חברת ורוניס (Nasdaq: VRNS), המתמחה באבטחת מידע ובינה מלאכותית, מודיעה היום (ה', 15/10/26) כי חתמה על הסכם מחייב לרכישתה ע"י חברת הסייבר Proofpoint, בעסקת מזומן בהיקף של כ- 6.3 מיליארד דולר. Proofpoint מתמחה באבטחת משתמשים וסוכני AI ונמנית עם חברות הפורטפוליו של קרן Thoma Bravo.
ורוניס, שהוקמה ב־2004, פיתחה פלטפורמה מבוססת ענן לאבטחת נתונים בארגונים. הפלטפורמה מזהה ומסווגת נתונים קריטיים באופן מתמשך, מצמצמת את חשיפתם ומאתרת איומים באמצעות אוטומציה מבוססת בינה מלאכותית. החברה מעסיקה כ־2,800 עובדים ברחבי העולם, מתוכם כ־1,000 בישראל, שבה ממוקם גם מרכז הפיתוח שלה.
על פי תנאי ההסכם, בעלי המניות של ורוניס יקבלו 49.75 דולר במזומן עבור כל מניה. מחיר הרכישה משקף פרמיה של 52% על מחיר הסגירה של מניית ורוניס ב- 22 ביוני 26', שעמד על 32.71 דולר, יום המסחר המלא האחרון לפני השמועות הראשונות על מכירה אפשרית של החברה, ופרמיה של 17% על מחיר הסגירה ב-1 בספטמבר 26', שעמד על 42.35 דולר, לפני דיווחים נוספים בתקשורת על מכירה אפשרית. העסקה משקפת לורוניס מכפיל של כ- 53 על תזרים המזומנים החופשי ומכפיל של כ- 8.4 על ההכנסות ב-12 החודשים האחרונים שהסתיימו ביוני 26'.
המיזוג יחבר בין הטכנולוגיות המשלימות של שתי החברות וייצור את אחת מחברות הסייבר המובילות בעולם ואת החברה הגדולה בענף בתחום אבטחת הנתונים והבינה המלאכותית. החברה המאוחדת תשרת יותר מ- 16,000 ארגונים גדולים ומיליוני ארגונים ברחבי העולם, ותפעל לפיתוח פלטפורמה משולבת שתאפשר לארגונים לאמץ פתרונות בינה מלאכותית בביטחון. הפלטפורמה תשלב איתור נתונים רגישים והגנה עליהם, שליטה בהרשאות הגישה של משתמשים ומערכות AI ומניעת אובדן מידע. לאחר השלמת העסקה, Proofpoint תפעל לשילוב הטכנולוגיות ומערכי השיווק והמכירות של שתי החברות ולהאצת השקת הפלטפורמה המשולבת ללקוחות.
יקי פייטלסון, מייסד שותף ומנכ"ל ורוניס: "היום נפתח פרק חדש ומרגש עבור ורוניס ועבור לקוחותינו. זהו ביטוי לעבודה יוצאת דופן של צוות ורוניס לאורך שני עשורים. המשימה שלנו היא לאבטח את הבינה המלאכותית ואת הנתונים שמניעים אותה. באמצעות שילוב הכוחות עם Proofpoint, נוכל לממש את המשימה הזו מהר יותר מאי פעם". עוד הוסיף: "ההודעה היום מגיעה לאחר בחינה מקיפה שהובילה ועדה של חברים בלתי תלויים בדירקטוריון שלנו, אשר כללה פנייה נרחבת למגוון רוכשים אסטרטגיים ופיננסיים פוטנציאליים. העסקה היא תוצאה מצוינת עבור החברה ועבור בעלי המניות שלנו, ומאפשרת לממש ערך מיידי, משמעותי וודאי, הגבוה במידה ניכרת מהערך שהיה צפוי ממימוש התכנית העסקית שלנו כחברה עצמאית, לאחר שקלול הסיכונים".
סומיט דהוואן, מנכ"ל Proofpoint: "ככל שהשימוש בבינה מלאכותית מתרחב בארגונים, המידע הזמין לה הוא שקובע את התועלת שהיא יכולה להביא, לצד הסיכונים שהיא עלולה ליצור. סוכני AI נחשפים ליותר מידע רגיש ומבצעים פעולות במערכות הארגון. לכן, ארגונים חייבים להבין לא רק איזה מידע דורש הגנה ולמי יש הרשאה לגשת אליו, אלא גם כיצד משתמשים בו בפועל. החיבור בין תקשורת, זהויות, הרשאות, נתונים ובינה מלאכותית יעניק ללקוחותינו תמונת מודיעין רחבה יותר, שתאפשר להם לזהות סיכונים, להגיב מהר יותר ולהתגונן מפני הדור הבא של איומי הבינה המלאכותית. זהו צעד משמעותי בהתפתחותה של Proofpoint לפלטפורמת אבטחת סייבר המותאמת לעתיד הבינה המלאכותית".
העסקה צפויה להיסגר במחצית הראשונה של 2027, בכפוף לאישור בעלי המניות, לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים ולתנאי השלמה מקובלים נוספים. לצורך מימון הרכישה, תומא בראבו התחייבה להעמיד מימון הוני וכן התחייבויות למימון באמצעות חוב. עד להשלמת העסקה ימשיכו Proofpoint וורוניס לפעול כחברות נפרדות ועצמאיות. עם השלמתה, מניות ורוניס יימחקו מהמסחר בנאסד"ק והחברה תהפוך לחברה פרטית.
מהצד של ורוניס ליוו את העסקה בנק ההשקעות גולדמן-זאקס, משרד עורכי הדין פול הייסטינגס ומשרד הרצוג פוקס נאמן.

יקי פייטלסון, צילום: תומר פולטין


