נופר אנרגיה מדווחת על התקדמות נוספת בפיתוח פעילותה בארה"ב, עם חתימה על מכתב מינוי עם שני בנקים בינלאומיים לארגון מימון פרויקטלי בהיקף מסגרות כולל של עד כ-310 מיליון דולר עבור פרויקט Lavender בטקסס. הבנקים צפויים לפעול כמארגנים מובילים וחתמים משותפים ולארגן קונסורציום של מלווים לצורך העמדת המימון, בכפוף להשלמת המשא ומתן והתקיימות התנאים הנדרשים.
פרויקט Lavender, הממוקם במחוז Limestone שבטקסס, הינו מתקן סולארי בהספק מתוכנן של כ-225 מגה-וואט DC, הכולל גם תחנת משנה וקו הולכה. הפרויקט נמצא בשלבי הקמה והפעלתו המסחרית צפויה ברבעון הרביעי של 2027. עלויות ההקמה החזויות מסתכמות בכמיליארד שקל, ולהערכת החברה הכנסותיו בשנה הראשונה המייצגת צפויות לעמוד על כ-163 מיליון שקל, עם EBITDA שנתי חזוי של כ-145 מיליון שקל, לרבות הכנסות צפויות מהטבות מס בארה"ב.
אחד המאפיינים המרכזיים של הפרויקט הוא הסכם ארוך טווח למכירת חשמל, שנחתם עם אחד מענקי הטכנולוגיה לתקופה של 15 שנים, וכולל את מכירת מלוא החשמל שייוצר בפרויקט.
מסגרות המימון המתוכננות כוללות הלוואת גישור להשקעת שותף מס בהיקף של עד 170 מיליון דולר, הלוואת הקמה בהיקף של עד 90 מיליון דולר, הצפויה להפוך להלוואה לזמן ארוך בכפוף לעמידה בתנאים, ומסגרת מכתבי אשראי בהיקף של עד 50 מיליון דולר. ההלוואות צפויות לשאת ריבית המבוססת על SOFR בתוספת מרווח שנתי של 1.875%-2%. במקביל, החברה מקיימת מגעים לקראת חתימה על הסכם הבנות בלתי מחייב עם שותף מס בפרויקט.
עופר ינאי, מייסד ומנכ"ל נופר אנרגיה:
"נופר סיימה להשקיע את ההון בפרוייקט וכרגע מקבלת מימון ביניים במרווח נמוך של פחות מ 200 בייסיק שיומר לטקסט אקווטי בהיקף של 170 מיליון דולר והלוואה ארוכה בהיקף של 90 מיליון דולר יחס אבידה מול השקעה כוללת היא גבוהה מאוד ויש הסכם עם ענק טכנולוגי לתקופה של 15 שנה בדירוג גבוה".
ההתקדמות בארגון המימון מהווה שלב נוסף בקידום פרויקט Lavender לקראת הפעלתו המסחרית, כחלק מהרחבת פעילותה של נופר בשוק האנרגיה האמריקאי. השלמת המימון, ככל שתתבצע, צפויה לתמוך בהמשך הקמת הפרויקט ובהסדרת מבנה המימון שלו לטווח הארוך.
יובהר כי מכתב המינוי כולל הבנות בלתי מחייבות, וכי היקף המימון ותנאיו הם ראשוניים ואינדיקטיביים, וכפופים להשלמת המשא ומתן, לקבלת האישורים הנדרשים ולחתימה על הסכמים מחייבים.

עופר ינאי, מנכ״ל נופר אנרגיה, צילום: נעם גלאי


