נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אלטשולר שחם: הרגיעה בנפט דוחפת את נכסי הסיכון — הנאסד"ק בשיא כל הזמנים

סקירת בוקר – מט״ח | יום שלישי, 22.09.2026 | אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס

 

 
יוסי מנשה, מנכ״ל משותף אלטשולר שחם פייננשל סרביסס, צילום: רמי זרנגריוסי מנשה, מנכ״ל משותף אלטשולר שחם פייננשל סרביסס, צילום: רמי זרנגר
 

אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
22/09/2026

האזנה לכתבה
0:00 / 9:52

יוסי מנשה, מייסד ומנכ"ל משותף אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס:

"הירידה שנרשמה אתמול במחירי הנפט ובתשואות החזירה חלק מהביקוש לנכסי סיכון, ומניות הטכנולוגיה היו הנהנות המרכזיות. הנאסד"ק עלה ביותר מ-2% לשיא חדש, כאשר לצד ההקלה מצד שוק האנרגיה, ההתפתחויות בתחום הבינה המלאכותית חיזקו שוב את הציפיות להמשך השקעות בתשתיות מחשוב ובמרכזי נתונים.

עם זאת, סביבת הריבית עדיין מגבילה את האופטימיות. הפד העלה בשבוע שעבר את הריבית והשוק עדיין מעניק הסתברות של כ-56% להעלאה נוספת באוקטובר. לכן הירידה בתשואות ובנפט מספקת כרגע הקלה לשווקים, אבל המשך המגמה יהיה תלוי גם במסרים שיגיעו מבכירי הפד ובהתפתחויות בשוק האנרגיה.

בישראל המסחר חוזר היום לאחר יום הכיפורים, ולכן צפויה התאמת מחירים להתפתחויות שנרשמו בעולם מאז יום חמישי. השקל שמר במהלך החג על מרבית התחזקותו מול הדולר, והמשך הדרך יושפע בין היתר מתוואי הריבית בארה"ב ומההתפתחויות האזוריות. התקדמות דיפלומטית עשויה להפחית עוד את פרמיית הסיכון, בעוד חזרה להסלמה עלולה להחזיר במהירות את הלחץ למחירי הנפט ולשווקים."


ירידת מחירי הנפט והתשואות תמכה אמש בחזרה לנכסי סיכון, בהובלת מניות הטכנולוגיה. הבוקר נמשכת המגמה החיובית באסיה, לצד התחזקות מתונה בדולר והמתנה להתפתחויות דיפלומטיות בעצרת האו״ם. בישראל מתחדש היום המסחר לאחר חופשת יום הכיפורים.

נתונים מרכזיים הבוקר 

מט״ח 

דולר–שקל: 3.0170, עלייה של כ־0.2%

אירו–שקל: 3.4541, כמעט ללא שינוי

אירו–דולר: 1.1477, עלייה של כ־0.1%

DXY: כ־100.1 נקודות

השקל שמר במהלך החג על מרבית התחזקותו מול הדולר, למרות היעדר מסחר מקומי סדיר. חזרת הפעילות בישראל עשויה להגדיל היום את הנזילות ולהביא להתאמת מחירים להתפתחויות שנרשמו בעולם מאז יום חמישי. 

סחורות ואג״ח 

זהב ספוט: 4,342.41 דולר לאונקיה, כמעט ללא שינוי

Brent לחודש נובמבר: 101.48 דולר לחבית, עלייה של כ־1.1%

WTI לחודש נובמבר: 93.22 דולר לחבית, עלייה של כ־0.9%

תשואת אג״ח ארה״ב לעשר שנים: כ־4.93%

העלייה הקלה בנפט הבוקר מגיעה לאחר ירידה חדה ביום שני, כאשר הציפיות להתקדמות דיפלומטית והגידול ביצוא הסעודי הפחיתו חלק מפרמיית הסיכון.

