמו מהר יותר מסין!".

האם כל זה לא היה צריך להביא ימים אדומים יותר? זה עדיין לא קורה... ביום שלישי ראינו משהו מתון למדי: מדד NASDAQ השיל 0.78%, מדד Russell 2000 ירד ב-0.76%, מדד Dowאיבד 0.63%, ומדד S&P 500 ספג נסיגה של 0.45%. מדד התנודתיות VIX טיפס ב-0.58% לרמה של 17.20 נקודות. בגזרת המטבעות והסחורות, הדולר אינדקס DXY רשם עליה קלה של 0.19% לרמה של 99.654, תעודת הסל GLD על זהב הוסיפה 0.33% לרמה של 394.15 דולר, וחוזה עתידי על נפט מסוג ברנט זינק ב-2.06% לרמה של 108.350 דולר.

בשוק האג"ח, התשואה לאג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים US10Y עלתה ב-0.20% והגיעה לרמה של 5.008%, בעוד תעודת הסל TLT השילה 0.27% לרמה של 80.71 דולר, ותעודת הסל HYG ירדה ב-0.19% לרמה של 78.38 דולר. בגזרת הסקטורים ותעודות הסל, תעודת הסל RSP השילה 0.49% לרמה של 213.96 דולר, ותעודת הסל MAGS ספגה ירידה של 0.71% לרמה של 69.60 דולר, בעוד תעודת הסל SMH עלתה ב-0.11% לרמה של 542.11 דולר. במטבעות הדיגיטאליים, המטבע BTCUSD נחתך ב-3.19% והגיע לרמה של 75,689 דולר.
 


קרדיט: אילוסטרצית AI של נתונים ממערכת TradingView


פעילות המוסדיים בת"א 35

נכון לעדכון 14/09/2026, מחזור המסחר הכולל במניות ת"א 35 הסתכם ב-1,619,809,257 ש"ח - מחזור מתחת לממוצע לפי סולם הגדלים. המוסדיים קנו מניות בהיקף של 426,398,284 ש"ח ומכרו בהיקף של 407,645,640 ש"ח, כך שהנטו המוסדי היה חיובי והסתכם ב-18,752,640 ש"ח בלבד. זהו נטו נמוך, ולכן אף שהצד הקונה סיים מעט לפני הצד המוכר, אין כאן פער שמספר לבדו סיפור חד-משמעי על שינוי כיוון רחב בשוק.

אלביט מערכות הובילה את הקניות נטו עם 24.404092 מיליון ש"ח, ומיד אחריה טאואר עם 24.340734 מיליון ש"ח. בצד השני, מזרחי טפחות בלטה במכירות נטו של 13.979291- מיליון ש"ח, ואחריה דיסקונט עם 8.671868- מיליון ש"ח. העובדה ששתי המניות המובילות בקניות נטו נותרו עם תשואה יומית שלילית, בעוד שמזרחי טפחות ודיסקונט סיימו בעלייה, ממחישה שוב שמחזור מוסדי יומי הוא צילום של זרימת כספים ולא בהכרח הצבעה פשוטה על צבעו של יום המסחר. בסיכום, הפעילות הצביעה על יתרון קניות מוסדי מתון ברמת המדד, לצד פערים ממוקדים וגדולים יותר בין המניות עצמן.
 


קרדיט: אילוסטרצית AI של נתונים מאתר פאנדר


קרנות הנאמנות המקומיות

במישור היומי, פילוסה (!) אג"ח חברות הובילה את הקרנות העולות עם עקב טיפוס של 0.83%, קסם אקטיב שורט דולרי פי 2 עלתה ב-0.59%, והראל מחקה תל בונד צמודות 10+ הוסיפה 0.49%. מנגד, ברשימת היורדות היומיות נרשמה בלעדיות מלאה לסקטור ת"א 90 במינוף, כאשר מיטב ת"א 90 פי 3 השילה 4.36%, ואיילון אקסטרים ת"א 90 פי 3 יחד עם ברק אולטרה ת"א 90 פי 3 איבדו 4.33% כל אחת.

בטווח החודשי, נרשמה בלעדיות מוחלטת לסקטור הבנקים הממונף בצד הירוק, כאשר מיטב בנקים פי 3 זינקה ב-11.03%, ברק אולטרה בנקים פי 3 טיפסה ב-10.85%, ואיילון אקסטרים בנקים פי 3 הוסיפה 10.84%. מנגד, בצד היורדות החודשיות בלט מגזר האנרגיה והתשתיות, כאשר מחקה אינדקס אנרגיה מתחדשת ישראל MTF נחתכה ב-9.00%, קסם אקטיב מניות אנרגיה מתחדשת השילה 7.91%, ואיי.בי.איי.

מניות תעשיות יצור וחשמל ישראל ספגה נסיגה של 5.90%. בראייה מתחילת השנה, נרשמה בלעדיות מוחלטת לסקטור הביטוח בקרנות העולות, כאשר איילון מניות ביטוח הציגה תשואה חיובית של 45.46%, מחקה ת"א - ביטוח MTF עלתה ב-43.84%, והראל מחקה ת"א - ביטוח הוסיפה 43.83%. מנגד, ברשימת היורדות מתחילת השנה חזרה הבלעדיות לסקטור ת"א 90 במינוף, כאשר מיטב ת"א 90 פי 3 השילה 20.36%, ברק אולטרה ת"א 90 פי 3 איבדה 20.01%, ואיילון אקסטרים ת"א 90 פי 3 נחתכה ב-19.80%.
 


קרדיט: אילוסטרצית AI של נתונים מאתר פאנדר

 

לידיעת הקוראים

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27א (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל [email protected]. בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל   [email protected]

x