נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

 בלעדי ל FUNDER  לא קונים קרנות מבלי לבדוק מח"מ ודירוג! >>> הייתם קונים אג"ח מבלי לבדוק דירוג ומח"מ? בוודאי שלא. אז למה לקנות קרנות על "עיוור"?

אתר FUNDER החל לפרסם את מח"מ תיק האג"ח בקרנות הנאמנות.

 

 
משה מימון משה מימון
 

משה מימון
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/04/2012

עד היום רוב המידע שהגיע בקשר עם קרנות נאמנות – תשואות, שארפ, סטיית תקן וכיו"ב היה מידע שהסתכל על העבר, ביצע אי אלו חישובים והוצג למשקיעים. וההנחה שעמדה בבסיס הצגת מידע עבר היא שמה שהיה הוא שיהיה.  כלומר, הסיבה למה כן להציג מידע עבר היא שניתן להסיק איזשהם מסקנות לגבי העתיד – איכות ניהול ההשקעות, יכולת להשוות בין קרנות או בתי השקעות באפיקים דומים וכיו"ב.

FUNDER מציגים כעת נתון נוסף – המח"מ (משך החיים הממוצע) של תיק האג"ח בקרנות נאמנות. זהו מידע שנמסר על-ידי מנהל הקרן, ובאחריותו, ו- FUNDER הוא האתר היחידי שמציג מידע זה.
פעם ראשונה, בתעשיית הקרנות שיש לנו נתונים פשוטים שמאפשרים לנו בחירה של קרן נאמנות על
בסיס הרכב הקרן.
כלומר, בדף הקרן יש לנו נתון לגבי הדירוג הממוצע של אגרות החוב בקרן, יש לנו נתון לגבי איזה אחוז מנכסי הקרן מהווה הדירוג הממוצע הזה, וכעת גם את המח"מ הממוצע של אגרות החוב בקרן. בואו נוסיף לזה את חוכמת ההמונים של גיוסים פדיונות, ותצוגה גרפית של התפחות נכסי הקרן – יש לנו כבר כלים להשקיע לא רק על סמך נתוני עבר אלא על נתוני הרכב הקרן.

בואו ניקח לדוגמא קרן מסוג אג"ח HIGH YIELD. הקרן מציגה תשואה פנומנאלית,  אולם כעת יש לנו כלים נוספים – אנו יודעים שהדירוג הממוצע של אגרות החוב בקרן הוא CCC- ו - 90.97% הוא אחוז האג"ח המשוקלל מתוך נכסי הקרן (האחוז הזה בעצם מעיד על כמה מאחוז הנכסים בקרן הדרוג הממוצע מתייחס. הדרוג הממוצע מבוצע על פי מודל שיקלול של כלכלני פאנדר). בנוסף אנו יכולים לדעת שהמח"מ הממוצע בקרן הוא 2.17 .

נתונים על בסיס הרכב הקרן שניתן למצוא באתר פאנדר בעמוד הקרן:

חשיפה בפועל
מט"ח מניות
1.71%2.15%  
ממוצע משוקלל האג"ח בקרן:
אחוז האג"ח המשוקלל מהקרן  ממומצע משוקלל האג"ח המדורג
90.97%  CCC-

משך חיים ממוצע של איגרות החוב בקרן: 2.17 שנים

בדוגמא הנ"ל: כ 91% מהקרן הינם אג"ח בדרוג משוקלל (לפי כלכלני פאנדר) של CCC- (כלומר קרן אג"ח HIGH YIELD) משך החיים הממוצע של האגרות כ-2.2 שנים. בנוסף אין כמעט חשיפה למניות ומט"ח.

כעת נשאלת השאלה האם הרכב קרן כזה מתאים לתיק ההשקעות שלנו? הקרן הניבה תשואה פנומנאלית מתחילת השנה של מעל ל 15% אולם כעת ברור למה. בקרן גלום סיכון רב!

פשטות הנתונים מאפשר שימוש מוסכל יותר בהרכב הקרן. מהיום לא קונים בלי לבדוק את דירוג האג"ח והמח"מ בקרן! זה פשוט, קל....וחשוב.

יש לנו בנוסף גם את חוכמת ההמונים – גיוסים פדיונות והתפתחות נכסי הקרן. עכשיו נשאר לשאול – אני רוצה את הקרן? אני מעוניין במח"מ בטווח הזה? האם דמי הניהול מתאימים לי? האם יש קרנות עם מח"מ דומה בדירוג גבוה יותר? האם תשואות העבר משקפות את הסיכון שבדירוג האמור עם המח"מ הזה? כן שאלות לא חסר, מזל שאפשר להתחיל למצוא תשובות.

אתר FUNDER >>> למקצוענים בשוק ההון!

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x