ישראל 

בסיום יום המסחר האחרון, 17 בספטמבר, עלה מדד ת״א־35 ב־1.02% ל־4,289.98 נקודות ומדד ת״א־90 התחזק ב־0.48% ל־3,789.66 נקודות. מנגד, מדד ת״א בנקים־5 ירד ב־1.37% ל־8,598.86 נקודות. 

המסחר המקומי מתחדש היום לאחר יומיים שבהם השווקים בישראל היו סגורים. פתיחת המסחר צפויה לשקף במקביל את העליות בוול סטריט, הירידה החדה שנרשמה בנפט והמשך הרגישות להתפתחויות האזוריות. 

מדד המחירים לצרכן שפורסם בשבוע שעבר הותיר את האינפלציה השנתית ברמה של 1.5%. הסביבה המקומית עדיין מאפשרת לבנק ישראל גמישות מסוימת, אך מחירי האנרגיה, השקל ותוואי הריבית בארה״ב ימשיכו להשפיע על עיתוי החלטותיו. 

ארה״ב 

וול סטריט ננעלה ביום שני בעליות חדות: מדד S&P 500 עלה ב־1.49% ל־7,764.70 נקודות, דאו ג׳ונס התחזק ב־0.71% ל־52,048.83 נקודות ונאסד״ק זינק ב־2.26% לשיא של 27,122.09 נקודות.

מניות הטכנולוגיה והשבבים הובילו את העליות, לאחר שהביקוש הראשוני לסוכן הבינה המלאכותית החדש של Meta חיזק את הציפיות להמשך השקעות בתשתיות מחשוב ובמרכזי נתונים. במקביל, הירידה בנפט מיתנה את החשש מהתבססות לחצי האינפלציה והובילה לירידה של כ־4.5 נקודות בסיס בתשואת האג״ח לעשר שנים. 

הפד העלה בשבוע שעבר את הריבית ברבע אחוז והותיר פתח להידוק נוסף. השוק מעניק כעת הסתברות של כ־56% להעלאה נוספת באוקטובר, ולכן דברי בכירי הפד ומחירי האנרגיה ימשיכו להיות גורמים מרכזיים עבור הדולר, האג״ח והמניות. 

אירופה 

מדד STOXX 600 עלה ביום שני ב־1.02% ל־641.93 נקודות, כאשר הירידה בתשואות ובמחירי הנפט תמכה בהתאוששות לאחר החולשה בסוף השבוע שעבר. תשואת אג״ח גרמניה לעשר שנים ירדה בכ־6 נקודות בסיס ותשואת איטליה ירדה בכ־10 נקודות בסיס.

למרות השיפור היומי, הסיכון הפיסקלי באירופה נותר במוקד. הגירעון הצפוי בצרפת, דיוני התקציב והחשש מירידה בביקוש לאג״ח הארוכות עלולים לשמור על תנודתיות גבוהה בתשואות. סדרת נאומים של בכירי הבנק המרכזי האירופי צפויה היום לספק איתותים לגבי מידת הנכונות להמשיך בהעלאות הריבית. 

אסיה 

המסחר באסיה מתנהל בעליות בהובלת מניות הטכנולוגיה: קוספי עולה בכ־1.6%, הנג סנג מוסיף כ־0.6% ומדד שנגחאי מתחזק בכ־0.4%. הבורסה בטוקיו סגורה לרגל חג. 

ההתאוששות במניות השבבים, הירידה האחרונה במחירי הנפט והציפיות לפגישת נשיאי ארה״ב וסין בהמשך השבוע תומכות בסנטימנט. מנגד, הדולר החזק והציפיות להמשך הידוק מוניטרי מגבילים את העליות בחלק מהשווקים. 

גיאופוליטיקה והמזרח התיכון

השווקים מתמקדים באפשרות למגעים בין ארה״ב לאיראן במהלך עצרת האו״ם ובפגישת נשיאי ארה״ב וסין בהמשך השבוע. במקביל, סעודיה הגדילה את משלוחי הנפט דרך מצר הורמוז ופועלת להשבת הפעילות בצינור מזרח–מערב. 

