נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

שנה לאחר חתימת העסקה - רשות שוק ההון מתנגדת לרכישת וובי בידי אורן מזרח מקבוצת הפניקס

הפניקס הוזמנה לשימוע ברשות לפני החלטה סופית שלה. רשות התחרות אישרה את העסקה לפני כחצי שנה

 

 
רשות שוק ההון מתנגדת לרכישת וובי בידי אורן מזרח מקבוצת הפניקס / קרדיט: אילוסטרציה – AIרשות שוק ההון מתנגדת לרכישת וובי בידי אורן מזרח מקבוצת הפניקס / קרדיט: אילוסטרציה – AI
 

רונית מורגנשטרן, עורכת ביטוח ובנקים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
22/10/2026

האזנה לכתבה
0:00 / 2:35

רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון הודיעה להפניקס כי היא מתנגדת לרכישת אתר וובי בידי סוכנות אורן מזרח מקבוצת הפניקס. הרשות זימנה את החברה לשימוע בטרם תקבל החלטה סופית. יש לציין, עמדת הרשות מגיעה כחצי שנה לאחר שרשות התחרות אישרה את העסקה, בחודש מאי 2026. 

העסקה נחתמה באוקטובר 2025, ובמסגרתה סוכנות אורן מזרח אמורה לרכוש את מלוא מניות וובי, המפעילה פלטפורמה דיגיטלית להשוואת מחירי ביטוח ולרכישת פוליסות. שווי העסקה הוערך בפרסומים בכ-150 מיליון שקל. המוכרות הן חברת White Mountains האמריקאית, המחזיקה ב־86% ממניות וובי, וכלל ביטוח, המחזיקה ב־14% הנותרים.

חשש לפגיעה באובייקטיביות של אתר השוואת המחירים

כבר במהלך בחינת העסקה העלתה רשות שוק ההון שאלות הנוגעות להשפעת הבעלות של הפניקס על פעילותה של וובי. החשש המרכזי הוא כי שליטה של אחת מחברות הביטוח הגדולות בישראל בפלטפורמה המציגה לצרכנים הצעות ביטוח של חברות מתחרות עלולה לפגוע באובייקטיביות של ההשוואה ובתחרות בענף.

בין הסוגיות שעלו בבחינת העסקה היו האפשרות להעדפת מוצרי הפניקס על פני מוצרי חברות אחרות, מידת העצמאות הניהולית שתישמר לוובי והחשש לחשיפת מידע מסחרי על מתחרותיה של הפניקס באמצעות מערכות האתר.

בשלב זה, כאמור, לא התקבלה החלטה סופית לדחות את העסקה. להפניקס תינתן האפשרות להציג את טיעוניה במסגרת השימוע, ורק לאחר מכן תתקבל החלטת הרשות.

הפניקס: "כלל הטיעונים נבחנו לעומק במשך חודשים רבים"

מקבוצת הפניקס נמסר בתגובה: "שנה לאחר הגשת הבקשה לאישור העסקה וחצי שנה לאחר אישורה על ידי רשות התחרות, קיבלנו בהפתעה את עמדת רשות שוק ההון השוקלת שלא לאשר את העסקה. כלל הטיעונים של רשות שוק ההון נבחנו לעומק במשך חודשים רבים על ידי רשות התחרות אשר כאמור אשרה את העסקה. מקריאה ראשונה הטיעונים במכתב אף עומדים בסתירה להמלצות הוועדה הבין משרדית בענין אחזקת סוכנות ביטוח בידי גופים מוסדיים שפרסמה את המלצותיה בשנה שעברה. "לגופו של ענין, קבוצת הפניקס לומדת את עמדת הרשות ושוקלת את צעדיה".
 

x