נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

קבוצת פורום והמדגרה הטכנולוגית פלטוניקס מקימות קרן השקעות משותפת

בשלב הראשון מתוכננות השקעות בהיקף של 20 מיליון דולר.

 

 
עמי סגלעמי סגל
 

Funder Online
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/03/2012

קבוצת פורום והמדגרה הטכנולוגית פלטוניקס מקימות את קרן 34-Ventures, שתתמקד בחברות בשלבי SEED וצפויה להשקיע, בשלב הראשון, כ- 20 מיליון דולר בחברות תכנה ישראליות.

ההשקעה תתבצע על-פי המודל שמשמש את פלטוניקס מזה ארבע שנים: חברות שימצאו כמתאימות להשקעה, לאחר בחינה מקיפה, יקבלו השקעה בשעות פיתוח תכנה,  וכן סכום כסף ראשוני בהיקף כולל של עד כ- 250 אלף דולר. מעבר להשתתפות בפיתוח הטכנולוגיה, נציגי הקרן, יוצאי 8200,  ילוו את החברה גם בייעוץ, פיתוח עסקי ושיווק וכן יישבו בהנהלת החברה. לאחר חצי שנה של עבודה משותפת  בפיתוח המוצר, לצד אנשי החברה, יוחלט בקרן אם להשקיע השקעת המשך, שיחד עם ההשקעה הראשונית תגיע לסכום של עד מיליון דולר לכל חברה.

לדברי עמי סגל, יו"ר קבוצת פורום,  הקרן באה לתת מענה לאלו הרוצים ליהנות מהזדמנויות השקעה בתחום הטכנולוגי, ובהשקעה של עשרות אלפי דולר בלבד, להיות שותפים במועדון הסגור שהיה שמור עד כה לאנג'לים ולטייקונים. "בין השאר" אומר סגל "הקרן מאפשרת לעמיתים המשקיעים באמצעות הקופות בניהול אישי (IRA) של הקבוצה, "לתבל" את השקעתם לטווח הארוך בקרן פרייבט אקוויטי בהתאם לפרופיל האישי והצרכים שלהם".

איתי זנדבנק, מנכ"ל המדגרה הטכנולוגית פלטוניקס: "אופי הקרן שאנו מקימים כעת, בשיתוף עם קבוצת פורום, מבוסס על המודל שאנו מיישמים כבר מספר שנים. המודל הזה מאפשר לנו לעזור ולקדם חברות בצורה הדוקה ביותר, וגם מקטין דראסטית את הסיכון שלנו כמשקיעים. בשלב זה אנחנו מחפשים חברת בשלבי Seed, עם טכנולוגיה משמעותית וממוקדת תחום, מודל עסקי רציונלי וצוות מייסד חזק, שיוביל, יחד עם אנשי הפיתוח שלנו, את החברה".


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x