ההתפתחויות הקלו זמנית על החשש ממחסור באספקה, אך הלחימה בתימן והשיבושים בתשתיות האנרגיה משאירים את הנפט רגיש לכותרות. התקדמות דיפלומטית עשויה להפחית את פרמיית הסיכון, בעוד הסלמה מחודשת עלולה להחזיר במהירות את הלחץ על הנפט, התשואות והדולר–שקל. 

אירועים מרכזיים היום 

במהלך היום – נאומים של בכירי הבנק המרכזי האירופי, בהם נשיאת הבנק כריסטין לגארד

במהלך היום – נאומים של שלושה מבכירי הפד; דגש על האפשרות להעלאת ריבית נוספת

במהלך היום – מפגשים במסגרת עצרת האו״ם והאפשרות למגעים בין ארה״ב לאיראן

17:00 – אומדן אמון הצרכנים בגוש האירו

במהלך היום – הנפקות אג״ח בגרמניה, איטליה, בריטניה וארה״ב, שעשויות להשפיע על החלק הארוך של עקומי התשואה

בשורה התחתונה 

הירידה בנפט ובתשואות החזירה את המשקיעים למניות הטכנולוגיה ושיפרה את הסנטימנט בשווקים. 

עם זאת, התנודתיות במחירי האנרגיה והציפיות להעלאות ריבית נוספות משאירות את סביבת המסחר רגישה. בישראל, חזרת השוק לפעילות צפויה לרכז עניין בהתאמת מחירי המניות והשקל להתפתחויות שנרשמו בעולם במהלך החג.

 

הבהרה ודיסקליימר 

החברה, אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס בע״מ, ח.פ. 515552636, בעלת רישיון מספר 56881 למתן שירות בנכס פיננסי – מורחב, מרשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, וכן בעלת רישיון למתן שירותי תשלום. החברה ו/או מי מטעמה אינם בעלי רישיון כהגדרתו בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ״ה–1995.

כל המחירים, השערים והמדדים המופיעים בסקירה הם אינדיקטיביים, נועדו למטרות מידע בלבד ואינם מהווים התחייבות לביצוע עסקה במחיר כלשהו. 

אין להסתמך על המידע הכלול בסקירה ואין בו כדי להחליף שיקול דעת עצמאי וקבלת ייעוץ מקצועי, ובכלל זה ייעוץ מס. הסקירה מבוססת על מידע שפורסם במרחב הציבורי וכן על הערכות, אומדנים ומידע פומבי אחר, העשויים להתברר כחסרים, בלתי מדויקים או בלתי מעודכנים. עורך הסקירה לא בדק באופן עצמאי את מהימנות המידע ואינו אחראי לשלמותו, לדיוקו או לנכונותו. 

הסקירה היא חומר מסייע ואינפורמטיבי בלבד ואין לראות בה מידע שלם וממצה, ייעוץ, הצעה, שידול או הזמנה לרכוש או למכור ניירות ערך, מכשירים או נכסים פיננסיים. אין לקבל על בסיסה בלבד החלטת השקעה או לבצע פעולה כלשהי, ואין בה תחליף לייעוץ המתחשב בנתוניו ובצרכיו המיוחדים של כל אדם, לרבות ייעוץ מס מתאים. אין באמור התחייבות להשאת תשואה כלשהי. 

עורך הסקירה מעניק מגוון שירותים בתחום השירותים הפיננסיים, לרבות בנכסים פיננסיים, במטבעות ובנגזריהם, ועשוי לקבל תגמול בגין שירותיו. הסקירה היא רכושו של עורך הסקירה ואין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או לפרסם אותה או חלקים ממנה ללא רשותו המפורשת מראש ובכתב. ט.ל.ח.

x