חברת רוטשטיין, באמצעות חברת הבת רוטשטיין התחדשות עירונית, מדווחת היום (ב') על אישור תב"ע ופרסומה למתן תוקף של תוכנית אותה היא מקדמת במתחם הרחובות הרצל ומשה שרת בטירת הכרמל. במסגרת הפרויקט ייהרסו 60 יחידות דיור קיימות, ובמקומן תקים החברה שני בניינים חדשים בני 30 קומות עם 359 יחידות דיור חדשות וכ- 1,200 מ"ר שטחי מסחר. היקף ההכנסות הצפוי מהפרויקט מוערך בכ- 628 מיליון שקל, והיקף ההשקעה עומד על כ- 548 מיליון שקל.
טירת הכרמל נהנית בשנים האחרונות מתנופת פיתוח, על רקע התרחבות שכונות המגורים בעיר והמשך פיתוח אזורי התעסוקה והתשתיות בסביבתה. מיקומה של העיר, בסמוך לחיפה ולמוקדי תעסוקה מרכזיים במטרופולין, לצד הנגישות לצירי תחבורה ראשיים, הופכים אותה ליעד מבוקש למגורים. קידום פרויקטים של התחדשות עירונית במרקם הוותיק של העיר מאפשר להגדיל את היצע הדירות ולחדש את סביבת המגורים, תוך שילוב שימושים נוספים, ובהם מסחר.
אישור התוכנית ופרסומה למתן תוקף מהווים אבן דרך בקידום הפרויקט, שעתיד לשנות את פני האזור וליצור סביבת מגורים חדשה, הכוללת גם שטחי מסחר שישתלבו במרקם העירוני. הפרויקט מצטרף לפעילותה של רוטשטיין בתחום ההתחדשות העירונית בטירת הכרמל ובמחוז חיפה, במסגרתה מקדמת פרויקטי התחדשות עירונית בשלבים שונים.
איתי סמדר, מנכ"ל רוטשטיין התחדשות עירונית: "אישור התוכנית ופרסומה למתן תוקף הם שלב משמעותי בקידום הפרויקט ובמימוש הפוטנציאל של מתחם הרצל- משה שרת בעיר. התוכנית תאפשר להחליף את מבני המגורים הקיימים במאות יחידות דיור חדשות, לצד שטחי מסחר, ותתרום להתחדשות המרקם העירוני ולהגדלת היצע הדיור בעיר. אנו רואים בהתחדשות עירונית מנוע משמעותי לפיתוח ערים וליצירת סביבת מגורים עדכנית, תוך התאמת הבינוי לצורכי התושבים והעיר המתפתחת".

איתי סמדר, מנכ״ל רוטשטיין נדל״ן התחדשות עירונית, צילום: רז רוגובסקי


